top of page

brza a otrovna hrana 

332.jpg

decembar 2019

BRZA HRANA IZVORIŠTE MNOGOBROJNIH PROBLEMA - Čuveni američki forenzički psiholog Čarls Patrik Iving, smatra da je “junk food” (“hrana smeće” zbog niske nutricionističke vrednosti – čokoladice, čipsevi, tečni pudinzi i tako redom, prepuni veštačkih boja, emulgatora/aditiva, šećera, soli, zasićenih veoma štetnih masti i ostalih pogubnih sastojaka po zdravlje – gora varijanta od fast-fooda- brze hrane koja je takođe veliko zlo) glavni uzrok nasilja u porodici, psihopatskog ponašanja i narkomanije.

To je potvrđeno u istraživanju Stivena Šentalera, američkog kriminologa koji je tokom perioda od deset godina menjao ishranu stanovnika domova i zatočenika američkih zatvora. Ispitanicima je davao voćne sokove umesto hemijskih bućkuriša prebogatih šećerima, prirodnu hranu bogatu vitaminima i mineralima umesto industrijske hrane koja obiluje trans-masnoćama. Utvrdio je da je prelaskom sa industrijske na prirodnu prehranu došlo i do promene ponašanja ispitanika. Ispitanici koji su se hranili sintetičkom hranom pokazivali su simptome psihopatskog i agresivnog ponašanja, a oni koji su prešli na prirodnu hranu ponašali su se mnogo tolerantnije i smirenije.   

332.jpg

decembar 2019

NEZDRAVA HRANA UZROKUJE HIPERAKTIVNOST, MRZOVOLJU I  NASILJE -  “U eksperimentu s miševima u jednom kavezu tri su miša jela nezdravu hranu; u drugom su tri miša jela integralne namirnice. Razlika između dve grupe bila je šokantna. Miševi koji su jeli nezdravu hranu, postali su “vrlo usamljeni i nedruželjubivi.”

Kad su stupali u interakciju, često su se tukli. U svakom kavezu nalazila se kartonska cev načinjena od rolne papirnatih ubrusa. Miševi hranjeni nezdravom hranom poderali su svoju cev na komadiće, dok je grupa hranjena zdravom hranom koristila svoju cev kao spavaonicu. činilo se da su miševi hranjeni nezdravom hranom zaboravili na svoje normalno noćno ponašanje, jer su tokom dana toliko jurili uokolo da su morali biti prekriveni kako bi se stišala buka koju su pravili.

Nakon dva meseca hranjenja nezdravom hranom dva su miša ubila trećeg i pojela ga. Na kraju tromesečnog eksperimenta dva preživela miša hranjena nezdravom hranom počela su jesti integralne namirnice. Za oko tri sedmice njihovo je ponašanje ponovno postalo mirno i pitomo.”

Seme uništenja - Džefri Smit
http://www.cps.org.rs/seme_unistenja.pdf

0021.jpg
332.jpg

decembar 2019

0007.jpg
0014.jpg

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI ALI I PRISTOJNO PONAŠANJE -  “Godine 1996. Gregu Bretthaueru ponuđen je posao koji je smatrao sjajnim - upravnik za studente pri Centralnoj alternativnoj srednjoj školi u Appletonu u državi Wisconsin. Ali, kad je posetio školu i video kako izgleda, nije hteo prihvatiti posao. Tinejdžeri su bili “nepristojni, odbojni i bez manira”, rekao je, i škola je bila bez ikakve kontrole.


Bio im je potreban policajac koji bi se bavio disciplinom i oduzimanjem oružja.

Ali, 1997. godine škola se počela menjati na gotovo čudesan način zahvaljujući Barbari Reed Stitt autoru knjige Food and Behaviour, A Natural Connection (Hrana i ponašanje, prirodna veza). O snažnom delovanju ishrane saznala je radeći kao savetnica za kriminalce na uslovnoj slobodi. Najpre bi svakom klijentu koji joj je bio poveren promenila ishranu. To  bi im svaki put promenilo život.

 

 “Preko 80% klijenata na uslovnoj slobodi s kojima sam radila od 1970. do 1982. godine postali su zdravi, produktivni članovi društva nakon što bih započela s terapeutskim programom promene ishrane”, kaže Stitt. Promene u njihovim životima bile su tako vidljive da je jedan sudija neprestano govorio novim klijentima: “Poslaću vas Barbari Reed i držaćete se ishrane koju vam ona odredi. Ako to ne učinite, opet ćete upasti u nevolje - a sledeći put idete u zatvor!”

Stitt je bila uverena kako su mnogi problemi s kojima se suočavaju škole u Americi uzrokovani lošom ishranom. Nakon što je uspela promeniti ponašanje kriminalaca, verovala je da će uticaj na srednjoškolce biti dečja igra.

Nakon primene njenog programa, posle izvesnog vremena škola je postala mirna, deca su se dobro ponašala, neopravdani izostanci nisu problem, a svađe su bile retke. Ocene su se popravile, a učitelji su se mogli posvetiti podučavanju umesto da neprestano disciplinuju učenike. “Više u razredu nema ometanja niti poteškoća s ponašanjem učenika kakve sam imala pre novog programa ishrane - kaže nastavnica Mary Bruvette.

Čak su i problematični učenici zahvaćeni ovom revolucijom. Brojevi su impresivni. Otkad je program započeo pre pet godina, nije bilo unošenja oružja, odustajanja od škole, izbacivanja, samoubistava, pa čak ni droga.

Bretthauer je posetio školu četiri godine nakon što je odbio posao dekana i zapanjio se nad onim što je video. Kaže: “Došao sam na razgovor radi drugog posla i otkrio kako se atmosfera potpuno promenila. Ipak je odlučio prihvatiti posao.”

Seme uništenja - Džefri Smithttp://www.cps.org.rs/seme_unistenja.pdf

332.jpg

decembar 2019

“U dokumentarnom filmu ”Supersize Me” je predstavljen eksperiment: šta će se dogoditi sa zdravljem čoveka koji će se 30 dana hraniti isključivo u restoranu brze hrane McDonalds?


- Rezultati: Povećana mu je telesna težina za 11 kilograma – jetra mu se pretvorila u masnoće – holesterol se povećao za 65 bodova – procenat telesne masnoće je porastao sa 11% na 18% - udvostrčila mu se verovatnoća koronarne srčane bolesti – postao je depresivan i iscrpljen – raspoloženje mu se neprestano menjalo – izgubio je zanimanje za seksualne odnose – što je više jeo McDonaldsovu hranu to je više žudeo za njom a kada je nije dobijao imao je teške glavobolje ....

0023.jpg

Lekari koji su ga pregledali zaključili su da kada bi ispitanik ostao na ovoj prehrani, svakako bi mu se razvila koronarna srčana bolest, upala i ciroza jetre, možda i desetak drugih različitih bolesti i da bi svakako prerano umro.”   

“Podaci nezavisnih istraživanja ukazuju da deca koja se hrane u restoranima brze hrane i to u proseku tri puta nedeljno, imaju povišenu abnormalnu funkciju jetre. Pod mikroskopom se opažaju oštećenja jetre, fibroza i rani stepen skleroze. Sve to uzrokuje brza hrana.”

Prirodni lekovi za koje Oni ne žele da vi znate – Kevin Trudo

https://www.ivantic.info/Ostale_knjiige/Zdravlje/kevin_trudeau_prirodni_lekovi.pdf

332.jpg
119.jpg
bottom of page