sistemsko obrazovanje

415.jpg
332.jpg

            SAMO ZUPČANICI U MEHANIZMU POSRNULOG SISTEMA - Deca i mladi se pripremaju da budu samo zupci u centru pokretanom zupčaniku pa smo svedoci sve rasprostranjenijem kolektivnom “obrazovanju” koje decu uči da se odreknu individualnosti u korist kolektivnog mišljenja!

 

Na ovom stanovištu je utemeljeno obrazovanje širom sveta. Bertrand Rasel (1872-1970) je bio britanski pisac, filozof, društveni kritičar i aristokrata iz istaknute loze Raselovih. Njegov deda Džon Rasel je tokom vladavine kraljice Viktorije u dva navrata bio premijer, a roditelji su mu bili vikont i vikontesa  Amberley.

Bertrand Rasel je u svojoj knjizi “Uticaj nauke na društvo” iz 1951. napisao sledeće:

 

“ Obrazovanje treba stremiti uništavanju slobodne volje tako da učenici školovani na taj način celi svoj život ne budu sposobni misliti i raditi drugačije nego onako kako bi to od njih očekivali njihovi profesori... Uticaji od kuće opstruišu; kako bi se učenici doveli u red, efikasni su muzički stihovi intonirani ponavljanjima...                                      

 

                                                                        

Na budućim naučnicima je da preciziraju ove maksime i otkriju koliko po glavi košta da se učenici uvere da je sneg crn. Kada se ta tehnika usavrši, svaka vlast zadužena za obrazovanje više od jedne generacije moći će kontrolisati svoje podanike sigurno i bez potrebe za vojskom i policijom.”         

                                                                                                                Dejvid Ajk             

332.jpg

             Neki imaju pravo znanje a neki samo obrazovanje. Šta je obrazovanje? Obrazovanje je kada vam kažu šta da mislite i kako da mislite. Oni koji su u stanju da zapamte i prenesu što im je rečeno na komandu, se smatraju veoma obrazvanim. Postoji veoma velika razlika između biti obrazovan i biti inteligentan. Samo ako verujete u ono što vam je rečeno, pogotovo od strane zvaničnih sistemskih izvora “znanja”, ne znači da je istina.

            Društvo ne želi pojedince koji su budni, pronicljivi, revolucionarni, jer takvi pojedinci se ne uklapaju u uspostavljeni društveni obrazac i mogu ga prekinuti. Zbog toga društvo nastoji da zadrži vaš um u svom obrascu i zato vas takozvano obrazovanje ohrabruje da imitirate, da pratite i da se prilagođavate.

                                                                                               Džidu Krišnamurti

332.jpg

                Govoreći  o konceptu  da ljudi vole svoju potčinjenost Bertrand Rasel ga  objašnjava   u okvirima  naučne diktature:

 

"Za  očekivati je da će napredak u fiziologiji  i psihologiji  državama  dati  mnogo veću kontrolu  nad  individualnim   mentalitetom  od one  koju sada imaju  čak itotalitarne države.  Fihte je  rekao da bi cilj  obrazovanja  trebao biti  uništavanje slobodne volje, tako  da  učenici,  nakon što  napuste školu, budu  do kraja života nesposobni misliti ili postupati  drugačije od onoga što su želeli njihovi učitelji... Prehrana, vakcine i zabrane kombinovano će se koristiti od ranog doba da bi se proizveo karakter i verovanja koja će vlasti smatrati poželjnima kao i da će svaka kritika onih na vlasti postati psihološki nemoguća. Čak i ako svi budu jadni, svi će verovati da su srećni, jer će im vlada reći da je to tako?"

332.jpg
038.jpg
33.jpg
040.jpg
332.jpg

              "U mnogim slučajevima ove Tavistokove institucije su dobile takav uticaj da su prodrle u ključne aspekte života u Americi, od kojih je obrazovanje jedno od ključnih. Dr Aleksander King, jedan od osnivača NATO pakta i član Komiteta 300 i Rimskog kluba, uništio je obrazovanje u Americi, preuzevši Nacionalno udruženje učitelja, i u saradnji sa zakonodavcima sproveo nove obrasce obrazovanja koji imaju za cilj spuštanje opšteg obrazovnog nivoa stanovništva."

 

Dosije Omega – Milan Vidojević

https://drive.google.com/folderview?id=0B89nlELEhp5UQTJ3TWJaX291WWs&usp=sharing 

 

Prema Džefri Gruppu obrazovni sistem SAD je po kvalitetu među poslednjim u svetu. Trend “zaglupljivanja” se širi uspešno čitavim svetom. Sistem obrazovanja i kod nas je iz godine u godinu sve ruiniraniji – iz školskih klupa izlazi većina nesposobna da promišlja svet sopstvenom glavom i željna samo da uhvati priključak za nešto što će ih dalje voditi kroz život a taj priključak ih samo dalje inkorporira u mrežu matrixa. Upravo to je i cilj globalističke oligarhije...stvaranje poslušne i apatične robovske mase koja se može modelovati poput plastelina u skladu sa njihovim ni malo humanim željama!     

         ISTA UMNA MAŠINERIJA ZA VODEĆE ŠRAFOVE MATRIXA“Sjedinjene Države imaju svoju sopstvenu verziju elitne mreže univerziteta i privatnih škola, tzv. Ivy League" - osam ekskluzivnih univerziteta iz severoistočnog dela SAD-a (Harvard, Yale, Princeton, Columbia, Brown, Cornell, Dartmouth i Univerzitet Pennsylvania. - , koji daju većinu značajnih političkih figura, uključujući Bušove (starijeg i mlađeg) i Klintonove, koji su pohađali Univerzitet Yale. Bil Klinton je čak išao na Oksfordski univerzitet preko iluminatske „Rhodeseove stipendije", a zašto i ne bi kada Oxford nudi najbolju indoktrinaciju na svetu? Univerziteti Ivy Leaguea izrasla su po ugledu na Oxford i Cambridge. Na isti način medijima vlada klika iz privatnih škola i Oxbridga, tako da imamo vodeće političare i političke 'mislioce' koje je obučila ISTA umna mašinerija kao i one koji upravljaju medijima.”

                                                                                                                                        Dejvid Ajk

332.jpg
ivyChart.jpg
332.jpg
119.jpg