top of page

KRALJEVSKI INSTITUT ZA MEĐUNARODNE POSLOVE

(RIIA - The Royal Institute of International Affairs) 

332.jpg

januar 2020

KO TO VLADA UK? RIIA-KRALJEVSKI INSTITUT ZA MEĐUNARODNE POSLOVE – JEDAN OD ZUPČANIKA SVETSKE VLADE U SENCI - Već smo više puta pisali o organizacijama, bolje rečeno mehanizmima preko kojih globalna vlastela ostvaruje svoje nečasne  interese na putu stvaranja totalitarnog Novog svetskog poretka. Ovi mehanizmi najbolji dokazi nedemokratičnosti, odnosno totalitarnog vladanja zapadnim društavima a preko njih se ta vladavina poput kuge širi planetom. Naravno vlastelinska demokratija se, kao što znate, čitavom svetu prikazuje mekama demokratije – po običaju u pitanju je samo još jedna u nizu obmana i laži tzv. “svetske elite”. 

download (1).png

Kraljevski institut za međunarodne poslove (RIIA) se može posmatrati kao mehanizam globalne vlastele koji u stvari posredno vlada Ujedinjenim Kraljevstvom. Osnovan je posle I sv. rata, 1920. godine. Osnovan je od strane anglo-američke elite (globalna vlastela) nakon postignutog dogovora na Versajskoj mirovnoj konferenciji 1919.godine. RIIA danas, uz pokroviteljstvo britanske kraljice ima ogroman (presudan) uticaj na britansku ali i na svetsku politiku (globalizam). Praktično se smatra pravim Ministarstvom spoljnih poslova UK. Zašto je došlo nakon svetskih ratova do umanjenja britanske ekonomske i političke moći? Iz prostog razloga što je britanskim globalistima manipulatorima više stalo do stvaranja jedne svetske vlade od unapređenja Britanije, ili u prevodu, draže im je da vladaju čitavim svetom no samo jednom državom pa bila to i Britanija.

Članovi RIIA su praktično vodeći političari svih najvažnijih političkih stranaka UK. Koga god da narod izabere na demokratskom cirkusu izborima, na vlasti će uvek biti vlastelini. Politika će uvek biti vođena u skladu sa interesima globalista. Dakle gde je tu demokratija?

Stvaranje Sjedinjenih Evropskih Država pod centralizovanim nadzorom, glavna je odskočna daska za plan uvođenja Novog Svetskog Poretka, pa je ste strane logično i nimalo iznenađujuće što RIIA-u podržavaju Komisija evropskih zajednica, Britanska kancelarija Evropskog parlamenta, European Policy Advisers (UK) Ltd, evropski Okrugli sto (vrlo primereno!) industrijalaca i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Institut se koristi kao privatni forum preko kojeg Elita prodaje svoje ideje o Novom Svetskom Poretku pozvanoj publici i onima s uticajem u medijima, politici, obrazovanju i trgovini. Ta organizacija u stvari lobira za Novi Svetski Poredak i sredstvo je (izvan „službene" državne mašinerije) kroz koje se mogu sklapati poslovi i dogovarati događaji bez znanja bilo javnosti bilo izabranih parlamenata. No, ona je i više od toga. To je središnja i moćna osovina u mreži tajne vlade, uz vrlo čvrste veze s britanskom kraljevskom porodicom i britanskim obaveštajnim službama. I opet, većina ljudi povezanih s RIIA-om ne shvata kako ona deluje.

332.jpg

januar 2020

MREŽA FINANSIJERA RIIA – I koga to interesuje, može pogledati ko finansira i podržava RIIA, odnosno ko se sve vrti u globalističkom kolu obmane:

Danas Institut finansiraju, kao i na samom početku, najveće svetske kompanije i banke. Njegov „Program za očuvanje energije i životne sredine" plaćaju glavne naftne kompanije, proizvođači uglja i struje kao i Uprava za atomsku energiju. Glavni korporacijski članovi RIIA-e su: Morgan Guaranty Trust Company iz New Yorka (J. P. Morgan); S. G. Warburg Group plc (pre preuzimanja); Barings plc (pre njegove zagonetne i medijski dobro popraćene propasti); britansko Ministarstvo za spoljne poslove i Ministarstvo za Zajednicu naroda (Commonwealth); Ministarstvo odbrane; Ambasada Sjedinjenih Država; RTZ Corporation; Anglo-American Corporation of South África; British Petroleum; Shell International; Bank of England; Barclays Bank; Lloyds Bank; National Westminster Bank; Lazard Brothers; TSB Group; Abbey National; Midland Montagu; Coopers and Lybrand; Unilever; British American To­bacco Industries; British Aerospace; The Economist; Gerard Atkins and Co Ltd; John Swire and Sons Ltd; i Ente Nazionale Idrocarburi (ENI). Zanimljivo društvo – poklapa se sa činjenicom da 150-tak kompanija od kojih su 100 bankarske zaista vladaju svetskom privredom odnosno svetom...  

Druge korporacijske članove nalazimo na popisu vodećih svetskih kompanija i

medija. Onde je čak i Engleska crkva, zajedno s Afričkim nacionalnim kongresom (ANC) i Amnesty Internationalom. Zašto Amnesty International podržava organizaciju čije strukture sprovode manipulaciju koja uveliko doprinosi povećanju broja političkih zatvorenika? Među medijskim organizacijama koje podržavaju RIIA su ABC News Intercontinental Ine; CBS News; NBC News Worldwide Ine; Britain's Channel Four TV i Independent Televisión News (ITN); Fuji Televisión; DerSpiegeh The European; The Financial Times; The Guardian; The Independent i Independent On Sunday;

220141118CHHM.jpg
Chatham-House-St-Jamess-Square-London.pn
Robert-Dussey-at-Chatham-house.jpg

The Observer; Daily Telegraph; The Times; Trie Scotsman; The Yorhhire Post; Reuters, međunarodna novinska agencija; The New York Times; The Washington Post; The Wall Street Journal; The Reader's Digest; i, što je nečuveno za organizaciju koja za sebe tvrdi da je nezavisna, BBC World Service; BBC Monitoring Service i BBC Radio.

Čisto da steknete predstavu o tome ko je sve upleten u mrežu stvaranja totalitarnog NWO! Jasno vam je, valjda, da nema nezavisnih medija, korporacija, organizacija, pojedinaca ... oni se samo tako predstavljaju naivnom svetu a ovaj nemajući drugih izvora informacija jer su im nedostupni njihove baljezgarije prihvataju kao jedine i istinite!

332.jpg

januar 2020

KRALJEVSKI INSTITUT ZA MEĐUNARODNE POSLOVE - kontrola britanske i američke politike u svetu koji postaje "globalno selo" - Prvi svetski rat isprogramiran u laboratorijama Globalističke vlastele bio je svojevrsan genocid - milioni poginulih i milioni ranjenih, osakaćenih, uništenje, razaranje masovnih razmera, smrt, glad - apokalipsa. No jahačima apokalipse to naravno nije bilo dovoljno jer je taj najveći rat do tada u istoriji čovečanstva bio samo jedan stepenik ka ostvarenju Programa čija realizacija se danas ubrzava - Novi svetski poredak - NWO! Crnim jahačima bio je u glavama novi JOŠ veći genocid i već su ga spremali po svršetku prvog u Versaju na "mirovnoj" konferenciji! Tu su vodili glavnu reč kao i uvek u takvim situacijama i uspešno Nemačkoj nametnuli robovske lance koje je neko morao skinuti kad tad! Plan je bio po običaju perfektan - spremili su Adolfa Hitlera, finansirali ga, maksimalno pomogli i dali naivnom nemačkom narodu - ostalo znate - sve je vodilo u NOVI još stravičniji genocid - II svetski rat!
 

round_table05_01.jpg

Godine 1920. jahači apokalipse osnivaju Institut međunarodnih poslova na adresi St. Džejms skver 10 u Londonu gde se nalazi i danas, palata poznatija pod nazivom Četam Haus (Chatham House). Monarh je na čelu ovog instituta pa je 1926.godine preimenovan u Kraljevski institut medjunarodnih poslova kako se naziva i danas! Američki ogranak ovog Instituta osnovan je 1921.godine i naziva se Savet za medjunarodne odnose! Osnovani su i ogranci Kraljevskog instituta u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, Indiji i ostalim uglavnom kolonijama Britanske imperije odnosno Imperije Vavilonskog bratstva (zar ste mislili da je Britanija onako mala ostrvska država tek tako mogla postati najveća svetska imperija - ma hajde!)

 

Da ne razvlačimo dalje - svrha ovih instituta, saveta ili već jeste da se postigne KOMPLETNA kontrola britanske odnosno američke politike u svetu koji se smanjuje - globalno selo! Tako je i dan danas! Samo da se napomene da je američki Savet podredjen Kraljevskom institutu čisto da se zna ko je gazda, odnosno gde je prestonica sveta, sedište apokalipse! Ne zanosite se o vi naivni da pomenutim državama baš kao i drugim "demokratijama" ili nedemokratijama vlada narod ili diktator, svetska čorba se kuva svima nama u prestonici braće po ZLU - Londonskom Sitiju!

332.jpg
119.jpg
bottom of page