top of page

naslovi....2024

februar 2023

TRENUTNE TEHNOLOGIJE ZELENE ENERGIJE/OBNOVLJIVIH IZVORA KOJE PROMOVIŠU UN i WEF NISU ODRŽIVO REŠENJE ZA SVETSKO SNABDEVANJE ENERGIJOM 

O tome svedoči rad naučnika, uključujući profesora Davida MacKaya, bivšeg Regius profesora inženjerstva na Univerzitetu Cambridge i bivšeg glavnog naučnog savetnika u britanskom Odseku za energetiku i klimatske promene u njegovoj knjizi "Održiva energija bez vrućeg vazduha". Njegova analiza pokazuje matematički apsurd energije vetra i da bi područje koje je dvostruko veće od cele zemlje Velsa trebalo u potpunosti prekriti vetroturbinama kako bi se zadovoljile potrebe za energijom u Velikoj Britaniji, na osnovu prosečne potrošnje energije po osobi. Stvaranje infrastrukture za energiju vetra je u većem delu sveta veliko rasipanje postojećih resursa fosilnih goriva. 

F. William Engdahl je opisao da:

  • ova strategija je ekonomska katastrofa. Nemačka je imala jednu od najstabilnijih jeftinih i najpouzdanijih mreža za proizvodnju električne energije u industrijskom svetu, ali je danas Nemačka postala najskuplji električni generator na svetu.

  • energetski neefikasni vetar i sunce, danas koštaju nekih 7 do 9 puta više od gasa. Da bi postigla ciljeve do 2030. godine, Deutsche Bank je čak priznala da će država morati da stvori „eko-diktaturu“.

  • do 2025. procenjuje se da će 25% postojećih nemačkih vetrenjača trebati zameniti, a odlaganje otpada je kolosalan problem

NAJVEĆA SVETSKA STUDIJA O VAKCINAMA PROTIV COVIDA 19 POTVRĐUJE VEZE SA NAJOZBILJNIJIM ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA - Najopsežnija studija (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X24001270?via%3Dihub) do sada sprovedena o vakcinama protiv COVID-19 potvrdila je njihovu povezanost s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Ispitujući evidenciju o vakcinaciji preko 99 miliona ljudi, istraživači su otkrili značajno povećanje u učestalosti neuroloških, krvnih i srčanih oboljenja. Čini se da će ova otkrića dodatno podstaći tekuće rasprave oko navodne sigurnosti vakcina.

Studija koju je sprovela Globalna mreža podataka o vakcinama i objavljena u časopisu Vaccine , proučavala je podatke o pojedincima vakcinisanim protiv COVID-19 u osam zemalja. Istraživači su identifikovali više od očekivanih slučajeva trinaest zdravstvenih stanja koja se smatraju "neželjenim događajima od posebnog interesa".

Miokarditis (upala srčanog mišića) pokazao je dosledan porast pacijenata koji su primali mRNA vakcine, pri čemu je Moderna verzija injekcije pokazala najveću učestalost nakon davanja druge doze. Slučajevi Guillain-Barreovog sindroma, iscrpljujućeg neurološkog stanja, zabeležili su značajan porast nakon primene virusne vektorske vakcine AstraZeneca.

Povećanje transverzalnog mijelitisa (upala kičmene moždine) takođe je zabeleženo kod vakcina virusnih vektora, dok su slučajevi akutnog diseminiranog encefalomijelitisa (upala i oteklina u mozgu i kičmenoj moždini) povezani i sa mRNA i virusno-vektorskim vakcinama.

Ostala stanja za koja je utvrđeno povećanje uključuju perikarditis (upala sluznice oko srca) i trombozu cerebralnih venskih sinusa (redak oblik moždanog udara).

kompletan tekst na : https://www.globalresearch.ca/world-largest-covid-19-vaccine-study-confirms-links-serious-health-problems/5850490

KLIMATSKE PROMENE NISU UZROKOVANE EMISIJOM CO2 ILI METANOM KOJI OSTAJE IZA STOKE, KAO ŠTO SU KRAVE - OVO NISU I NE MOGU BITI DOMINANTNI FAKTORI KLIMATSKIM PROMENAMA 

Zaključci Climate Intelligence fondacije uključuju sledeće:

“Nema vanrednih klimatskih situacija. Stoga nema razloga za paniku i uzbunu. Prirodni, ali i antropogeni faktori uzrokuju zagrejavanje... Zagrevanje je daleko sporije od predviđenog... Klimatska politika se oslanja na neadekvatne modele... CO2 je biljna hrana, osnova celog života na Zemlji : CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju: dodatni CO2 u vazduhu je podstakao rast globalne biljne biomase. Dobar je i za poljoprivredu, povećavajući prinose useva širom sveta.”

Patrik Mur (Patrick Moore), saosnivač Grinpisa (Geenpeace) i predsednik Grinpisa u Kanadi sedam godina, kaže:

“cela klimatska kriza nije sastavljena samo od lažnih vesti, njena je i cela lažna nauka… naravno da su klimatske promene stvarne, dešavaju se od početka vremena, ali nisu opasne i nisu uzrokovane ljudskim aktivnostima...Većina naučnika koji kažu da je to kriza su na trajnim državnim jaslama.

Bio sam jedan od osnivača (Grinpisa)… do sredine 80-ih… otela nas je ekstremna levica koja je u osnovi prevela Grinpis iz organizacije zasnovane na nauci u organizaciju zasnovanu na senzacionalizmu, dezinformacijama i strahu… vi ne možete nahraniti 8 milijardi ljudi bez fosilnih goriva ili hranu za njih dopremiti u gradove…”

419699930_924694002550830_219354240969350038_n.jpg

NEMA FARMERA - NEMA HRANE - NEMA BUDUĆNOSTI - Nepoštovanje poljoprivrednika je trenutno globalni problem.

Pogledajmo samo situaciju sa početka ove godine u Nemačkoj i Francuskoj pa će nam biti jasno kakav je odnos svetskih elita prema poljoprivrednicima. Šolc i Makron su odličan primer primene moći Klausa Švaba i globalista okupljenih oko njega nad zvanično suverenim državama.

Celokupna ideja Švabovog foruma jeste formiranje brze, nezdrave, industrijske hrane, koja će biti jeftina narodnim masama. Na taj način građani će morati da kupuju đubre od hrane (kakav je GMO) i potrovaće se sami. Jedan od planova je da zdrava hrana i čista voda ostanu dostupni samo najbogatijima.

To je najlakše uraditi onemogućavanjem poljoprivrednicima da se bave svojim poslom, odnosno poskupljenjem proizvodnje uz minimalnu otkupnu cenu. U tom sistemu nema izdvajanja pomoći i podsticaja za poljoprivrednike, što je Nemačka već uradila.

U takvom sistemu osramoćuje se bavljenje poljoprivredom – što se u Srbiji već decenijama radi – a za rezultat će imati (negde već ima) potpuno pustošenje obradivih površina. Protiv tog i takvog sistema se danas bore evropski poljoprivrednici.

Da zaključimo: kontrolisana industrijska revolucija u Srbiji – da. Industrijska revolucija Klausa Švaba – nikako! Ukoliko dozvolimo ovu drugu – sigurno ćemo propasti. Ako se, ipak, opredelimo za ovu prvu – moramo postaviti sistem i izgraditi piramidu prioriteta.

U tom sistemu, odnosno toj piramidi, poljoprivrednik je na vrhu, a svi ostali se ređaju ispod njega. Poljoprivrednik je naš hranitelj i kao takvog ga moramo poštovati. Naposletku, čipovi se ne piju, a metal se jesti ne može.

_132680421_img_4659.jpg

ZELENA STRANKA TVRDI DA JE EKOLOŠKA POLITIČKA STRANKA, ALI BIZARNO PODRŽAVA POLITIKU MEĐUNARODNIH MEGA-BANAKA I MEĐUNARODNIH INSTITUCIJA, KAO ŠTO SU UN I WEF, KOJE POKREĆU EKOLOŠKI DESTRUKTIVNU „globalizaciju obojenu u zeleno“

Sama industrijska globalizacija, i sistem duga i novca u njenom korenu, bili su glavni krivac decenijama stvarnog uništavanja životne sredine i zagađenja zemlje, vazduha i vode. Ipak, zeleni političari koji bi trebali biti zabrinuti za životnu sredinu uskladili su se s institucijama i agendama tih istih sila globalizacije destruktivnih po okolinu – jedina razlika je samo što je „globalizacija obojena u zeleno“.

Čini se da su zelenim političarima previše isprani mozgovi klimatskom propagandom UN-a ili su jednostavno previše glupi da bi to primetili, ili previše vole svoje velike plate kao izabrani članovi parlamenta da bi ih uopšte bilo briga.

Činjenica da su najveće svetske banke i korporacije za upravljanje imovinom, uključujući BlackRock, Goldman Sachs, UN, Svetsku banku, Banku Engleske i druge centralne banke BIS-a, sve povezane kako bi progurale neodređenu, matematički besmislenu 'zelenu' ekonomiju, nije slučajnost.

U igri je još jedan plan koji nema nikakve veze sa zaštitom životne sredine. Zelena ekonomija zajedno sa Agendom UN-a 2030 je program svetske kontrole, a takođe će doneti trilione dolara megabankama iza scene. Kada se najveće svetske banke, korporacije i institucije usklade kako bi gurale plan o klimatskim promenama za koje nema dokaza, može se uvideti da se iza kulisa odvija još jedna njihova velika agenda.

POSLEDNJA ASANŽOVA ŽALBA SUDU PRVE DEMOnKRATIJE SVETA - SUDIJE SUDA SU SLUGE VLADAJUĆE KLASE A NE PRAVDE! 

Osnivač Vikiliksa ostaje u pravnom vrtlogu nakon što je britanski sud odložio njegovu žalbu protiv ekstradicije u Ameriku (20. i 21. februar 2024.)

Odluka Visokog suda Velike Britanije da odloži presudu po poslednjoj žalbi na izručenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža dokazuje da je vladajuća klasa „puna sra**a“, rekao je frontmen Pink Flojda Rodžer Voters.

Posle dva dana usmenih rasprava, sud je u sredu prekinuo zasedanje, a da nije odobrio ili odbio Asanžu novu žalbu protiv njegovog izručenja SAD. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva odobrilo je njegovo prebacivanje u američki pritvor 2022. godine, ali bivši šef Vikiliksa – sada lošeg zdravlja nakon skoro pet godina samice u londonskom zatvoru Belmarš – uložio je više žalbi, od kojih nijedna nije bila uspešna.

Da se podsetimo šta je to Asanžov "zločin"?Džulijanov “zločin” je to što je 2010. godine objavio poverljive dokumente, interne poruke, izveštaje i video zapise američke vlade i američke vojske , koje je dostavila zviždač američke vojske Čelzi Mening (Chelsea Manning). Ova ogromna gomila materijala otkrila je masakre civila, mučenja , atentate , spisak zatočenika u Guantanamu i uslove kojima su bili podvrgnuti, kao i Pravila borbe u Iraku. Oni koji su počinili ove zločine - uključujući pilote američkih helikoptera koji su ubili dvojicu Rojtersovih novinara i 10 drugih civila i teško ranili dvoje dece, a svi su snimljeni na snimku kolateralnog ubistva - nikada nisu procesuirani.

 

Džulijan je razotkrio ono što američko carstvo želi da izbaci iz istorije - otuda nepravično i zversko mučenje ovog čoveka kako bi se drugima dalo do znanja kako će završiti ako se suprostave ili razotkriju zločine ZVERI! 

LYNXNPEG1M02Z.jpg

januar 2023

VLADA SAD-a U KANDŽAMA GLOBALISTIČKE KABALE OPTUŽUJE, SUDI I KAŽNJAVA SVE ONE KOJI STOJE NA PUTU OSTVARENJA ZLOČINAČKOG NOVOG SVETSKOG PORETKA

Danas najprofitabilniji ratovi imaju svoj brend. Zovu ih „večni ratovi” (forever wars): Avganistan, Palestina, Irak, Libija, Jemen, sad i Ukrajina. Svaki od njih zasnovan je na gomili laži. Irak je bio najzloglasniji, zbog oružja za masovno uništavanje koje nije postojalo. Uništenje Libije od strane NATO pakta 2011. je pravdavano masakrom u Bengaziju kojeg takođe nije bilo. Avganistan je zgodno proglašen za osvetnički rat zbog 11. septembra, koji nikakve veze nije imao s narodom Avganistana. Danas nam vesti o Avganistanu govore o tome koliko su talibani zli – a ne o tome kako je Džo Bajden ukrao sedam milijardi dolara avganistanskih bankarskih rezervi, što je dovelo do velike patnje u zemlji. Nedavno je vašingtonski Nacionalni javni radio dva sata svog programa posvetio Avganistanu – a svega 30 sekundi njegovom izgladnelom narodu.

O Palestini se na pogrešan način izveštava otkada znam za sebe. Za Bi-Bi-Si (BBC) tamo postoji samo „konflikt” između „dva narativa”. Nigde se ne spominje da je to najduža, najbrutalnija, najprotivzakonitija vojna okupacija modernog doba.

Ratom pogođeni stanovnici Jemena skoro i da ne postoje – za medije oni kao da uopšte i nisu ljudi. Dok ih Saudijci zasipaju američkim kasetnim bombama i dok britanski savetnici sa saudijskim oficirima određuju nove ciljeve bombardera – više od pola miliona dece se suočava sa glađu.

311479538_8232343773502492_6915121055862027977_n.jpg

NEOKOLONIJALNO I IMPERIJALNO IŽIVLJAVANJE "CIVILIZOVANOG" ZAPADA - SLUČAJ KOSOVA I METOHIJE

 

Okidač za bombardovanje Jugoslavije bio je – prema NATO paktu – odbijanje srpske delegacije da potpiše sporazum na mirovnoj konferenciji u Rambujeu. Ono što je uglavnom ostalo neprijavljeno jeste da je sporazum iz Rambujea imao tajni Aneks B, koji je delegacija Medlin Olbrajt unela poslednjeg dana. On je podrazumevao vojnu okupaciju cele Jugoslavije – zemlje sa gorkim sećanjima na nacističku okupaciju. Kako je ministar spoljnih poslova lord Gilbert kasnije priznao, Aneks B je namerno podmetnut da izazove odbijanje.

 

Od juna 1999. godine – nakon što je bombardovanje završeno – međunarodni forenzički timovi počeli su da na Kosovu sprovode detaljno ispitivanje. Američki FBI je pristigao da istraži ono što su nazivali „najvećim mestom zločina u istoriji FBI-ja”. Nekoliko nedelja kasnije – pošto nije pronašao nijednu masovnu grobnicu – FBI je otišao kući. Španski forenzički tim se takođe vratio kući, a njihov vođa se ljutito žalio da su on i njegove kolege postali deo „semantičke piruete ratnih propagandnih mašina, jer nismo pronašli ni jednu – ni jednu – masovnu grobnicu”.​

​Na samitu neoliberalnih vođa u Davosu 1999. Bler je kritikovao Beograd, ne zbog njegovog postupanja sa Kosovom, već zbog neuspeha da u potpunosti prihvati „ekonomske reforme”. U kampanji bombardovanja koja je usledila – mete su bile državne kompanije – a ne vojni objekti. Uništeno je samo 14 tenkova jugoslovenske vojske od strane NATO pakta, u poređenju sa bombardovanjem 372 industrijska centra, uključujući i fabriku automobila „Zastava”. „Nijedna strana ili privatna fabrika nije bombardovana”, napisao je Klark.

DEMOKRATIJA – TOPUZ U RUKAMA HULJA -  Hilari Klinton se zapitala: „Zašto tog momka ne bismo jednostavno ‘dronovali’?” DEMONKRATSKI, NEMA ŠTA

Tokom nekoliko poslednjih godina neki od najboljih novinara su izbačeni iz mejnstrim medija. Izraz koji se za to koristi je da su „fedenestrirani”. Prostori koji su ranije bili otvoreni za slobodnjake među njima, za novinare koji su išli protiv struje, za one koji su govorili istinu, sada su zatvoreni.

Slučaj Džulijana Asanža je najšokantniji. Dok su Džulijan i njegov „Vikiliks” za Gardijan osvajali i čitaoce i nagrade – Njujork tajms i druge samozadovoljne „važne novine” nisu prestajale da ih slave. Kada je mračna duboka država počela da protestuje i zahteva da njegovi hard diskovi budu uništeni, a da ličnost samog Džulijana bude javno osramoćena i uništena, on je postao državni neprijatelj broj jedan. Predsednik Bajden ga je svojevremeno nazvao „haj-tek teroristom”. Hilari Klinton se zapitala: „Zašto tog momka ne bismo jednostavno ‘dronovali’?”

A kada će i pisci da ustanu, kao što su ustali protiv uspona fašizma tokom 1930-ih? Kada će i filmski stvaraoci da se usprave, kao što su se uspravili protiv Hladnog rata krajem 1940-ih? Kada će se satiričari dići, kao što su generaciju ranije?

000011111122121.jpg

NATO RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE U IME PRLJAVIH INTERESA GLOBALISTIČKE KABALE OLIČENE VLADAMA KOLEKTIVNOG ZAPADA

To nije bilo sve, kaže Del Ponte u svojoj knjizi: OVK je kidnapovala stotine Srba i odvela ih u Albaniju – gde su im izvađeni bubrezi i drugi organi – koji su zatim prodati za transplantaciju u drugim zemljama. Ona, takođe, kaže da je bilo dovoljno dokaza za krivično gonjenje kosovskih Albanaca za ratne zločine, jer je istraga „ugušena u korenu” kako bi fokus Tribunala bio na „zločinima koje je počinila Srbija”. Ona kaže da su se haške sudije zastrašivale od strane kosovskih Albanaca – ljudi u čije ime je NATO napao Srbiju.

Zaista, čak i dok je ratni vođa Bler bio na trijumfalnoj turneji po „oslobođenom” Kosovu, OVK je etnički čistila više od 200.000 Srba i Roma iz pokrajine. Prošlog februara „međunarodna zajednica” – predvođena SAD – priznala je Kosovo, koje nema formalnu ekonomiju i kojim, u stvari, upravljaju kriminalne bande koje trguju drogom, bave se krijumčarenjem i trgovinom ženama. Ali ima jednu dragocenu prednost: američku vojnu bazu Kamp Bondstil, koju je komesar Saveta Evrope za ljudska prava opisao kao „manju verziju Gvantanama”. Karli Del Ponte, švajcarskom diplomati, vlada je rekla da prestane da promoviše svoju knjigu.

Do trenutka kada su se Evropljani sastali u Mastrihtu 1991. godine, tajni dogovor je bio sklopljen: Nemačka je priznala Hrvatsku, a Jugoslavija je osuđena na propast. U Vašingtonu, SAD su obezbedile da se jugoslovenskoj ekonomiji – koja je bila u teškom stanju – uskrati kredit Svetske banke, a NATO pakt – koji je ostao vez svrhe – ponovo je osmišljen kao izvršitelj. Na „mirovnoj” konferenciji o Kosovu, 1999. godine u Francuskoj, Srbima je rečeno da prihvate okupaciju od strane NATO snaga i tržišnu ekonomiju, ili će biti bombardovani da bi se pokorili. Bio je to savršena prethodnica krvoprolića u Avganistanu i Iraku.

LAŽNA PANDEMIJA I NAMETANJE LAŽNE VAKCINACIJE. ZLOČINAČKI PLAN SVETSKE DEPOPULACIJE - Nadbiskup Karlo Vigano

Protekle četiri godine svedoci smo sprovođenja zločinačkog plana depopulacije sveta, ostvarenog lažnom pandemijom i nametanjem njene lažne vakcine, za koju sada znate da je biološko oružje za masovno uništenje, osmišljeno sa ciljem uništavanja imunog sistema celokupne populacije, izazivanja steriliteta i nastanka smrtonosnih bolesti.

Ali pre svega potrebno je da svi shvatimo da ovaj sveobuhvatni rat protiv čovečanstva nije motivisan samo njihovom žudnjom za bogatstvom i moći već uglavnom verskim motivom, teološkim razlogom.

Ovaj razlog je sotonina mržnja: mržnja prema Bogu, mržnja prema Božjem stvorenju i mržnja prema čoveku koji je stvoren na sliku i priliku Božju.

Bil Gejts, Klaus Švab, Džordž Soroš i njihove brojne sluge koje ucenjuju u vlade, svi mrze Boga, i mrze život, koji samo Bog može dati. Oni mrze ljubav koja dolazi samo od Boga. Oni mrze mir, koji može vladati samo tamo gde vlada Hrist. Kao što je Taker Karlson rekao pre nekoliko dana, suočavamo se s ljudima koji služe Sotoni i demonima pakla. Baš kao što normalni ljudi obožavaju i služe Bogu.

...

UTIŠAVANJE JAGANJACA. KAKO DELUJE PROPAGANDA - POTČINJAVANJE JAVNOSTI ISPRAZNOSTIMA

Džon Pildžer: Tokom 1970-ih slučajno sam se sreo sa jednom od vodećih Hitlerovih propagandista, Leni Rifenštal, čiji su epski filmovi glorifikovali naciste. Slučajno smo istovremeno odseli u istom kampu u Keniji, gde je ona bila na fotografskom zadatku, nakon što je uspela da izbegne sudbinu ostalih Firerovih prijatelja. Tada mi je rekla da se „patriotske poruke” njenih filmova nisu zasnivale na „naređenjima odozgo”, već na onom što je nazvala „potčinjavanjem ispraznosti” nemačke javnosti. „A da li je tome bila sklona i liberalna, obrazovana buržoazija?“, pitao sam je. „Da, naročito ona!”, odgovorila je.

SAD dominiraju medijima zapadnog sveta. Izuzev jedne, deset najmoćnijih medijskih kompaniju nalaze se u Severnoj Americi. Internet i društveni mediji – Gugl, Tviter, Fejsbuk – uglavnom su u vlasništvu i pod kontrolom Amerike.

Samo tokom mog života SAD svrgnule su ili pokušale da svrgnu više od 50 stranih vlada, uglavnom demokratskih. Mešale su se u demokratske izbore u 30 zemalja. Bombardovale su narode 30 zemalja, od kojih je većina bila siromašna i nesposobna da se odbrani. Pokušale su da ubiju lidere 50 zemalja. Borile su se da suzbiju oslobodilačke pokrete u 20 zemalja. Obim i razmere tih krvoprolića ostali su uglavnom nepoznati i nepriznati, a oni koji su za njih odgovorni nastavljaju da dominiraju angloameričkim političkim životom.

Pre nego što je 2008. godine preminuo, dramski pisac Harold Pinter održao je dva izuzetna govora koji su ovu tišinu prekinuli. „Spoljnu politiku SAD”, rekao je, „možete najbolje ovako opisati: poljubi me u dupe, ili ću ti razbiti glavu.

151.jpeg
World-Economic-Forum_LI.jpg
332.jpg
119.jpg
bottom of page