top of page

prljave igre s klimom

Što je više ugljen dioksida (CO2) u atmosferi, to je više kiseonika koje biljke stvaraju za sve nas i više hrane koja se stvara širom sveta

Usevi i drveće vole CO2 - Teraformiranje je napad na atmosferu, kako bi se postigla globalna glad i neuspeh useva uklanjanjem ugljen dioksida iz atmosfere

Stvorili su svojevrsnu lažnu industriju klimatskih promena i globalnog zagrejavanja a sve to kao i uvek zarad kontrole i profita

332.jpg

   februar 2023

KLIMATSKE PROMENE NISU UZROKOVANE EMISIJOM CO2 ILI METANOM KOJI OSTAJE IZA STOKE, KAO ŠTO SU KRAVE - OVO NISU I NE MOGU BITI DOMINANTNI FAKTORI KLIMATSKIM PROMENAMA - Jedan od mnogobrojnih razloga da "zelenu" politiku bacite u kantu za smeće Mark Kristofer Kinan (Mark Christopher Keenan)    

 

U članku koji sam najpre objavio u februaru 2023. pod naslovom "1500 naučnika kaže da klimatske promene ne nastaju zbog emisije CO2“ – pokret za stvarnu životnu sredinu je otet" , pružio sam dokaze i svedočanstva renomiranih međunarodnih klimatskih naučnika koji su u suprotnosti s tvrdnjom UN-a da su klimatske promene uzrokovane Emisijom CO2 ili metana. Takođe sam se osvrnuo na zaključak 1500 klimatskih naučnika i klimatskih stručnjaka iz Climate Intelligence Foundation (CLINTEL) da se klima menja prirodno i polako u sopstvenom ciklusu, i da je solarna aktivnost dominantan faktor klime; i da emisije CO2 ili metana iz stoke, kao što su krave, nisu dominantni faktori u klimatskim promenama. Broj potpisnika ove Svetske klimatske deklaracije CLINTEL sada je porastao na 1860. Ova tema je sveobuhvatno detaljno opisana u knjigama Transcending the Climate Change Deception Toward Real Sustainability i u knjizi Climate CO2 Hoax .

0008.jpg

Zaključci Climate Intelligence fondacije uključuju sledeće:

“Nema vanrednih klimatskih situacija. Stoga nema razloga za paniku i uzbunu. Prirodni, ali i antropogeni faktori uzrokuju zagrejavanje... Zagrevanje je daleko sporije od predviđenog... Klimatska politika se oslanja na neadekvatne modele... CO2 je biljna hrana, osnova celog života na Zemlji : CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju: dodatni CO2 u vazduhu je podstakao rast globalne biljne biomase. Dobar je i za poljoprivredu, povećavajući prinose useva širom sveta.”

Patrik Mur (Patrick Moore), saosnivač Grinpisa (Geenpeace) i predsednik Grinpisa u Kanadi sedam godina, kaže:

“cela klimatska kriza nije sastavljena samo od lažnih vesti, njena je i cela lažna nauka… naravno da su klimatske promene stvarne, dešavaju se od početka vremena, ali nisu opasne i nisu uzrokovane ljudskim aktivnostima...Većina naučnika koji kažu da je to kriza su na trajnim državnim jaslama.

Bio sam jedan od osnivača (Grinpisa)… do sredine 80-ih… otela nas je ekstremna levica koja je u osnovi prevela Grinpis iz organizacije zasnovane na nauci u organizaciju zasnovanu na senzacionalizmu, dezinformacijama i strahu… vi ne možete nahraniti 8 milijardi ljudi bez fosilnih goriva ili hranu za njih dopremiti u gradove…”

Ujedinjene nacije i globalistički Svetski ekonomski forum u Davosu propagiraju neophodnost postizanja svetskog cilja „neto nulte emisije ugljenika“ do 2050. Transformacije su u toku širom sveta, počeviši od bezbrojnih ekonomija – postavljajući teren za stvaranje onoga što se 1970-ih nazivalo novim Međunarodnim ekonomskim poretkom. U stvarnosti, to je nacrt za svetski tehnokratski totalitarni korporativni komunizam. EU, politički projekat globalista, od samog početka, predvodi ovu besmislenu zlokobnu agendu i planira da postane prvi svetski „ugljenično neutralni“ kontinent do 2050. i da smanji emisiju CO2 za najmanje 55% do 2030. godine. 

S virtuelnim monopolom na mejnstrim (glavnim) medijima, kao i na društvenim mrežama, dogmom 'klimatske promene uzrokovane CO2" isprali su mozak svetu da veruje da bismo trebali eliminisati ugljovodonike uključujući naftu, prirodni gas, ugalj, pa čak i nuklearnu električnu energiju bez ugljenika. 2050, bismo, tobože mogli izbeći porast prosečne svetske temperature za 1,5 do 2 stepena celzijusovih. Problem sa ovim je što je to pokriće za đavolski skriveni plan.

 

Sada je priča o strahu postala toliko smešna da se svaki čudni vremenski događaj tretira kao "klimatska kriza". Međutim, celi razlog za prelazak na izvore energije, poput sunca ili vetra, je njihova tvrdnja da je C02 staklenički plin koji ide u atmosferu i navodno zagrejava Zemlju ispod.   Međutim, realnost je da se CO2 ne može podizati u atmosferu. CO2 (ugljen dioksid) nije ugljenik ili čađ. To je nevidljivi plin bez mirisa neophodan za fotosintezu biljaka i svih oblika života na Zemlji, uključujući i nas.

419699930_924694002550830_219354240969350038_n.jpg

“CO2 ima molekulsku težinu nešto više od 44, dok vazduh (uglavnom kiseonik i vodonik) ima molekulsku težinu od samo 29. Specifična težina CO2 je oko 1,5 puta veća od vazduha. To bi vodilo zaključku da se CO2 izduvni gasovi iz vozila ili elektrana ne dižu u atmosferu nekih 12 milja ili više iznad Zemlje kako bi stvorili efekat staklene bašte." – F. William Engdahl, autor i konsultant za strateški rizik.

Mit o klimatskim promenama koje je stvorio čovek zbog emisije CO2 postao je toliko normalizovan među svim političkim strankama širom sveta i u opštoj populaciji, da se ponekad čini kao da se živi u društvu 'slepom za istinu'. Na pamet padaju slike apokaliptičnog filma i knjige 'Dan trifida'. U ovoj knjizi gotovo celo stanovništvo Zemlje je fizički oslepelo. 2023. godine živimo u društvu koje je u velikoj meri postalo 'mentalno slepo' za istinu. 

Šta se može učiniti? Ne možete probuditi čoveka koji se pretvara da spava i ne možete naterati slepca da progleda. Nesrećna stvarnost je da slepci vode slepe; a političari i lideri, bez obzira na njihovu političku boju, zelenu ili drugu, retko ljuljaju čamac 'institucionalne ortodoksije' ili se odriču svojih naduvaih vladinih plata, bez obzira na to da li su svesni istine ili ne. 

332.jpg

   februar 2023

TRENUTNE TEHNOLOGIJE ZELENE ENERGIJE/OBNOVLJIVIH IZVORA KOJE PROMOVIŠU UN i WEF NISU ODRŽIVO REŠENJE ZA SVETSKO SNABDEVANJE ENERGIJOM - Jedan od mnogobrojnih razloga da "zelenu" politiku bacite u kantu za smeće Mark Kristofer Kinan (Mark Christopher Keenan)    

 

Većina "zelenih politika" zasnovana je na matematičkom ludilu. Trenutne tehnologije zelene energije/obnovljivih izvora koje promovišu UN i WEF nisu održivo rešenje za svetsko snabdevanje energijom. Iako ove tehnologije imaju ograničenu održivost na određenim lokacijama i scenarijima, ostaje činjenica da je povraćaj uložene energije mnogo prenizak – u suštini celi proces je matematički pogrešan.

 

O tome svedoči rad naučnika, uključujući profesora Davida MacKaya, bivšeg Regius profesora inženjerstva na Univerzitetu Cambridge i bivšeg glavnog naučnog savetnika u britanskom Odseku za energetiku i klimatske promene u njegovoj knjizi "Održiva energija bez vrućeg vazduha". Njegova analiza pokazuje matematički apsurd energije vetra i da bi područje koje je dvostruko veće od cele zemlje Velsa trebalo u potpunosti prekriti vetroturbinama kako bi se zadovoljile potrebe za energijom u Velikoj Britaniji, na osnovu prosečne potrošnje energije po osobi. Stvaranje infrastrukture za energiju vetra je u većem delu sveta veliko rasipanje postojećih resursa fosilnih goriva. 

Razmotrimo primer Nemačke koji je detaljno opisan u članku konsultanta za strateški rizik F. Williama Engdahla. U Nemačkoj su Angela Merkel i nemačka vlada, kao deo vladine strategije iz 2001. godine da se oslanjaju na solarnu energiju, vetar i druge „obnovljive izvore energije“ za cilj imale učiniti Nemačku prvom industrijskom nacijom koja je „ugljenično neutralna“. F. William Engdahl je opisao da:

  • ova strategija je ekonomska katastrofa. Nemačka je imala jednu od najstabilnijih jeftinih i najpouzdanijih mreža za proizvodnju električne energije u industrijskom svetu, ali je danas Nemačka postala najskuplji električni generator na svetu.

  • energetski neefikasni vetar i sunce, danas koštaju nekih 7 do 9 puta više od gasa. Da bi postigla ciljeve do 2030. godine, Deutsche Bank je čak priznala da će država morati da stvori „eko-diktaturu“.

  • do 2025. procenjuje se da će 25% postojećih nemačkih vetrenjača trebati zameniti, a odlaganje otpada je kolosalan problem

298270700_10228823992686919_311356037537593630_n.jpg

Takođe, potreban je ogroman unos betona i aluminijuma za proizvodnju solarnih ili vetroelektrana, a sve to zahteva jeftinu energiju za proizvodnju; ali solarna energija i vetar nisu jeftini nego su jako skupi. Uzmite u obzir i to da bi količina dodatne električne energije koja je potrebna za 'nultu emisiju ugljenika' EU do 2050. godine bila daleko veća nego danas, jer će bezbrojnim milionima punjača baterija trebati električna energija iz mreže sa pouzdanim napajanjem. 

kompletan tekst na: https://www.globalresearch.ca/ten-reasons-throw-green-politics-bin/5848519

332.jpg

novembar 2023

GLOBALNI BANKARI I KORPORATISTI (GLOBALISTI/KABALISTI) SU PREOTELI PRAVI EKOLOŠKI POKRET 1992.GODINE STVARAJUĆI LAŽNU AGENDU O KLIMATSKIM PROMENAMA Mark Kristofer Kinan (Mark Christopher Keenan)    

 

Psihopati mogu koristiti bilo koju ideologiju i promeniti je iznutra u nešto što bi na kraju moglo biti potpuno drugačije od svoje prvobitne svrhe. U međuvremenu, izvorni sledbenici i zagovornici nastavljaju slediti ono za šta veruju da je izvorna ideologija, ali postepeno postaju samo pijuni u agendi sebične elite. Nažalost, u proteklim decenijama upravo se to dogodilo u ekološkom pokretu.

Zviždač George Hunt bio je zvanični domaćin ključnog sastanka o zaštiti životne sredine u Denveru, Colorado 1987. godine, i navodi da su David Rockefeller; Baron Edmund De Rothschild; američki državni sekretar Baker; Maurice Strong, službenik UN-a i zaposlenik fondova Rockefeller i Rothschild; EPA administrator William Ruccleshaus; Generalni sekretar UN-a u Ženevi MacNeill, zajedno sa zvaničnicima Svetske banke i MMF-a bili na ovom sastanku. Hant je bio iznenađen kada je video sve te bogate elitne bankare na sastanku i upitao se šta oni rade na ekološkom kongresu.

0011.jpg

U video snimku, Hant je kasnije pružio važne dokaze iz dokumenata Konferencije Ujedinjenih nacija o životnoj sredini i razvoju (UNCED), Rio de Žaneiro, Brazil, 3-14. juna 1992. Ova konferencija je bila dobro poznati samit UN '92. a vodio ga je UNCED. Prema Huntu, putem samita o Zemlji, UN su postavljale mrežu, agendu kako bi uspostavile vlast nad Zemljom i svim narodima u svoje ruke. Svetski privatni bankarski kartel su iste one ultra-bogate bankarske porodice koje su imale ključnu ulogu u osnivanju Svetske banke, UN-a i drugih međunarodnih institucija, nakon Drugog svetskog rata.

 

Njihove političke kohorte uključivale su Staljina (vođa brutalnog komunističkog režima u SSSR-u koji je počinio genocid nad milionima ljudi), britanskog premijera Čerčila i američkog predsednika Ruzvelta. Hunt ove bankarske porodice i njihove finansijske i međunarodne institucionalne mreže naziva:

“Isti svetski poredak koji je prevario zemlje trećeg sveta da pozajmljuju sredstva i nagomilaju ogromne dugove... i namerno stvaraju rat i dugove kako bi doveli društva pod svoju kontrolu. Gomila svetskog poretka nije fina grupa ljudi…” 

Posledica UN Earth Summita, poštenog, istinskog pokreta za životnu sredinu koji je zasta brinuo o stvarnom zagađenju zemlje, vazduha i vode, oteli su moćni politički i finansijski interesi sa potpuno drugačijim planovima.

Maurice Strong, službenik UN-a i zaposlenik fondova Rokfeler i Rotšild familija, sazvao je prvi kongres UNCED-a u Stockholmu, u Švedskoj, 1972. Zatim, 20 godina kasnije, bio je sazivač i generalni sekretar UNCED-a. Hunt je takođe pružio video dokaze sa sastanka četvrtog Svetskog kongresa UNCED-a 1987. međunarodnih investicionih bankara, navodeći da:

“Zato predlažem da se ovo ne proda kroz demokratski proces koji bi predugo trajao i zahtevao previše sredstava za obrazovanje topovskog mesa, nažalost, koje naseljava Zemlju. Moramo primeniti skoro elitistički program…”

Zato su dekreti koji su doveli do samita UN o Zemlji 1992. diktirani bez debate ili mogućnosti za neslaganje. Plan je bio da zamene nacionalne zakone. Dekrete je diktirao bankar Edmund de Rotšild, koji je ove glavne uredbe uneo u rezolucije UN-a iz '92 bez rasprave ili osporavanja. Hant tvrdi da mu je predsedavajući sastanka uskratio priliku da otvoreno ospori Rotšildove primedbe.

Da li je iznenađenje da je Rotšild banka u Ženevi jezgro Svetske banke i da je bogata elita integrisana u banku putem Rotšildove privatne ponude deonica. Banke preuzimaju kontrolu nad očuvanjem sveta i odlučuju i kontrolišu kako se ti resursi raspoređuju ili koriste.

Uprkos obmanjujućoj i lažnoj ekološkoj fasadi, koju je usvojio, ogroman institucionalni entitet UN-a u potpunosti je podržao ekološki destruktivnu industrijsku globalizaciju u poslednjih 70 godina. Politike UN-a o klimatskim promenama, održivom razvoju i zelenoj ekonomiji u poslednjih 30 godina malo su više od svetskih marketinških trikova koji su tragično isprali mozak dvema generacijama mladih ljudi koji ne razumeju šta su UN uistinu i kome su stvorene da služe.

Ovaj trenutni globalizovani sistem uključuje promociju verovanja u lažne nauke za koje se tvrdi da su neosporne istine, ali su uistinu ideologije putem kojih se dokazima manipuliše, izvrću se i iskrivljuju kako bi se potvrdila 'vladajuća ideja' i na taj način promovisalo njeno širenje širom sveta. Počinju sa željenim zaključkom, a zatim izvlače i manipulišu onim oskudnim dokazima koji mogu odgovarati tom zaključku. Klimatske promene koje je stvorio čovek zbog antropogene emisije ugljenika su glavni primer ovoga.

Institucije, uključujući UN, Svetski ekonomski forum (WEF) i Svetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), su privatno motivisane neizabrane neodgovorne organizacije. Sve ih kontroliše izvor stvaranja duga-novca, tj. svetski kartel privatnog bankarstva. Te organizacije su samo pametni marketinški alati i politički mehanizmi za implementaciju i održavanje korumpiranog sistema širom sveta, pod pametnom maskom 'popravljanja svetskih problema'.

Ovi moćni specijalni interesi su decenijama promovisali određene 'ideologije' kako bi unapredili svoje korporativne i političke ciljeve. Reč “održivo” oteta je pre nekoliko decenija, a sada se na prevarantski način koristi za unapređenje planova globalističkih mega-korporativnih interesa kojima nije stalo do životne sredine. Cilj je katapultirati čovečanstvo u naručje UN Agende 2030 i WEF plana 'resetovanja', koji su pametni marketinški planovi u potpunosti osmišljeni od strane takozvanih elitnih mega-korporativnih interesa grupe WEF Davos.

102459292_10219276812645569_3105949578548667529_o.jpg
5.jpg

Dalje, trenutne tehnologije zelene energije/obnovljivih izvora koje promovišu UN i WEF nisu održivo rešenje za svetsko snabdevanje energijom. Iako ove tehnologije imaju ograničenu održivost na određenim lokacijama i scenarijima, ostaje činjenica da je povraćaj uložene energije mnogo prenizak – u suštini celi proces je matematički pogrešan. O tome svedoči rad naučnika, uključujući profesora Davida MacKaya, bivšeg Regius profesora inženjerstva na Univerzitetu Cambridge i bivšeg glavnog naučnog savetnika u britanskom Odseku za energiju i klimatske promene.

kompletan tekst na: https://www.globalresearch.ca/1500-scientists-say-there-no-climate-emergency-real-environment-movement-hijacked/5809791

332.jpg

novembar 2023

FINANSIRANJE CELOKUPNE SVETSKE EKONOMIJE DANAS JE ZASNOVANO NA STRATEGIJI EMISIJE GASOVA STAKLENE BAŠTE KOJA UBIJA ŽIVOT I KOJU FINANSIRAJU I KONTROLIŠU SVETSKI BANKARI I KORPORATISTI (GLOBALISTI/KABALISTI) - PROJEKAT TERMINACIJE ŽIVOTA - "NETO NULA" - Mark Kristofer Kinan (Mark Christopher Keenan)      

Plan UN Agenda 2030 i Pariski sporazum za smanjenje emisija CO2 za 7% godišnje do 2030. je zapravo plan koji bi onesposobio postojeće resursne mehanizme industrijske ekonomije za hranu, energiju i dobra koja omogućavaju ljudski život i preživljavanje. Ovo se implementira pre nego što je čovečanstvo prešlo sa pogrešne transnacionalne industrijske ekonomije koja zagađuje životnu sredinu prema samodovoljnim lokalnim/regionalnim ekonomijama.

Nulta emisija ugljenika, u suštini, znači povlačenje (ukidanje) postojećeg sistema industrijske poljoprivrede, transporta, proizvodnje robe, proizvodnje električne energije itd., tako da bi se milioni ljudi koji se oslanjaju na ove sisteme širom sveta, mogli suočiti s nedostatkom struje, hrane, robe, itd. Ovo bi moglo imati strašne posledice, posebno u regionima i zemljama koje trenutno nisu u stanju proizvesti mnogo hrane.

Treba napomenuti da su decenijama ove iste političke, vladine i korporativne moći snažno promovisale korporativnu ekonomsku globalizaciju i zavisnost od fosilnihg goriva dok istovremeno aktivno ometaju finansiranje, stvaranje ili podršku vladama samodovoljnijih lokalnih zajednica/regija i lokalnih zadruga. Većina svetske populacije je tako postala oslonjena i zavisna od globalizovanog sistema koji se bazira na fosilnim gorivima.

257924249_10223529349594878_3087781302872002594_n.jpg
main-qimg-d4fb2fb784f73efc2a9e1c7a4403e91a-pjlq.jpg
agenda-2030.jpg

Odluka da se drastično smanji CO2 , jedno od najvažnijih jedinjenja za održavanje celokupnog života, nije slučajna. Treba napomenuti da iza ove odluke stoje svetski centralni bankari koji u potpunosti finansiraju i kontrolšu napredak svetskog projekta borbe protiv klimatskih promena koje je stvorio čovek.

Ovaj projekat podrazumeva pokušaj dekarbonizacije aktivnosti celokupne svetske populacije. U decembru 2015. godine, Banka za međunarodna poravnanja (BIS) stvorila je Radnu grupu za finansijsko objavljivanje podataka vezano za klimu (TCFD), koja predstavlja 118 biliona dolara imovine na globalnom nivou. U suštini, to znači da se finansiranje celokupne svetske ekonomije zasniva na ispunjavanju besmislenih ciljeva kao što su „neto nulte emisije stakleničkih gasova“. TCFD uključuje ključne ljude iz svetskih mega banaka i kompanija za upravljanje imovinom, uključujući JP Morgan Chase ;BlackRock; Barclays Bank; HSBC; kinesku ICBC banku; Tata Steel, ENI ulje, Dow Chemical i još mnoge druge.

Činjenica da su najveće svetske banke i korporacije za upravljanje imovinom, uključujući BlackRock, Goldman Sachs, UN, Svetsku banku, Banku Engleske i druge centralne banke BIS-a, sve povezane kako bi progurale neodređeno, matematički besmislenu 'zelenu' ekonomiju, nije slučajnost. U igri je još jedan plan koji nema nikakve veze sa zaštitom životne sredine. Zelena ekonomija zajedno sa Agendom UN-a 2030 je program svetske kontrole, a takođe će razviti trilione dolara za megabanke iza scene. Kada se najveće svetske banke, korporacije i institucije usklade kako bi gurale plan o klimatskim promenama za koje nema dokaza, može se videti da se iza kulisa odvija još jedna velika agenda. Ova agenda pokušava uveriti ljude širom sveta da podnesu ogromne žrtve pod emotivnom parolom “spasavanja naše planete”. Dok sve vreme korporacije i banke ostvaruju ogromne profite, a političke institucije implementiraju svetske tehnokratske sisteme kontrole pod zastavom borbe i prilagođavanja takozvanim klimatskim promenama koje je stvorio čovek.

„Veze između najvećih svetskih finansijskih grupa, centralnih banaka i globalnih korporacija s trenutnim nastojanjem da se radikalnom klimatskom strategijom napusti ekonomija fosilnih goriva u korist nejasne, neobjašnjive zelene ekonomije, čini se, manje je stvar stvarne brige da naša planeta bude čista i zdrava sredina za život. To je pre plan, blisko povezan s Agendom UN-a 2030 za “održivu” ekonomiju, i za razvoj bukvalno biliona dolara novog bogatstva za globalne banke i finansijske divove koji čine stvarnu moć…” – F. William Engdahl , konsultant za strateški rizik i predavač.

Još 2010. godine, šef Radne grupe 3 UN IPCC-a, dr Otmar Edenhofer, rekao je intervjuu“…mora se jasno reći da mi de facto redistribuiramo svetsko bogatstvo klimatskom politikom. Treba se osloboditi iluzije da je međunarodna klimatska politika politika životne sredine. Ovo više nema skoro nikakve veze sa ekološkom politikom.”

Da bi se bolje sagledalo šta je 'iza zavese' klimatskih obmana i UN/WEF agende, pomaže da se analizira šta se dešavalo tokom prethodnih decenija. Važno je uočiti implikacije globalne bankarske prevare sa delom dužničkih rezervi i novca i suptilnog sistema dužničkog ropstva koji postoji decenijama. Ako pogledate web stranicu Svetske banke videćete da je gotovo svaka nacija na Zemlji u ogromnim dugovima. Kome? Možete se upitati. Odgovor je, privatnim megabankama. Dugi niz decenija takozvane bankarske i korporativne elite su imale potpunu kontrolu nad izvorom stvaranja novca i njegovom alokacijom, preko dužničko-finansijskog sistema, i zato su, po difoltu, bile u mogućnosti da finansiraju i sve više kontrolišu i manipulišu celim svetskim spektrom industrija, medija, vlada, obrazovanja, ideološke nadmoći i rata prema sopstvenom dizajnu, planu i koristima. Poznato je da je Mayer Amschel Rothschild (bankar) rekao:   „Dajte mi kontrolu nad novcem jedne nacije i nije me briga ko donosi njene zakone.”

kompletan tekst na: https://www.globalresearch.ca/1500-scientists-say-there-no-climate-emergency-real-environment-movement-hijacked/5809791

294297752_5067749936657380_8130559771421043832_n.jpg
332.jpg

novembar 2023

VODEĆI SVETSKI NAUČNICI KLIMATOLOZI RAZBIJAJU LAŽNI NARATIV UN (GLOBALISTA) DA JE CO2 UZROČNIK KLIMATSKIH PROMENA - Mark Kristofer Kinan (Mark Christopher Keenan) 

 

Pozivam se na relevantne radove i naučne prezentacije nekih od vodećih svetskih naučnika klimatologije. Hajde da ispitamo neke od radova i svedočenja ovih naučnika:

“Duboko pogrešna logika, zamagljena oštroumnom i nepopustljivom propagandom, zapravo je omogućila koaliciji moćnih posebnih interesa da uveri gotovo sve u svetu da je CO2 iz ljudske industrije bio opasni toksin. Ostaće upamćeno kao najveća masovna zabluda u istoriji sveta – da se CO2, život biljaka neko vreme smatrao smrtonosnim otrovom.” – Profesor Richard Lindzen , profesor emeritus atmosferskih nauka na MIT-u.

Dr Nils-Axel Mörner bio je bivši predsedavajući Komiteta u Međunarodnom panelu UN-a za klimatske promene (IPCC) i bivši šef Paleo geofizike i geodinamičkog odela u Stockholmu. Bio je ekspert uključen u pregled prvih IPPC dokumenata. On kaže da UN IPPC obmanjuje čovečanstvo o klimatskim promenama. Pokušao je upozoriti da IPPC objavljuje laži i lažne informacije koje bi neminovno bile diskreditovane. U intervjuu je izjavio: „Ovo je najopasniji i najstrašniji deo toga. Kako je lobistička grupa, kao što je IPPC, uspela zavarati celi svet. Ove organizovane i lažne snage su opasne” i izrazio šok “što UN i vlade paradiraju decom na klimatskim samitima UN-a kao propagandnim rekvizitom”. Sledi njegovo detaljno svedočenje:

“Sunčeva aktivnost je dominantan faktor u klimi, a ne CO2… nešto je u osnovi bolesno u hipotezi o krivici CO2… Pokrenuta je pre više od 100 godina i gotovo odmah su odlični fizičari pokazali da ova hipoteza nije funkcionisala.

Bio sam predsedavajući jedinog međunarodnog odbora za promene nivoa mora i kao takav izabran sam za stručnog recenzenta poglavlja (UN IPPC) o nivou mora. Pisalo ga je 38 osoba i nijedan nije bio specijalista za nivo mora… Bio sam šokiran lošim kvalitetom tog napisanog poglavlja jer je pre ličio na studentski rad… Prošao sam kroz sve to i dokazao im da je pogrešno i pogrešno i pogrešno…

Naučna istina je na strani skeptika... Imam na umu hiljade visoko rangiranih naučnika širom sveta koji se slažu da CO2 nije pokretački mehanizam i da je ova priča preuveličana. U oblasti fizike 80 do 90% fizičara zna da je hipoteza o CO2 pogrešna… Naravno, metrolozi veruju u to jer im je to profesija – oni žive od toga… Sumnjam i verujem da su promoteri ovih laži iza kulisa… imaju skriveni motiv... To je divan način kontrole poreza koji kontroliše ljude”. 

Još jedan klimatski naučnik sa besprekornim akreditivima koji je pokvario klimatsku globalističku predstavu je dr Mototaka Nakamura. On tvrdi:  „Naši modeli su miki-maus sprdnje stvarnog sveta“. Dr Nakamura je dobio doktorat nauka na MIT-u i skoro 25 godina specijalizovao se za abnormalne vremenske prilike i klimatske promene na prestižnim institucijama koje su uključivale MIT, Georgia Institute of Technology, NASA, Laboratoriju za mlazni pogon, Kalifornijski institut za tehnologiju, JAMSTEC i Univerzitet Duke. Dr Nakamura objašnjava zašto je fondacija podataka koja podržava nauku o globalnom zagrejavanju "nepouzdana" i da se na nju ne može osloniti i da su: "Srednje globalne temperature pre 1980. zasnovane na nepouzdanim podacima".

extinction-rebellion1300x681_0.jpg
174624166_2168980789900036_4175207255513188912_n.jpg
Global-Warming-Expensive-Policies-Money-900.jpg

Profesor John R. Christy, direktor nauke o atmosferi i Zemlji, Univerzitet Alabama, pružio je detaljnu analizu klimatskih podataka. U nastavku sumiram glavne tačke iz njegove analize:

“Uspostavljena teorija globalnog zagrejavanja značajno pogrešno predstavlja uticaj dodatnih stakleničkih gasova; vreme koje najviše pogađa ljude ne postaje ekstremnije niti opasnije; temperature su bile više 1930-ih nego danas; između 1895. i 2015. godine, 14 od 15 najboljih godina sa najvećim toplotnim rekordima dogodio se pre 1960. godine; temperature koje sada doživljavamo 2021. bile su iste kao pre 120 godina...

...broj velikih tornada između 1954. i 1986. bio je u proseku 56 godišnje, ali između 1987. i 2020. prosek je bio samo 34 godišnje; između 1895. i 2015. u proseku nije bilo promene u broju vrlo vlažnih dana u mesecu, kao ni u broju vrlo sušnih dana u mesecu, a 20 najsušnijih meseci bilo je pre 1988. godine. Između 1950. i 2019. procenat površina zemljišta koje doživljavaju suše nije globalno porasla – trend je ravan; učestalost šumskih požara u Severnoj Americi između 1600. i 2000. znatno se smanjila. Nivo mora je rastao 12,5 cm po deceniji tokom 8.000 godina, a onda se izjednačio, sada raste samo 2,5 cm po deceniji… Brinuti oko porasta nivoa mora i za 30 cm po deceniji je smešno, tokom uragana istočna obala SAD se suočava sa rastom nivoa okeana od 20 stopa tokom 6 sati, tako da će se sa podizanjem od 30 cm lako nositi!”

U predavanju pod nazivom Imaginarna klimatska kriza – kako možemo promeniti poruku? Richard L Lindzen, profesor emeritus atmosferskih nauka na MIT-u, sumira bitku protiv klimatske histerije na sledeći način:

„U dugoj istoriji Zemlje gotovo da nije bilo korelacije između klime i CO2… paleoklimatski zapisi nedvosmisleno pokazuju da CO2 nije kontrolno dugme… priča je apsurdna… daje vladama moć da kontrolišu energetski sektor… otprilike 33 godine mnogi od nas se bore protiv klimatske histerije... Bilo je važnijih čelnih ljudi koji su se tome protivili, bili su nažalost stariji i do sada je većina umrla...

Elite uvijek traže načine da reklamiraju svoju vrlinu i potvrde svoj autoritet. Oni veruju da imaju pravo na nauku gledati kao na izvor autoriteta, a ne kao proces, i pokušavaju prisvojiti nauku, prikladno i netačno pojednostavljenu, kao osnovu za svoje ciljeve.”

“CO2... nije zagađivač... on je proizvod disanja svih biljaka, neophodan je za život biljaka i fotosintezu... ako ste ikada želeli sredstvo za kontrolu svega, od izdisaja do vožnje, ovo bi bio pun pogodak. Dakle, sve ovo ima neku vrstu fundamentalne privlačnosti za birokratski mentalitet .” 

Patrick Moore , saosnivač Grinpisa (Greenpeace) i predsednik Grinpisa u Kanadi već sedam godina, kaže:

“cela klimatska kriza nisu samo lažne vesti, lažna nauka… naravno da su klimatske promene stvarne, dešavaju se od početka vremena, ali nisu opasne i nisu uzrokovane aktivnošću ljudi… klimatske promene su sasvim prirodna pojava...period zagrejavanja je zapravo počeo pre otprilike 300 godina kada je malo ledeno doba počelo da se završava. Nema čega da se plašimo i sve što rade je ulivanje straha. Većina naučnika koji kažu da je u pitanju kriza su na trajnim državnim grantovima (zelenih novčanica).

Bio sam jedan od osnivača (Grinpisa)… do sredine 80-ih… otela nas je ekstremna levica koja je u osnovi prevela Grinpis iz organizacije zasnovane na nauci u organizaciju zasnovanu na senzacionalizmu, dezinformacijama i strahu… vi ne možete planirati nahraniti 8 milijardi ljudi bez fosilnih goriva ili hranu dopremiti u gradove…” 

Profesor William Happer sa Univerziteta Princeton, bivši direktor nauke u američkom Ministarstvu energetike, takođe je snažan glas protiv mita o globalnom zagrejavanju koje je stvorio čovjek. On kaže: „Više CO 2 koristi Zemlji“.

kompletan tekst na: https://www.globalresearch.ca/1500-scientists-say-there-no-climate-emergency-real-environment-movement-hijacked/5809791

332.jpg

novembar 2023

LAŽNI NARATIV UN (GLOBALISTA) DA JE CO2 UZROČNIK  KLIMATSKIH PROMENA JE NAJVEĆA MASOVNA ZABLUDA U ISTORIJI SVETA! - Mark Kristofer Kinan (Mark Christopher Keenan) bivši naučnik u britanskom odeljenju za energiju i klimatske promene i u Odeljenju Ujedinjenih nacija za životnu sredinu. 

 

Svojom kontrolom politike i medija moćni specijalni interesi pokušali su uveriti svet da je CO2 toksin koji menja klimu. Narativ UN o klimatskim promenama, da CO2 uzrokuje klimatske promene, ostaće upamćen kao najveća masovna zabluda u istoriji sveta. Razotkrivena je agenda novca, lažna nauka i lažno kompjutersko modelovanje. Hiljade iskusnih i uglednih naučnika tvrde i dokazali su da je narativ UN laž. Klimatska obmana je podmetnuta i potisnula je stvarnu zaštitu životne sredine i stvarnu lokalnu održivost, a osmišljena je da podstakne čovečanstvo da sledi Agendu UN-a 2030, koja je plan za potpunu korporativnu kontrolu svetskih resursa. UN Agenda 2030 ima za cilj da sve ljude preseli sa zemlje u 'pametne gradove'. Ovo je pametno za njih, a svakako nije pametno za vas. Mi smo u pravom fizičkom i duhovnom ratu za istinu i slobodu.

9th-conference-on-co2-based-fuels-and-chemicals.jpg

Mnogi naučnici osporavaju teoriju klimatskih promena koju promovišu UN (IPCC), a mnogi ljudi širom sveta su zbunjeni ovom temom ili nisu svesni potpunih činjenica. 

Vrlo mali broj ljudi proverava zvanično iznesene podatke, većina jednostavno prihvata izveštaje UN IPPC. Ipak, mnogi veoma respektabilni i ugledni naučnici su uradili upravo to, proverili i otkrili da je teorija klimatskih promena koju su promovisale UN ozbiljno pogrešna. Jeste li svesni da je 1500 vodećih svetskih klimatskih naučnika i profesionalaca u preko 30 zemalja potpisalo deklaraciju da ne postoji klimatska vanredna situacija i opovrgnuli tvrdnje Ujedinjenih nacija u vezi sa klimatskim promenama koje je stvorio čovek?

Pravo zagađenje postoji, ali problem nije CO2. Industrijska globalizacija proizvela je mnoge supstance koje su registrovane kao zagađivači, uključujući hiljade novih hemijskih jedinjenja koje je napravio čovek, toksine, nanočestice i genetski modifikovane organizme (GMO) koji su u suprotnosti sa naučnim principom predostrožnosti.

Realnost je da se klima menja prirodno i polako u svom ciklusu, a solarna aktivnost je dominantni faktor klime, a ne CO2. Možemo zaključiti da emisije ugljenika ili metana koju proizvode životinje, poput krava, nisu dominantni faktori klimatskih promena. U suštini, dakle, neprestana klimatska histerija koju proizvode UN, vlade i korporativni mediji u vezi sa emisijom ugljenika i metana iz krava nema naučnu osnovu.

Imajte na umu da nemam komercijalni interes da tvrdim da klimatske promene nisu uzrokovane CO2. Iskreno, ja sam protiv 'pravog' zagađenja, a realnost je da CO2 komponenta nije zagađivač. Nažalost, mnogi dezinformisani ekolozi voze se električnim automobilima, a upravo je proizvodnja baterija izazvala ogromne količine 'pravog' zagađenja zemljišta, vazduha i vode kroz industrijsko rudarenje i preradu retkih zemnih metala. Imajte na umu da se UN ne fokusiraju na hiljade stvarnih zagađivača koje stvara korporativna industrijska globalizacija.

Zaključci Climate Intelligence fondacije (CLINTEL) fondacije koja deluje na polju klimatskih promena i klimatske politike (CLINTEL su osnovali 2019. godine emeritus profesor geofizike Guus Berkhout i naučni novinar Marcel Crok) uključuju sljedeće:

Ne postoji klimatska vanredna situacija. Stoga nema razloga za paniku i uzbunu.

Prirodni kao i antropogeni faktori uzrokuju zagrejavanje: Geološki arhiv otkriva da je klima na Zemlji varirala oduvek od postanka planete, sa prirodnim hladnim i toplim fazama. Malo ledeno doba završilo se tek 1850. Stoga ne čudi da sada doživljavamo period zagrejavanja.

Zagrejavanje je daleko sporije nego što je predviđeno : svet se zagrejao znatno manje nego što to predviđa IPCC (UN) na osnovu modelisanog antropogenog delovanja. Jaz između stvarnog i modelovanog sveta govori nam da smo daleko od razumevanja klimatskih promena.

312830703_10216997815536718_3897739309711562486_n.jpg

Klimatska politika se oslanja na neadekvatne modele: Klimatski modeli imaju mnogo nedostataka i nisu ni izdaleka uverljivi kao alati globalne politike. Oni zastupaju efekat stakleničkih gasova kao što je CO2. Osim toga, zanemaruju činjenicu da je obogaćivanje atmosfere CO2 korisno.

CO2 je biljna hrana, osnova čitavog života na Zemlji: CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju: dodatni CO2 u vazduhu je podstakao rast globalne biljne biomase. Dobar je i za poljoprivredu, povećavajući prinose useva širom sveta.

Globalno zagrevanje nije povećalo prirodne katastrofe : nema statističkih dokaza da globalno zagrevanje pojačava uragane, poplave, suše i slične prirodne katastrofe, ili ih čini češćima.

kompletan tekst na: https://www.globalresearch.ca/1500-scientists-say-there-no-climate-emergency-real-environment-movement-hijacked/5809791

332.jpg

avgust 2023

"ZELENI" GLOBALISTIČKI ZLOČIN

Lažne zelene partije i organizacije i njihovi klimatski histeričari glasno pokušavaju sprovesti u nedelo progon CO2 , tačnije progon života (stvaranje neplodnog i negostoljubivog životnog okruženja - manje hrane manje ljudi)... usput kriminalci naplaćuju nekakve ugljeničke kvote (vredi usput napuniti nikada presušna i alava ždrela.

Poodavno su osmislili tzv. nulti ekonomski razvoj u težnji smanjivanja privrednih aktivnosti i uništenja ne samo srednje klase već čitavih ekonomija - nezaposlenim i izbezumljenim ljudima se lakše upravlja na primer univerzalnim ličnim dohocima na što bržem putu ka večnim lovištima!

Potencijalni koraci borbe svakoga od nas:

širiti istinu o CO2 (on je ukratko ŽIVOT), argumentima ućutkati klimatske histeričare u svom okruženju, ne dozvoliti im da se omasove jer će svojom glupošću ugroziti budućnost svih nas... apsolvirali smo da je demoNkratija iluzija i prevara pa samim tim su to i izbori ali ako već neko izlazi na njih uvek glasati protiv neoliberala, tzv. zelenih, tzv. levičara i svih onih koji se kunu u EU i EURObSKE vrednosti - ako globalisti žele uništiti ekonomiju Zapada kao što to uveliko čine, sačuvajmo bar naše skromne ekonomije kako bi preživeli! NE - ikakvim karbonskim porezima!!!!

335691635_3496136050635911_5580231927553707758_n.jpg
332.jpg

jul 2023

TAKOZVANO "GLOBALNO KLJUČANJE" (izmišljotina globalista/kabalista),  NA ZEMLJI KOJE PROMOVIŠE GLOBALISTIČKA UN UISTINU ZNAČI KOORDINISANU DEPOPULACIJU GLOBALNOG STANOVNIŠTVA -  Ljudmila Veneditkova

Ujedinjene nacije su otkrile novi izgovor da drastično smanje populaciju Zemlje i daju odobrenje za njihovu najradikalniju ‘zelenu agendu’ do sada: globalno ključanje. U uznemirujućoj novoj izjavi, generalni sekretar Antonio Gutereš upozorio je da je Zemlja sada postala takva da nije moguće disati i da je „vrelina nepodnošljiva“. Šef UN-a tvrdi da su ovi uslovi za život na Zemlji uzrokovani „klimatskim promenama koje je napravio čovek“.

„Zemlja ne može da diše“, izjavio je Gutereš tokom dramatičnog govora u četvrtak u sedištu UN u Njujorku. „Vrućina je nepodnošljiva, a nivo profita od fosilnih goriva i klimatska neaktivnost su neprihvatljivi. „Era globalnog zagrevanja je završena“, rekao je Gutereš zaprepašćenoj masi.

imagesaa.jpg

“Era globalnog ključanja je stigla.”

Slaynews.com izveštava: Bez dokaza, Gutereš je nastavio da tvrdi da je u julu zabeležen najtopliji period od tri nedelje, tri najtoplija dana zabeležena i najviša temperatura okeana za ovo doba godine.

Međutim, Gutereš je potpuno ignorisao istorijske podatke da bi podstakao lažne tvrdnje da su globalne temperature sada više zbog „klimatskih promena koje je napravio čovek“.

Otkako su 1927. počeli da beleže umerene temperature , toplotni talasi 1936. zabeležili su najtoplije umerene temperature.

Pet najtoplijih dana 25. jula ikada zabeleženih su svi pre 1953. godine.

 

Da bi uplašila javnost da se pridržava zelene agende, globalistička elita gura narativ da se temperature povećavaju svake godine. Ali gledanje istorijskih podataka ne pokazuje ništa neobično poslednjih godina i pokazuje daleko više temperature u prošlosti. Iako je ove godine bilo toplotnih talasa, temperature 1936. bile su daleko više nego danas. Uprkos činjenicama, Gutereš je svoju hitnu poruku zaključio upozoravajući svetske lidere da više nema vremena za oklevanje i da moraju što pre preduzeti akciju. Upozorenje koje je uputio Guterres sugeriše da UN pomera fokus na programu „Veliki odmor“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF) sa pandemije Covida na „klimatske promene“.

WEF je već postavio temelje da iskoristi izgovor za propagandu „klimatskih promena koje je stvorio čovek“ da unapredi svoju agendu. Ovaj novi narativ „globalnog ključanja“ sada će se koristiti da uplaši ljude da odustanu od vožnje vozila, jedenja mesa i letenja. Strah od klime se već koristi da bi se javnost ubedila da se odrekne svojih sloboda dok je prati nadolazeći sistem „digitalne gotovine“. Korporativni mediji sada čak sugerišu da bi redovno isključenje električne mreže u pokretnoj mreži moglo pomoći da se „reši klimatska kriza“.

U međuvremenu, neki vodeći stručnjaci počinju da se suprotstavljaju neizabranim birokratama koje guraju zelenu agendu. Kao što je Slej njuz nedavno objavio, poznati naučnik, dobitnik Nobelove nagrade, dr Džon Klauzer, progovorio je kako bi upozorio javnost da je narativ o „klimatskoj krizi“ koji gura globalna elita i njihovi saveznici u korporativnim medijima prevara. Klauzer, ko-dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2022. i jedan od vodećih svetskih autoriteta za kvantnu mehaniku, osporio je tvrdnje o „klimatskim vanrednim situacijama” kao o „opasnoj korupciji nauke koja ugrožava svetsku ekonomiju i dobrobit milijardi ljudi. ”

Klauzer, koji je takođe nagrađen Volfovom nagradom za fiziku 2010, drugom najprestižnijom nagradom za fiziku posle Nobelove, upozorava da je pogrešna nauka o klimi prevara koju pokreće „masovna šok-novinarska pseudonauka“. Prema Klauzeru, pseudonauka o klimi je postala žrtveni jarac za širok spektar drugih nepovezanih pitanja.

Promovisali su ga i proširivali slični agenti poslovnog marketinga, političari, novinari, vladine agencije i ekolozi. „Po mom mišljenju, nema prave klimatske krize“, dodao je on. Vlade i njihovi medijski saučesnici širom sveta promovišu tvrdnje o „klimatskoj krizi“ u nastojanju da ispune ciljeve zelene agende Svetskog ekonomskog foruma (WEF), Ujedinjenih nacija (UN), Svetske zdravstvene organizacije (SZO). ), i druge neizabrane globalističke organizacije.

Ispunjavanje ovih ciljeva obično je uključivalo planove za smanjenje kvaliteta života većine javnosti uz povećanje poreza da bi se „spasila planeta“. U međuvremenu, šačica moćne elite koja promoviše zelenu agendu nastaviće da leti uokolo privatnim avionima i jede meso jer su oni „deo rešenja“.

 

Reset+Logo+lrg.png
332.jpg

jul 2023

U STANJU SU UBITI 200.000 KRAVA DA BI ZADOVOLJILI BOLESNE IZMIŠLJOTINE KLIMATSKE AGENDE - STEPENIK PO STEPENIK KA USPOSTAVLJANJU KONTROLE NAD ŽIVOTIMA LJUDI ŠIROM SVETA - POREMEĆENI UMOVI SE GUŠE U KALJUZI APSURDA - Geri D. Barnet (Gary D. Barnett) - izvod iz teksta sa sjajne web platforme www.globalresearch.ca

 

Da, klima na Zemlji se redovno menja. Da, ekstremni vremenski uslovi su naizgled prisutniji češće u odnosu na blisku nam prošlost. Da, zagrejavanja i hlađenja su se dešavala tokom proteklih vremena i to milionima (ili milijardama) godina unazad. Da, određeni ljudi (vlada, zlonamerni 'naučnici', nevladine organizacije i vojska, među mnogim drugim podlim pojedincima i organizacijama) mogu manipulisati vremenskim prilikama da nam naškode, ali ne; vožnja SUV-a ne može nas sve ubiti. Želim prozvati i uvrediti sve zle lažove, propagandiste, depopulaciona čudovišta, eugeničare i tehnokrate, koji žele vladati zemljom na veliku štetu svih običnih ljudi i prirode.

images (1).jpg

Najnoviji apsurd, koji ni na koji način nije nov ili jedinstven, je plan irske vlade da ukloni (ubije) 200.000 zdravih krava, tvrdeći da „one doprinose 'klimatskim promenama' zbog emisije 'ugljenika'". Svako ko ovu glupost shvati ozbiljno, ili prihvati i/ili ignoriše, otvara kapije dobrovoljnom ljudskom istrebljivanju. Zar ne mogu razumeti da i krave i ljudi jedu, žive i izbacuju C02, i ne vide da u svetu ima osam puta više ljudi nego krava, pa ako se već vode ovom bolidnom logikom zašto jednostavno ne pređu na ubijanje ljudi. Zar tim ludim budalama ovo ne bi bio efikasniji način da"spasu planetu" od ubijanja krava? Zašto ne ubiti svaku životinju, uključujući i veliki broj ljudi, ako je "spašavanje planete" od prdeža glavni cilj?

Ljudi ne samo da izbacuju više CO2 od krava, već troše ogromne količine energije, voze automobile, lete avionima, grade fabrike koje zagađuju, kopaju, stvaraju neverovatne planine plastike i smeća, održavaju ratove koji uništavaju zemlju na nečuvenim nivoima, i nastavljaju da nadmašuju ekstremne krave u porastu populacije. Krave samo dišu i prde, pa zašto ubijati ove nevine životinje; zašto jednostavno ne krenete u poteru i ubijete veliki broj ljudi. Počinjete li uviđati apsurdnost ovog lažnog sranja o 'klimatskim promenama'? Gluposti o 'klimatskim promenama' koje gura šljam, većina ljudi je progutala i veruje u njih, a to proširuje granice apsurda do astronomskih nivoa.

Shvatam da bi većina ovo mogla smatrati sporednom temom, ali to bi bila teška greška s vaše strane. Vlasti ne planiraju da prestanu sa ubijanjem životinja; oni imaju nameru imati potpunu kontrolu nad svakim aspektom vašeg života, uključujući koju hranu jedete, gde smete ići, koliko energije smete koristiti, koliko će vam toplote biti dozvoljeno zimi da se zagrejete, na koji način trošite svoje dodeljene valutne jedinice, (CBDC) koliko vam je dopušteno medicinske nege, gde možete živeti, pa čak i kontrolisati možete li se razmnožavati ili ne.

Zašto ne bismo došli do suštine ovog problema i rešili se laži i propagande koje gutaju ovu sada neuku, patetičnu i ravnodušnu populaciju. Klima se kontroliše i tako se nanosi velika šteta čovečanstvu i prirodi, neverovatna šteta ne samo ovoj zemlji, već svakom živom biću na njoj. Ovo nije, i nikada nije bio, rezultat normalnog ljudskog ponašanja, već je posledica masovne manipulacije klimatskim prilikama od strane vladajuće klase navodnih 'elita', koja je odlučila koristiti lažne klimatske narative kako bi stvorila masovni strah i kako bi kontrolisala sve. Ovo je ultimativni lažni 'hitni slučaj' koji se koristi za preuzimanje čovečanstva.

Mnogi faktori su verovatno prisutni u vezi s klimatskim ekstremima, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vremenski geoinženjering od strane države, grafensku kišu, usmerenu energiju, napad na promenu klime, zagrejavanje jonosfere korišćenjem HAARP tehnologije, zasejavanje oblaka, prskanje našeg neba metalima i otrovima ubrizgavanjem stratosferskih aerosola, (kao što su hemijski tragovi) i zemljotresi. Naravno, dešavaju se i druge razorne manipulacije vremenskim prilikama koje su u ovom trenutku nepoznate, jer je pun tehnološki potencijal vojske skriven, i daleko ispred onoga što većina veruje. Osim toga, kontinuirano se nastavlja ispuštanje toksičnih hemikalija, biološkog oružja i kontinuirano trovanje zemlje i vode smrtonosnim supstancama kao što je glifosat.

Neće samo krave biti na meti ovih zlih čudovišta 'klimatskih promena', već cela ljudska rasa. Dakle, verovati da će ubijanje krava spasiti bilo koga ili ovu zemlju, ne samo da je potpuno smešno, već je znak da je ovo samo početak mnogo šireg napada na svo proleterijatsko stado. Možda će pokušati da počnu sa stokom, ali ako se dozvoli da se taj zločin dogodi, vi i vaša porodica ćete verovatno biti sledeći.

Ugljen dioksid (C02) je apsolutno vitalan za postojanje čoveka. Bez toga bi sve na zemlji umrlo. Kroz proces fotosinteze, lišće drveća i biljaka koristi veliku sunčevu energiju kako bi pretvorilo C02 u hranu za biljke, stvarajući  pri tome kiseonik koji održava život, dakle može se disati i živeti. Kaže se da jedno veliko drvo može proizvesti korišćenjem C02, dovoljno kiseonika da njime obezbedi tokom jednog dana nekoliko ljudi. Biljke takođe skladište ugljen dioksid, čiste vazduh i smanjuju negativne uticaje na okolinu. Ovaj proces je imperativ da bi život opstao, jer bez njega kiseonik ne bi bio dostupan. Ako bi se ugljen dioksid eliminisao, (neto nula je glupi izraz koji se koristi) sve bi umrlo.

 

download.jpg
past-today.webp
st,small,845x845-pad,1000x1000,f8f8f8.jpg

Sve što je potrebno za spas ove planete i svega na njoj je eliminacija svih vladara i vlada! Razmislite o tome sledeći put kada ovekovečite vlastito uništenje birajući da glasate i da 'izaberete' gospodara, bilo kog gospodara, koji će vladati vama i kontrolisati vas. Bolje je izbaciti političare i spasiti krave.

„Skoro cela istorija je neprekinuti trag jedne zavere za drugom. Zavere su norma, a ne izuzetak.”

332.jpg

jun 2023

GEJTSOVA PRAŠINA U ATMOSFERI KAO UVOD U GLOBALNU KATASTROFU  - Još jedan od čudnih planova Bila Gejtsa je i taj da se rasprše milioni tona prašine u atmosferu kako bi zaustavio “globalno zagrevanje”. Za nepoverovati. Milioni tona krede treba da se rasporede u atmosferu kako bi se formirao oblak koji će obaviti planetu i odbijati sunčeve zrake od nas. To bi bio oblak koji bi izazvao pomračenje Sunca širom sveta na neodređeno vreme.

 

Ovaj suludi plan finansira Gejts a razvijaju ga naučnici sa Univerziteta Harvard. Inicijalni test koji je trebao da se održi iznad Novog Meksika, trenutno je stopiran. Strahuje se da bi to moglo pokrenuti katastrofalne i ozbiljne lančane reakcije izazivajući klimatske promene u vidu ozbiljnih suša i uragana što bi doprinelo milionima ljudskih žrtava širom sveta (opet na (ne)delu njegova omiljena depopulacija). Jedan od strahova je i taj da ukoliko se raširi prašina po stratosferi može oštetiti ozonski omotač koji nas štiti od UV zračenja koje izaziva kancer. Klimatolozi su zabrinuti i zbog mogućih poremećaja okeanskih struja koje regulišu naše vremenske uslove. Sve navedeno bi dovelo do izbijanja globalnih dešavanja koja bi opustošila obradiva zemljišta i izbrisala mnoge životne vrste.

Izvod iz dokumentarnog filma Pad kabale 11 deo

 

photo_2023-06-16_19-54-03.jpg
images.jpg

Još jedan pokazatelj do kakve globalne destrukcije može doći kada se veliki novac, veći od budžeta gro država sveta, nađe u rukama očito nezrelog i neodgovornog velikog deteta. Ko je to dozvolio pojedincu da se igra životima milijardi ljudi širom sveta i njihovom životnom, prirodnom sredinom? Očito su u pitanju entiteti kojima uopšte i nije stalo do života ljudi i njihovog dostojanstva. Toliko puta do sada potvrđeno!

332.jpg

jun 2023

ILUZIJE "ZELENE AGENDE" - Mnoge vlade u zapadnom svetu su se obavezale da u skoroj budućnosti uspostave nultu emisiju ugljenika. Amerika i Britanija kažu da će to uspeti do 2050. godine. Realnost je drugačija.

U zapadnim zemljama je dominantna vizija razvoja takozvane „zelene agende” koja, pored ostalog, podrazumeva i proizvodnju energije bez trunke oslobađanja ugljen-dioksida. Sve su međutim glasnija upozorenja da je celi koncept jedna velika iluzija i u stvari obmana koja će prvo opljačkati građane a onda i urnisati privrede zapadnih društava. Trenutno 85 odsto svetske energije dolazi iz fosilnih goriva.

Mnoge vlade u zapadnom svetu su se obavezale da u skoroj budućnosti uspostave nultu emisiju ugljenika („net zero”). Amerika i Britanija kažu da će to uspeti do 2050. godine. To znači napuštanje tradicionalnih elektrana i opšte je zvanično uverenje da se to može postići solarnim i vetro parkovima, strujom od sunca i vetra. Ali, realnost je potpuno drugačija.

339022672_719783783230353_4321203471685670092_n.jpg

Fatalna greška

Ti planovi, kako upozorava Brajan Lejland, britanski stručnjak sa više od 60 godina iskustva u energetskoj industriji, imaju jednu fatalnu grešku: oslanjaju se na snove da postoji dostupan način da se skladišti višak tako stvorene električne energije.

U stvarnosti, proizvodnja struje u vetro parkovima često pada ispod 10 odsto zvanično proglašenog kapaciteta i to u kontinuitetu. Solarna proizvodnja kompletno nestane svake noći i pada za 50 odsto tokom oblačnih dana. Drugim rečima, i dalje će biti neophodne tradicionalne električne centrale.

U zvaničnim saopštenjima se tvrdi da bi nulta emisije mogla da se postigne samo daljom izgradnjom vetro i solarnih parkova. Ali, u realnosti te iste zemlje koje su toliko uložile u te nove izvore energije i dalje svoja svetla održavaju starim elektranama, kada nema vetra i sunca. Neravnomerna snaga vetra i sunca dovodi do kvarova i veoma skupog održavanja a neki vetroparkovi moraju da budu i kompletno ugašeni.

Za sada se to donekle prikriva od javnosti jer zemlje sa tradicionalnim elektranama pozajmljuju svoje viškove drugima koje su se oslonile na solarne i vetrove. I tako se javnost zamajavala da solarni i ostali sistemi mogu da funkcionišu, a u stvarnosti to je pozajmljena i skupa struja.

(Ne)zdrav način


To, međutim, nije održivo na duži rok. Jer će i te zemlje pod pritiskom EU ili Svetske banke morati da pređu na solarnu i energiju vetra i onda neće imati struje da pozajmljuju. I ako će je imaju drugi, zbog terora „zelene agende” oni neće smeti da je kupe jer će to biti zabranjeno pošto je napravljena na „nezdrav način”.

Cene električne energije će drastično da porastu što će, naravno, poskupeti i sve ostalo a nestanci struje će biti česti. Tu ne može da pomogne izgradnja novih i novih solarnih i vetroparkova. Čak i kada bi njihov kapacitet bio i stotinu puta veći ne može da pomogne u hladnim i noćima bez vetra.

Ima samo jedno rešenje za te obnovljive izvore energije. Da se naprave ogromni akumulatori koji bi mogli da imaju energiju za nekoliko dana minimalno. Ali…

Na primer, jednostavna računica pokazuje da bi Kaliforniji bilo potrebno više od 200 megavat-časova u akumulatorima za svaki instalirani megavat u vetrovnim i solarnim izvorima. Nemačka bi verovatno prošla sa 150 megavati.

Trenutna cena akumulacije u akumulatorima je oko 600.000 dolara po megavat času. To znači da bi za svaki megavat struje u Kaliforniji trebalo izdvojiti 120 miliona dolara za čuvanje u akumulatorima. U Nemačkoj bi to bilo 90 miliona dolara. Struja dobijena od vetra košta oko 1,5 miliona dolara po megavat času a cena čuvanja u akumulatorima bi bila astronomska: 80 puta veća nego što košta vetro turbina.

I ključno, toliki broj akumulatora jednostavno ne postoji. Nema toliko litijuma, kobalta i drugih retkih minerala na tržištu. Ako bi ih i bilo onda bi cene bile astronomske i niko to ne bi mogao da plati.

Druge ideje

Neke zemlje pokušavaju sa pumpanjem vode u akumulaciona jezera. Ideja je da se voda, u vreme kada solarne i turbine na vetar daju struju, pumpa u ta jezera koja su na većoj visini i onda se voda pušta u hidrocentrale kada je mračno i bez vetra. Mnogi su takvi sistemi već izgrađeni u Kini, Americi i Japanu, ali oni imaju kapacitete za samo šest do deset sati rada elektrana. Pored toga što je teško pronaći adekvatnu lokaciju, 400 do 700 metara iznad elektrane i na prostoru između pet do deset kilometara problem je što se pumpanjem vode izgubi najmanje 25 procenata energije. I taj sistem ne može da reši problem na nacionalnom nivou.

Ima i drugih ideja. Na primer, da se ugljen-dioksid od fosilnih elektrana sprovodi (hvata) i skladišti kako bi se izbegli problemi sa vetro i solarnim turbinama. Ali, to je samo pusta želja, za to nema tehnologije. Iako je za tu ideju potrošen ogroman novac niko do sada nije uspeo da razvije takvu tehnologiju. Uz sve, skladištenje ugljen-dioksida je veliki problem jer na svaku tonu uglja u termoelektranama oslobodi se tri tone ugljen-dioksida.

Druga ideja je da se energija skladišti korišćenjem hidrogen tehnologije. Ali i tu je problem. Hidrogen se pravi od prirodnog gasa (tzv. plavi hidrogen) ali prema „zelenoj agendi” biće zabranjena upotreba prirodnog gasa. A čist, takozvani „zeleni” hidrogen se pravi od vode ali uz upotrebu ogromne količine električne energije, od koje se 60 odsto izgubi tokom procesa. Dodatni problem je skladištenje i rukovanje hidrogenom. On je sastavljen od veoma malih molekula i curi kroz skoro sve. U najboljem slučaju, veliki deo hidrogena će da nestane dok se ne upotrebi, a u najgorem slučaju desiće se veliki požar i eksplozije. I sve je to i skupo i rizično.

Verovanje u čuda

Britanski stručnjak ukazuje da je zaključak veoma jednostavan: ukoliko se ne desi neko čudo, ne postoje mogućnost da se pronađe tehnologija za prihvatljivo skladištenje. Lejland kaže da bi se aktuelna politika forsiranja vetro i solarnih parkova, u nadi da će se desiti neko čudo, mogla opisati kao kada neko „skoči iz aviona bez padobrana, nadajući se da će padobran biti izmišljen, dostavljen i otvoren tokom pada i na vreme i da će ga tako spasiti da ne udari u zemlju”.

Turbine na vetar i solarni paneli treba da imaju podršku skoro 100 odsto, sa nekim drugim izvorima struje. Drugim rečima, takozvani „net zero” neće nikada biti dostignut.

Ima doduše, ukazuje Lejland, jedan izvor jeftine i pouzdane struje i sa malo zagađenosti – to su nuklearne elektrane. Moderna tehnologija omogućava jeftinu i bezbednu proizvodnju struje u tim elektranama. A ako bi se one koristile samo za podršku vetru i suncu onda ti novi izumi više ne bi bili ni potrebni. Vetar i solarni paneli su u stvari kompletno besmisleni, kaže taj britanski stručnjak.

I on nije usamljen u svojim upozorenjima. Fizičar i matematičar, profesor Univerziteta na Oksfordu Vejd Alison kaže da ideja sa strujom od vetra propada na svim poljima, nije uspešna kada se pogleda sa svih strana, ali da vlade ignorišu razumnu diskusiju o tome.

292055446_10221036430848471_8914133045140338763_n.jpg
333528188_1167285233948913_8015984489330611777_n.jpg
350129869_971605997302050_7520511319459639210_n.jpg

Istovremeno, sunčani paneli kao izvor struje su ekstremno slabi. Alison je izračunao da na vetru brzine od 35 kilometara na čas vetrenjače proizvedu 600 vati po kvadratnom metru, kad su u punoj snazi. Da bi se proizvela ista količina struje, koju na primer pravi „Point C”, nuklearna elektrana u Britaniji, a to je 3.200 miliona vati, biće potrebno 5,5 miliona kvadratnih metara za turbine. A da se i ne govori o uništavanju životne okoline i biljnog i životinjskog sveta i na kopnu i u moru.

Faktor osam

Alison je takođe izračunao da je generalna efikasnost turbina na vetar veoma upitna. Ako brzina vetra opadne za polovinu, proizvodnja struje opadne za faktor osam. A ako se vetar pojača za polovinu onda se daje osam puta više struje ali tada turbina mora da bude ugašena da bi se sačuvala i zaštitila. Generalno, turbine na vetar su krajnje nepouzdane.

U EU i u Britaniji je do sada instalirana nominalna snaga turbina na vetar od 236 gigavata, a do sada je samo 26. marta 2022. dala najviše – 103 gigavata, a svim ostalim danima tokom godina znatno manje. Alison takođe upozorava da je problem sigurnost, kada je reč o ogromnim akumulatorima za skladištenje energije, a i nema dovoljno materijala za njih. I oni ne mogu da budu zamena za struju. Nema materijala za toliko akumulatora, a i da se menjaju svakih deset godina potrebno je 2,5 milijarde tona akumulatora.

green-is-red-1.webp

Slično misli i nuklearni fizičar Dr Volas Manhajmer. On upozorava da to ne samo da neće biti uspešno „nego će da košta hiljade milijardi, uništiće velike površine životne okoline a potpuno nepotrebno”.

Američki matematičar i advokat Fransis Menton ocenjuje da oni koji govore o nultoj emisiji „nemaju uopšte ideju o čemu govore i šta rade”. Mora da se menja i kompletna prenosna mreža koja bi samo u Velikoj Britaniji koštala oko hiljadu milijardi funti.

Ta zelena ideja će da uništi Evropu koja je preko EU postala njen glavni zagovornik. Nemačka je, na primer, uložila stotine milijardi u vetro parkove i solarne panele, ali time obezbeđuje samo osam odsto potreba za električnom energijom. U Americi je mnogo licemernije. Amerika propoveda te ideje, a još uvek ima 6.250 elektrana na ugalj.

Po svemu sudeći, na delu su još jedna istorijska obmana i velika pljačka.

 Siniša Ljepojević

332.jpg

april 2023

UGLJEN-DIOKSID (CO2) JE DAVALAC I OSNOVA ŽIVOTA KOJI POZNAJEMO A NE NEPRIJATELJ KAKO GA PREDSTAVLJAJU GLOBALISTIČKI CENTRI MANIPULACIJA - Patrik Mur (Patrick Moore) suosnivač Grinpisa (Greenpeace) sa Prager Univerziteta (Prager University)

"Koje su dve najprljavije reči u engleskom jeziku? Pa ako ste zabrinuti za globalno zagrevanje kao što je toliko ljudi ovih dana, odgovor je očigledan , te dve reči su “ugljen-dioksid“  ili kako je poznat po svom hemijskom simbolu CO2. Jedan atom uglenika i dva atoma kiseonika. Ako upumpamo mnogo toga u atmosferu tvrdi se, promenićemo klimu. Katastrofalno.

Prema međuvladinom panelu za klimatske promene IPCC, emisije CO2 iz fosilnih goriva koje čini 85% naše potrošnje energije moraju biti svedeni na nulu do 2100.godine. Ako se ne sačuvamo od samih sebe, pečeni smo! To je tvrdnja.

Evo ipak šta je čudno. Sav život je zasnovan na ugljeniku a ugljenik za sav taj život potiče od ugljen-dioksida u atmosferi. Sav ugljenik u fosilnim gorivima koje danas sagorevamo za energiju nekada je bio u atmosferi kao ugljen-dioksid pre nego što su ga potrošili planktoni u moru i biljke na kopnu. Ugalj, nafta i prirodni gas su ostaci planktona i biljaka koji su transformisani toplotom i pritiskom duboko u zemljinoj kori. Drugim rečima fosilna goriva su 100% organska i proizvedena su solarnom energijom. Zvuči pozitivno zeleno.

Da u zemljnoj atmosferi nije bilo ugljen dioksida Zemlja bi bila mrtva planeta. Tačka!

Pričamo o katastrofalnim klimatskim promenama? Oduzmite CO2 i imaćete ih! Pa ipak američka agencija za zaštitu životne sredine smatra da je ovaj suštinski sastojak za život  - Zagađivač! Kako nešto što omogućava život može biti loše?

Pre nego što se pozabavim tim pitanjem da razjasnimo neke stvari. Postalo je uobičajeno da se emisije iz sagorevanja fosilnih goriva za dobijanje energije nazivaju “ugljeničnim“ emisijama a to je potpuno pogrešno. Ugljen dioksid nije ugljenik. Ugljen dioksid je gas bez boje, mirisa i ukusa koji je neophodan izvor hrane za sva živa bića. Možete li ga imati previše? U teoriji, da. To je ono što klimatski alarmanti kažu da se sada dešava. Nivoi CO2 postaju previsoki. Da li su u pravu? Pa, ako pogledamo širu sliku, nailazimo na nešto iznenađujuće. Veći deo istorije života na Zemlji ugljen dioksid je bio prisutan u atmosferi  na mnogo višim nivoima nego što je danas. Tokom kambrijske eksplozije kada je višećelijski život prvi put došao na scenu, nivoi CO2 su bili i deset puta veći nego što su to danas. Iz perspektive šire slike mi danas živimo u eri sa niskim sadržajem ugljen-dioksida.

Potreban optimalni nivo CO2 za rast biljaka, na primer,  je četiri do pet puta veći od onoga što se trenutno nalazi u našoj atmosferi. Zato uzgajivači staklenika širom sveta ubrizgavaju dodatni CO2 u svoje staklenike kako bi podstakli rast biljaka. Isto tako, viši nivoi CO2 u globalnoj atmosferi  će povećati produktivnost  hrane i šuma. To će nam dobro doći jer ćemo do sredine veka morati da nahranimo između osam i deset  milijardi ljudi. U stvari, već sada vidimo pozitivne efekte povećanog CO2 u atmosferi. Satelitska merenja su primetila  “ozelenjivanja zemlje“. Usevi i šume brže rastu zbog viših nivoa ugljen-dioksida. Ispostavilo se da ugljen-dioksid nisu “prljave“ reči. Treba da slavimo CO2 kao davaoca života kakav jeste."

332.jpg

mart 2023

SOLARNI GEOINŽENJERING - JOŠ JEDNO ORUĐE MALOUMIKA NA PUTU KA KATAKLIZMI - Bela kuća i Kongres SAD su usvojili petogodišnji plan za „klimatske intervencije“ kojim se predviđa stvaranje tehnologija za upravljanje klimom. Naučnici se protive tom procesu, a eksperti za bezbednost upozoravaju da će se, ako ih jedna zemlja i praktično primeni, stvoriti mogućnost za izbijanje klimatskog rata.

Klima je na strani Rusije - U dokumentu koji je objavljen na sajtu Bele kuće navodi se da je cilj programa „stvaranje naučne osnove upravljanja solarnom radijacijom u cilju stvaranja kratkoročnih klimatskih rizika“. Na taj način u Sjedinjenim Američkim Državama žele da se bore protiv poljoprivredne dominacije Rusije. U američkom Nacionalnom savetu za razvoj smatraju da je to „problem nacionalne bezbednosti koja je potcenjena kao politička pretnja“.

Eksperti navode da je poljoprivreda najugroženija grana američke ekonomije, jer je pod velikim uticajem klimatskih promena. Zbog vrućine, suše i pogoršanja kvaliteta tla površina obradivog zemljišta se smanjuje svake godine. Prinosi u tradicionalnim poljoprivrednim zemljama bi već mogli da se smanje za 90 procenata do 2040. godine, a region za gajenje žitarica bi mogao da se pomeri prema kanadskoj granici.

Rusija, za razliku od SAD, od globalnog otopljenja ima samo koristi. Naučnici su izračunali da će se poljoprivredna zona u Sibiru do 2080. godine udvostručiti i iznositi skoro pet miliona kvadratnih kilometara. Rusija će postati glavni proizvođač pšenice na planeti s tržištem koje će obuhvatati 20 procenata svetskih prinosa.

Eksplozivni rast poljoprivredne proizvodnje samo je mali deo onoga što klimatski optimisti kažu da čeka Rusiju. Neprestano topljenje leda s Arktika će učiniti Severni morski put najkraćim i najjeftinijim putem za teret iz Kine i cele jugoistočne Azije u Evropu. Ova najvažnija transportna arterija će pružiti velku prednost i prihode.

5349685_shutterstock-1269582256_ls.jpg
klima-660x330.jpg

U Americi nisu spremni da se s tom činjenicom pomire. Da bi se tome suprotstavila, Bela kuća namerava da iskoristi solarni geoinženjering, što je relativno novi pravac u nauci. Naučnici razvijaju razne tehnologije pomoću kojih se može smanjiti ili odbiti protok sunčeve toplote koji dolazi do Zemlje. To su svemirska ogledala koja odbijaju morske oblake, odnosno aerosolna zaštita u stratosferi.

Sve je počelo kada je 2006. godine laureat Nobelove nagrade, holandski hemičar Paul Krucen, objavio članak o putevima spasa od globalnog otopljenja. Predložio je da se manipuliše atmosferom.

Nakon jakih vulkanskih erupcija, dolazi do hlađenja na godinu ili dve. To je povezano s tim što se u atmosferu s pepelom i gasovima ispušta veliki broj mineralnih čestica koje reflektuju sunčeve zrake. U geoinženjerskim projektima će se imitirati prirodni vulkanski efekat, raspršivanjem u gornjim slojevima atmosfere aerosolnih čestica sumpor-dioksida koje odbijaju svetlost, čestice sulfata ili kalcijum-karbonata.

Po planu Bele kuće avioni će početi da raspršuju u gornje slojeve atmosfere desetine miliona tona čestica sumpor-dioksida koje prilikom kondenzacije formiraju sloj koji reflektuje sunčeve zrake. To će napraviti efekat sličan onom koji je bio nakon erupcije vulkana Pinatubo na Filipinima 1991. godine. Tada je u atmosferu ispušteno oko 15 miliona tona sumpor-dioksida i srednja globalna temperatura se snizila za jedan stepen.

To je brz i jeftin metod. Međutim, geoinženjerske tehnologije ne bi trebalo da se primenjuju lokalno, samo preko jedne zemlje, ali za sada nema međunarodnog pravnog okvira.

Naučnici su uvereni da američke vlasti potcenjuju rizike geoinženjerskih projekata. Nijedan klimatski model nije u stanju da tačno predvidi kako će se promene u atmosferi u jednom delu planete odraziti na vreme u drugoj.

Postoji sumnja da se iza sloja sumpor-dioksida povećava temperatura, izazivajući katastrofalan talas toplote po celom svetu. To je takozvani efekat temperaturnog duga. Ako se stalno ne popunjavaju zalihe aerosoli u stratosferi, taj reflektirajući sloj će se veoma istrošiti i temperatura na planeti može da skoči, bukvalno, preko noći.

Veliki broj naučnika-ekologa sa univerziteta u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Holandiji, objavio je 2021. godine pismo upućeno Ujedinjenim nacijama i vladama s pozivom da se zabrani sunčev geoinženjering i da se potpiše međunarodni sporazum koji blokira finansiranje sličnih projekata.

Pozivu se odazvalo više od 410 eksperata iz 60 zemalja. Zabrinutost naučnika dele i mnogi političari i javne ličnosti.

Predstavnici obaveštajnih službi ukazuju na mogućnost oružanih sukoba zbog geoinženjerskih projekata - klimatskih ratova. Bela kuća sve to ignoriše, velikodušno finansirajući razvoj tehnologije klimatskog oružja i sve to opravdava globalnim zagrevanjem.

„Rizici solarnog geoinženjeringa su malo izučeni, efekti će se razlikovati u zavisnosti od regiona, a postoje i velike nedoumice u pogledu uticaja na vremenske uslove, poljoprivredu i obezbeđivanje osnovnih potreba za hranom i vodom. Spekulativna mogućnost budućeg solarnog geoinženjeringa može da postane snažan argument za lobiste u industriji, ljude koji poriču uticaj klime i neke vlade. Bez efikasne globalne i demokratske kontrole, geopolitika mogućeg jednostranog raspoređivanja solarnog geoinženjeringa bila bi zastrašujuća i nepravedna“, navodi se u dokumentu.

332.jpg

jun 2022

ПОДЛОСТ ПОСТЗАПАДНЕ "ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ" И КОНЦЕПЦИЈЕ КЛАУСА ШВАБА - Извод из интервјуа са Андрејем Фурсовим професором Универзитета Ломоносов МГУ и директором института ИСАН  - (Изборский клуб, 23. 5. 2022) https://stanjestvari.com/2022/06/22/andrej-fursov-nevidljiva-bitka/

 

Андреје Иљичу, на Постзападу „зелену агенду“ и Швабову концепцију критикују најчешће истраживачи и аналитичари који, да тако кажем, нису из мејнстрима. Да ли има изузетака?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Изузетака има, и није их мало. Ограничићу се на један пример. У САД ради врло познати економиста Бранко Милановић, аутор књига „Усамљени капитализам“ (Capitalism Alone), „Глобална неjеднакост“ (Global Inequality) и других, а такође и великог броја чланака, објављених, између осталог, и у званичном ултраглобалистичком часопису Foreign Affairs. То јест, он ни у ком случају није маргиналац, није критичар система. Дакле, крајем 2021. године изнео је своје виђење новог, нормалног „зеленог света“ (на мом језику то је свет био-еко-техно фашизма), и та слика је директно повезана са проблемом Мета-универзума.

287503717_4952378628194512_1604235038757780432_n.jpg

Милановић пише да су данас најбогатији, тј. 10% светског становништва, одговорни за емисију 46-47% гасова који изазивају ефекат стаклене баште (напомињем да су недавно, на такозвани Климатски самит долетели представници светске врхушке са 400 приватних авиона који су отровали атмосферу као што је отрује просечан Американац за годину дана) и да троше огромни део светског бруто производа.

Заиста, узмите САД. Са 4% светског становништва они троше 40% производа створених у свету. То јест, они „једу“ десет пута више него што треба. Јасно, ово је просек, а „једу“ пре свега они на врху. Милановић пише: „Постоје два начина смањења потрошње. Нормирање, које се односи на све: од врха до дна.“ То јест, толико литара бензина (на једног човека), толико килограма меса месечно, толико киловата електричне енергије. Јасно је да ће у том случају настати „црно тржиште“ у светским размерама, но, богата врхушка своје потребе неће, ни у ком случају, смањити. 

Они ће се постарати да натерају на то друге – ниже и средње слојеве, „мидлове“. Зато ће, према Милановићу, бити реализована, пре свега, друга варијанта: увођење пореза на, наводно, опасне за климу производе и услуге, на пример, производњу нафте, гаса. При чему ће то бити порези и за појединце и за државе.

Јасно је да ће ударити пре свега по сиромашним, особито по средњим слојевима. У зависности од земље удео „мидлова“ у становништву је различит. У САД и богатим земљама Европе то је око 50%, у Русији – не више од 10%. Снага удара ће бити различита у зависности од слоја, а такође и од конкретне земље. Посебно тешко ће бити слабо развијеним земљама. На пример, Мексику, Алжиру или Нигерији наложиће да плате огромне порезе. Ако их уплате све што су зарадили продајом нафте – изгубиће. Ако не продају нафту, улетеће у кризу, почеће протести, бунт, итд.

Дакле, ако буду уведени порези о којима говорим, пропашће туризам, а са њим – угоститељски бизнис, а са њим – авио-превоз. Узгред, 2020. године он је опао за 60%. Ако се смањи авио-превоз, то значи „збогом авио-индустрији“. И, наравно, „збогом градовима“ који живе на рачун туризма. На пример, Фиренца. Многи европски градови (не само европски) почеће да личе на оно што је насликао француски уметник из XIX века, Ибер Робер. На пример слика „Поглед на замишљену галерију Лувра у рушевинама“ или развалине других европских градова у будућности.

Да би људе, примећује Милановић, „брже психолошки потчинили, локдаунима ће их терати de facto у кућни притвор“, и додаје да су ковид-локдауни учење и привикавање прола, уопште сиромашних, а такође и „средњака“ на оскудан живот у свету будуће „зелене“ економије, у свету који ће, сагласно Швабу, постати за већину „велика Патагонија“.

branko-milanovic-300.webp

Бранко Милановић

Уопштено, свет „зелене“ економије представља, заправо, реализацију једне од верзија света из маште. При чему не у пасторалној варијанти „Господара прстенова“ Џ. Р. Толкина, већ у суровој варијанти света „Игре престола“ Џ. Р. Мартина или „Точкова времена“ Р. Џордана. По плановима ултраглобалиста, људи без посла, који седе кући, добиће базни приход да се не би бунили и биће потопљени у виртуелну реалност. Погоршање здравља ће их принудити да купују непрестано лекове и на тај начин плаћају данак Биг Фарми.

Осим виртуелних „призора“ обезбедиће им и „хлеб“, тј. јело али вештачко, или од инсеката, црва итд. Узгред, у Европској унији су већ одобрили производњу производа од инсеката. А у САД на Дан захвалности 2021. први пут су извајали ћурку од соје. Већ видим: понедељак – без меса, „шкорпиони у уторак“, „соја средом“. Али, потребне су и слике у које ће човек уронити док седи код куће, и одвикава се од нормалних социјалних контаката, а самим тим и од сарадње у борби за своја права.

332.jpg

maj 2022

POLITIČKA IDEOLOGIJA "GLOBALNO ZAGREVANJE" KAO FALSE FLAG TERORIZAM (terorizam pod lažnom zastavom) - GLAVNI KRIVAC  JE, NARAVNO SIROTINJA ILITI ČOVEČANSTVO - Deo intervjua iz decembra 2014.godine sa Leuren Moret naučnicom izuzetne hrabrosti, koja je 1999, nakon napuštanja Livemore laboratorije za nuklearno oružje, postala „zviždač“ iznoseći u javnost detalje „najveće naučne podvale vazane za Juka Mauntin projekat“  - nedeljnik Pečat https://www.pecat.co.rs/

 

U Beogradu je 21. februara 2014. održan prvi sastanak koordinacione grupe Gradske uprave grada Beograda sa predstavnicima projekta „Adapatacija na klimatske promene na području Zapadnog Balkana“. U obrazloženju stoji zastrašujuće predviđanje da će do 2100. godine temperatura u regionu porasti za 5,6 stepeni. Da li ova predviđanja imaju naučnu podlogu?

Podsetila bih vas kao geolog na činjenicu da je Zapadna nauka veoma mlada, i često se manipulisalo pojmovima kao što je „promena klime“, zbog nepoznavanja naučnih principa ali i zbog potrebe da se ugodi eliti i gospodarima novca. Da bi se razumeli ovi prirodni ciklusi potrebno je poznavati promene nastale tokom „dip tajma“ (multimilionski broj godina od postojanja sveta, sa tragovima dostupnim naučnicima, prvenstveno geolozima), a tome su najviše doprinele dve naučne discipline: geologija i astrofizika. One nude drugačiji pogled na klimatske promene od „politički korektnih“ sledbenika Al Gorove teorije o uticaju ugljen dioksida na zagrevanje planete, za šta bi krivicu trebalo svaliti na sirotinju. Njima je namenjen propagandni film „Neprijatna istina“, koji je izazvao histerične reakcije zabrinutih masa zbog podizanja nivoa mora i polarnih medveda koji umiru, iako su oni preživeli najmanje deset glacialnih perioda, svakih 100.000 godina. Srećom, zvanična nauka ne podržava ove crne slutnje.
 

767e7196604a39ff24d5b537f94ee1a6.jpg

Al Gor je 2007. podelio Nobelovu nagradu s IPCC (međudržavni panel za klimatske promene). Zar im se ne može verovati?

Većina ovog panela (2.500 ljudi) nisu naučnici već birokrate, bez uvida u naučne studije. Oni slepo veruju da je globalno otopljenje stvarnost, i da je prouzrokovano ljudskim aktivnostima. Nedavno je TV Nešvila iznela podatak da „zabrinuti Gor“ živi na dva imanja – jedno je u Nešvilu sa 20 soba i osam kupatila, a drugo u Arlingtonu. Njegovi enormni računi za gas i struju govore o visini njegovog „ugljeničkog otiska“ (stopi emitovanja CO2). „Ugljenički baron“ Gor je poznat kao prvi klimatski milijarder, spreman da koordinira američki energetski projekat vredan 6 triliona dolara. Pri tom najavljuje socijalnu transformaciju „bržu i efektniju od industrijske revolucije“.

Gorov film „Neprijatna istina“ poslat je srednjim školama. Slučaj je stigao na sud, koji je dosudio obavezu da škole moraju, pre prikazivanja fima, upozoriti decu na političku obojenost filma, kao i da im daju na uvid i drugačije poglede, kako ne bi apriori usvajala gledište iz filma. Deset godina nakon prikazivanja njegovog filma, naučnici već uveliko govore o „velikoj prevari hokejaškog štapa“ kojim je izazvana panika oko navodnog globalnog otopljavanja. Geolozi su otkrili da od 9. do 13. veka uopšte nije bilo leda na Islandu (tada je došlo do kolonizacije Islanda i Grenlanda), kao i da je koncentracija CO2 u Eocenu bila je slična današnjoj ili malo povećana.

Kakvu ulogu igra vojni sektor u ovoj operaciji pod „lažnom zastavom“?

Kao nekadašnji naučni saradnik iz Livermor laboratorije za nuklearno oružje o kojoj sam iznela u javnost mnoge neprijatne istine, znam dobro o čemu se radi: Gorov klimatski model ne sadrži brojne faktore od uticaja na klimu, a u njemu je izbegnuto spominjanje vojnog sektora – najvećeg proizvođača CO2, kao što nisu pomenuti krstareći turistički brodovi, nuklearne centrale (one proizvode tri puta više toplote nego elektriciteta). Vojni sektor od Vijetnamskog rata ulaže ogroman novac da klimatski sistem pretvori u oružje. Količina energije u levku tornada može se uporediti sa pedeset kilotona eksploziva. Obična oluja ili uragan nastao na Atlantiku, može doneti s mora preko 1.000 megatona energije. Očigledno je da se modifikacija vremena sprovodi uz pomoć destabilizacije atmosfere.

HD-wallpaper-global-warming-wizard-climategate-hoax-global-warming.jpg

Šta se još krije iza priče o fatalnom CO2?

Briga zbog CO2 je samo maska za prikrivanje priče o HAARP-u i kontroli klime. Banke i Rotšildi stoje iza toga, a Rotšild poseduje 80% rudnika uranijuma, što im omogućava monopol na ovom tržištu. Propagandna kampanja protiv CO2 je između ostalog osmišljena kako bi se izgradilo što više nuklearki. Britanski naučnik za atomsku energiju dr Kiti Litl je takođe potvrdila ove optužbe, a japanski istraživač Tahaši Hiroše u knjizi Crveni štit dokazuje da su Rotšildi vlasnici tajne mreže za kontrolu nuklearnog biznisa.

332.jpg

novembar 2019

TEORIJU PRETVORILI U POLITIČKU IDEOLOGIJU - “Ako se povećava količina CO2 u atmosferi , stvara se  tzv.efekat staklene bašte koji uzrokuje globalno zagrevanje, odnosno povećanje prosečne temperature na planeti što  dovodi do klimatskih promena.” –  “Aktivnostima ljudi na planeti dolazi do povećanja CO2, dakle ljudi su glavni i odgovorni za globalno zagrevanje” -  to je mantra koja se neprekidno ponavlja, mantra koja je usvojena od strane političara i naučnika plaćenika globalne vlastele, i svako ko se usudi usprotiviti ovom neprikosnovenom stanovištu  ili predložiti ozbiljnu javnu debatu biva žigosan i proglašavan jeretikom. Postavlja se pitanje zašto? 

0017.jpg
0023.jpg

Nekorumpirani naučnici verni istini a ne novcu globalsita, tvrde da zapisi stari hiljadama godina u ledu na polovima  govore suprotno stavu iz pomenute mantre kada je u pitanju količina CO2 u atmosferi. Naime podaci jasno ukazuju na činjenicu da je u prošlosti naše planete bilo perioda u kojima je količina CO2 premašivala ovu današnju i preko deset puta. Dakle da je istina to što tvrde globalisti, u skladu sa njihovom teorijom sve na planeti bi se bukvalno topilo od toliko visokih temperatura a one bi takođe bile zabeležene u rekonstrukciji temperatura iz prošlosti, a ipak nisu.

Ni jedna od glavnih  promena klime u zadnjih 1000 godina ne može se  objasniti putem količine CO2 u atmosferi – kažu ozbiljni klimatolozi.

No, globalna vlastela je formirala Komisiju (međuvladinu) o klimatskim promenama  pri UN – skraćeno IPCC (da podsetimo one koji ne znaju da su UN i organizacije unutar nje stvorene od strane globalne vlastele i rade za njene interese, mada se naravno običnom svetu predstavljaju u najboljem svetlu za dobrobit čovečanstva) koja će širiti i ortodoksno zastupati pomenutu mantru, odnosno globalnu laž. Jednostavno su jednu teoriju o klimi pretvorili u političku ideologiju koja se putem medija (koji su opet u rukama istih mešetara) širi svetom zavodeći naivne ljude koji se nesvesno pretvaraju u političke aktiviste globalne vlastele – kakva umešna prevara.

 

IPCC je kao i svako drugo telo UN političko i politički je motivisano – tvrdnja da ga čini oko 2500 najvećih svetskih naučnika je velika laž – zašto? Pa kada se pogledaju biografije tih ljudi ima mnogo mnogo među njima nenaučnika, ljudi koje su kupili s brda-dola, revizora iz vlada, političara, samo da bi dosegli pomenuti broj. 

 

Pa i među njima ima mnogo onih koji se ne slažu sa gore predstavljenom mantrom a i ko ih pa pita. Mnogo je pravih autoriteta koji su bili u ovoj masi pa su dali ostavke ali su njihova imena i dalje ostala na listi od 2 500 ljudi. Da se ne baci...

332.jpg

novembar 2019

KOLIČINA CO2 JE DECENIJAMA RASLA A TEMPERATURE IPAK PADALE – KAKO TO?  MEŠETARI TVRDE DRUGAČIJE... - Jedna od glavnih tvrdnji pobornika neprikosnovene “istine” o globalnom zagrevanju jeste da je glavni krivac  industrijsko društvo – industrijalizacija.

Zahvaljujući modernoj industriji, luksuzi koji su nekada bili dostupni samo imućnima, postali su dostupni širokim narodnim masama. Nove tehnologije su učinile život lakšim,  udobnijim i bogatijim. Industrijski razvoj je promenio naše živote – no da li je promenio i našu klimu, kako to tvrde globalisti? Da vidimo..

Po njihovoj teoriji globalnog zagrevanja, koje je prouzrokovao čovek svojim aktivnostima, industrijski rast bi trebao uzrokovati i rast tempereture. Da li je tako?

Svako ko ide okolo i tvrdi da je CO2 odgovoran za globalno zagrevanje tokom 20. veka  nije pogledao bazične podatke, bazične brojke. Industrijska proizvodnja tokom prvih decenija XX veka je bila tek u povoju i ograničena na svega nekoliko država sveta a i industrija tih država je bila hendikepirana ratom i ekonomskim depresijama.

Nakon II svetskog rata stvari su se promenile. Potrošačka dobra poput bele tehnike, televizora, automobila – počela su se masovno proizvoditi za sve veće međunarodno tržište. Istoričari ovu globalnu eksploziju industrijske aktivnosti nazivaju  - posleratni ekonomski bum. Da vidimo kako industrijski rast stoji kada ga uporedimo globalnom prosečnom temperaturom.

Od sredine 19.veka do danas, prosečna temperatura Zemlje je porasla tek nešto više od pola stepena celzijusovih.  No ovaj rast temperature je započeo mnogo ranije nego što su se automobili i avioni počeli proizvoditi i koristiti. Štaviše, veći deo pomenutog zagrevanja planete se dogodio pre 1940. i to tokom perioda kada je industrijska proizvodnja bila relativno beznačajna! Nakon II svetskog rata, tokom posleratnog ekonomskog buma , temperature bi po teoriji globalista sa naglim rastom industrijske proizvodnje trebale takođe naglo rasti, zar ne?

40.jpg

ALI NISU – NEGO SU PADALE I TO NE NA JEDNU ILI DVE GODINE VEĆ SU PADALE TOKOM NAREDNIH  4 DECENIJA!!!

Ustvari – paradoksalno , tek su od velike ekonomske recesije tokom sedamdesetih godina XX veka prestale padati!

Kada je reč o CO2 glavnom krivcu stvaranja tzv. “staklene bašte” po globalistima, njegova količina je počela eksponencijalno rasti od 1940.  i po njihovoj logici bi i temperature trebale rasti. Međutim umesto da rastu one su do 1975.godine padale! Šta to znači?

Znači da nas po običaju lažu – CO2  nije i ne može biti krivac za rast prosečnih globalnih temperatura na našoj planeti, niti je uzročnik ikakvih klimatskih promena!

332.jpg

novembar 2019

CO2 ČINI SAMO 0,54% ATMOSFERE ! CO2 čini veoma mali deo atmosfere a ipak se diže tolika prašina oko rasta njegove količine. Da ponovimo u prošlosti ga je bilo i deset puta više no što ga ima danas a ipak nije uzrokovao porast prosečnih temperatura na planeti. Jasno je da nema nikakve povezanosti između rasta CO2 i rasta temperature – no manipulatorima je stalo da mi verujemo suprotno od dokazanih činjenica jer od toga imaju koristi i velike profite.

Ako poredimo količinu CO2 sa ostalim gasovima koji čine atmosferu poput kiseonika, vodonika, azota i tako redom. CO2 čini svega 0,54%! I sada toj enormno maloj količini trebamo dodati količinu koju, kako tvrde pominjani, čovek stvara. To je zaista zanemarujuća količina.

images.jpg
332.jpg

novembar 2019

OD SEMENA LAŽI DO STABLA OBMANA Plaćeni "stručnjaci" globalističke oligarhije tvrde da porast CO2 u atmosferi dovodi do porasta globalne temperature. Na osnovu ove tvrdnje oformili su čitavu teoriju njihovog globalnog zagrevanja koja im je dala za pravo da koriste chemtrails - hemijske tragove (aluminijum oksid uglavnom) kako bi tobože smanjili efekat staklene bašte (ovim aerosolnim zaprašivanjem truju prirodu i nas, smanjujući kiselost zemljišta stvarajući tako preduslove da na njemu u daljoj budućnosti može uspevati samo pakleni GMO) - zatim sprovode jednu od direktiva Agende 21  o uspostavljanju nultog rasta tj. tehnološkog usporavanja ili zaustavljanja industrijskog razvoja, pogotovo zemalja trećeg sveta - potom vrše naplatu dozvoljene emisije CO2 tzv. karbonskih taksi.  

images (1).jpg
0009.jpg

Jedan od najznačajnijih uzročnika klimatskih promena jesu sunčeve erupcije  - što su intenzivnije to su i temperature više i obratno.

 

CO2 ne može prouzrokovati promene temperature. CO2 je proizvod temperature, prati temperaturu. Pošto već znamo da se klima na našoj planeti neprekidno menja, hteo to čovek ili ne, sa porastom temperatura raste i količina CO2 u atmosferi i obratno!

 

Upravo ovu činjenicu iza koje stoje najeminentniji naučnici iz oblasti klimatologije, izokreću manipulanti. Jedan od predvodnika obmane  je i Al Gor ,  negdašnji kandidat za predsednika SAD. Pošto nije postao predsednik jer tako nije htela globalna vlastela, ista mu je dala novi za nju takođe značajan zadatak, da širi globalnu paniku putem teških laži.  Upravo ovaj manipulant širi ovu laž, koristeći isti dijagram odnosa CO2 i kretanja temperatura, tvrdeći da rast CO2 izaziva rast temperatura. Lukavo i perfidno zar ne? 

 

Od tih laži je stvoren profitabilan biznis sa jedne strane a sa druge otvara mogućnosti globalistima da nas truju putem hemtrejlova na primer (zaprašivanja aluminijumom putem aviona). Zaprašivanje i obavljaju pod izgovorom da žele sprečiti zagrevanje odbijanjem sunčevih zraka slojem aluminijum-oksida u atmosferi, na nebu. Kakva podla obmana. A šta zapravo čine? Zagađuju poljoprivredno i ostalo zemljište kao i vodu ili u prevodu sterilišu obradivo zemljište, smanjuju mu kiselost te na njemu kasnije neće moći ništa rasti od useva sem, pogađate li – sem genetski modifikovanog semena iz Monsanta ili već koje druge takve kompanije u njihovim uzdama. Ko kontroliše hranu, kontroliše i stanovništvo – jednostavno je. To što će u međuvremenu oboleti i pomreti masa ljudi od tolikog trovanja, opet im ide u prilog – depopulacija im je u interesu a sprovode je mnogobrojnim i različitim načinima.

332.jpg

novembar 2019

OKEANI SU PLANETARNI SUNĐERI CO2! Kako je moguće da sa rastom količina CO2 u atmosferi rastu i globalne temperature? Upravo na ovoj velikoj laži počiva obmana javnog mnjenja širom sveta: “klimatske promene su rezultat povećane proizvodnje CO2 privrednom aktivnošću čoveka”  - niko da plasira istinu: klimatske promene postoje ali su rezultat geoinženjeringa (HAARP-a i sličnih sistema, hemijskih tragova na nebu) ili pojačanih aktivnosti na Suncu (erupcije), i promena u magnetnom polju Zemlje - priroda radi svoje...s vremena na vreme postoje periodi globalnog zatopljavanja ali i hlađenja. 

Najpre moramo biti svesni činjnice da sva živa bića stvaraju, oslobađaju CO2. Globalističke laži tvrde da je najveći proizvođač CO2 čovek sa svojim industrijskim aktivnostima i uopšte načinom savremenog života! Ta laž im je potrebna jer jedino obmanama i pritiskom na čoveka i njegove aktivnosti mogu zaraditi svoj prljav novac i ostvariti svoje nečasne interese nevidljive na prvu loptu prosečnom posmatraču.  (zašto onda napokon ne uvedu čiste tehnologije i čiste obnovljive izvore energije, koji odavno postoje ili sprovedu Teslinu zamisao o crpljenju energije iz  jonosfere – neće ih uvesti jer im ne donose profit i kontrolu) . A istina je da:

– VULKANI  SVAKE GODINE PROIZVODE VIŠE CO2 OD SVIH FABRIKA, AUTOMOBILA, AVIONA I DRUGIH IZVORA LJUDSKE PROIZVODNJE  CO2 ZAJEDNO! 

- ŽIVOTINJE I BILJKE  NA NAŠOJ PLANETI, PROIZVODE OTPRILIKE  150 GIGA TONA CO2 GODIŠNJE U ODNOSU NA 6,5 GIGA TONA KOJE POTIČU OD ČOVEKA!

Veliki proizvođač CO2 je umiruća vegetacija, na primer od opalog lišća u jesen. A najveći proizvođači CO2 su OKEANI! (ovo tvrde najeminentniji okeanografi)

Evo šta kaže jedan od njih prof. Carl Wunsch autor 4 najbolja udžbenika okeanografije i predavač na mnogim najpoznatijim svetskim univerzitetima : Okeani su glavni rezervoari u koji se CO2 iz atmosfere utapa i opet okeani su glavni emiteri CO2 u atmosferu! Ako zagrevate površinu okeana, on ima tendenciju emitovati sve više CO2 i obratno ako hladite površinu oekana on ima tendenciju da upija i više CO2 iz atmosfere!

 

Eto odgovora – priroda radi ono što joj je po volji – porast temperature raste i količina CO2 u atmosferi, pad temperature pada i količina CO2 u atmosferi – a kao što možete i zaključiti  ogromne površine okeana su nešto poput najvećeg sunđera za CO2! 

332.jpg

novembar 2019

SUNCE JE UZROČNIK KLIMATSKIH PROMENA A NE ČOVEKPostavlja se logično pitanje: Šta uzrokuje klimatske promene ako to nisu ljudske aktivnosti na planeti i ako to nije CO2 koji on tobože stvara u enormnim količinama?

 

Odgovor na to pitanje je SUNCE! Kada pogledate u nebo zapažate tu veliku masivnu stvar – Sunce – izvor života, izvor energije i naravno uzročnik klimatskih promena! Čak i sedam milijardi ljudi koliko živi na planeti Zemlji deluju minijaturno u odnosu na Sunce, zar ne? Zamislite koji je to apsurd reći da sedam milijardi ljudi utuče na klimatske promene, da svi mi zajedno imamo tu sposobnost kao što je ima Sunce, o da kako da ne,  a upravo u tu neprevaziđenu glupost nas žele uveriti globalni prevaranti!

0007.jpg

Kasnih osamdesetih godina XX veka solarni fizičar Pirs Korbin je odlučio isprobati novi radikalni način predviđanja vremenskih prilika. Uprkos velikim resursima kojima je raspolagala Kancelarija za meteorologiju, Korbinove prognoze su se pokazale mnogostruko uspešnijima.  Nacionalna štampa ga je proglasila super-meteorologom! A tajna njegovog uspeha je bilo upravo - Sunce! Čovek je proučavao uticaj sunčevih pega ili mrlja na klimatske prilike. Sunčeve pege su intenzivna magnetna polja koja se pojavljuju u razdobljima veće aktivnosti sunca – glasi definicija.

 

Dakle, što su intenzivnije solarne aktivnosti, odnosno što ima više solarnih pega to će i temperature na planeti biti više i obratno. Mnogobrojnim analizama podataka iz prošlosti naučnici su utvrdili pravilnost ove relacije. I zasita u poslednjih 100 godina na primer, solarna aktivnost je bila intenzivirana do 1940 i prosečna temperatura na planeti je rasla. Od 1940. do 1975. solarna aktivnost je opadala pa je u tom periodu i prosečna temperatura bila u padu. I na kraju od 1975. do danas imamo pojačanu solarnu aktivnost i neprekidni rast prosečne temperature! Jasno ko dan. Ista analiza je rađena za vekove unazad i sve se savršeno poklapa!

332.jpg

novembar 2019

SUNCE – PROMENE U MAGNETNOM POLJU ZEMLJE – KLIMATSKE PROMENEKlimatske promene na Zemlji, koje su nesporne i već se odigravaju,  samo su jedan segment ukupnih promena u energetskom polju u čitavoj heliosferi i na samom Suncu.

One mogu doneti i promene u magnetnom polju Zemlje, a što bi neminovno prouzrokovalo promene i u biosferi. Prosto rečeno - od stanja u magnetnom polju zavisi organizacija i način funkcionisanja čitavog živog sveta na Zemlji. Ukoliko nekada osetite teške bolove u kostima , bezvoljnost, psihičku depresiju i sl. to je najbolji pokazatelj naše povezanosti sa kretanjima u magnetnom polju naše planete. Svi smo deo tog jedinstvenog sistema.

hg54zuz67.jpg

Poznato je da život kakav danas poznajemo na Zemlji zahteva jedan ekvilibrijum (ravnotežu) hemijskih i elektromagnetnih parametara kojima je sadašnji čitav živi svet na planeti prilagođen. 


U slučaju promena  bilo kog parametra, zbog opšte povezanosti, i sve životne forme se moraju ponovo prilagođavati novim uslovima života. I to je princip evolucije - to je adaptacija. Onim životnim formama koje ne budu bile u stanju da to izvedu  preti ekstinkcija (nestanak). Po  procenama nekih naučnika oko 30 posto  životnih formi  na Zemlji će u narednih sto godina trajno isčeznuti. A mnoge nove vrste će nastati.

Ali, ovo ne treba shvatati katastrofično, jer je  sve  deo jednog univerzalnog procesa u svemiru koji je u stalnom nastajanju i stvaranju. Ne postoji smrt već samo promena.

Promene koje će uticati na promenu klime na Zemlji događaju se u čitavom Sunčevom sistemu. 


Na ovo je u jednom naučnom radu skrenuo pažnju još 1997. ruski  naučnik dr Aleksej N. Dmitriev , profesor geologije i minerologije i član Ruske akedemije nauka, ogranka u Sibiru. On je sumirao naučna saznanja o promenama koje su se dogodile na svim planetama  Sunčevog sistama u jednom kratkom vremenskom periodu od oko 40 godina, uključujući i samo Sunce, i došao do zaključka da su sva povezana sa jednom energetskom “donacijom” koja je 1960. ubačena u heliosferu.


Heliosfera je zamišljeni balon oko Sunca koji je ispunjen svemirskom plazmom (slobodnim česticama) i u njemu se nalaze sve planete koje kruže oko Sunca. Kroz ovaj prostor konstantno prolazi energija, kako ona koja se oslobađa sa Sunca, tako i ona iz međuzvezdanog prostora koja tu stiže. Energija pokreće gasove, stvara materiju (planete) i uopšte čitav prostor je u izuzetnoj energetskoj hemijskoj i fizičkoj aktivnosti. Pojednostavljeno, heliosfera ima svoj “život”, a Zemlja kao planeta je samo jedan deo tog složenog “organizma”. Molekularni biolozi bi uz malo mašte u procesu razmene materije i energije u živoj ćeliji videli da se sličan "metabolički" proces odvija i u heliosferi. To znači da se na svakom nivou u Univerzumu odigravaju procesi koje pokreće isti princip samoodržanja.

332.jpg

novembar 2019

ecl22.jpg
gdsuwzgfcwik.jpg

UBRZANO POMERANJE MAGNETNIH POLOVA ZEMLJE JEDAN OD MOGUĆIH UZROKA KLIMATSKIH PROMENA - Profesor Dmitriev veruje  da je na svom putu kroz međuzvezdani prostor , heliosfera (Sunčev sistem) koja putuje u smeru solarnog apeksa u sazvežđu Herkules (po teoriji da se čitav svemir širi) , naišao (1960.) na  homogenu materiju i energiju koja sadrži jone vodonioka, helijuma i hidroksila pored drugih elemenata  i kombinacija koje postoje u plazmi.

Zbog toga je već došlo do određenih promena koje su uočljive na mnogim planetama, uključujući i Zemlju.

Na Zemlji se ove promene uočavaju na više nivoa.

Jedna od mogućih posledica je ubrzano pomeranje magnetnih polova Zemlje. Pomeranje polova neizbežno vodi velikim klimatskim promenama, a njihova eventualna inverzija imala bi  kataklizmičke posledice. Samo pomeranje polova je ipak prirodan proces i događa se stalno.

Velike klimatske promene dešavala su se u prošlosti u više navrata i deo su ovog sasvim prirodnog procesa pomeranja magnetnih polova.

Zna se da su današnji Sibir i Aljaska nekada bile deo tropskog područija i duboko ispod leda nađene su zamrznute tropske biljke i ribe, kao i mamuti. Navodno su kopači nafte nalazili ribe u ledu  koje su išle tuda na mrest i koje su bile tako dobro očuvane da su ih spremili sebi za ručak.  Naučnici su zbog ovoga ojađeni. Bivoli su se zaledili dok su plivali u reci.


Naučnike zato zabrinjava fenomen naglog zamrzavanja, što se tamo upravo i dogodilo. Ovakve klimataske promene moguće su samo naglim pomeranjem magnetnih polova kada se menja ugao nagiba Zemlje prema Suncu.

332.jpg

oktobar 2019

SUNČEVE PEGE MENJAJU KLIMU - studija švajcarskih i nemačkih naučnika jedna je od mnogih koje upućuju na to da je uzrok klimatskim promenama povećano solarno zračenje.

 

Dr. Sami Solanki, direktor Instituta za istraživanje Solarnog sistema Max Planck u Goltingenu u Nemačkoj rekao je:

 

“U poslednjih šezdeset godina Sunce je jače nego ikad i verovatno utiče na globalne temperature. Sunce je u promenjenom stanju. Sjajnije je nego što je bilo pre stotinu godina, a sjaj mu se počeo pojačavati relativno nedavno, u zadnjih 100 ili 150 godina.”

Solanki kaže kako su otkrili da što je manje eksplozivnih zračenja sa Sunca, poznatih kao Sunčeve pege, na Zemlji vladaju hladnija razdoblja i obratno. Zadnjih stotinu godina broj Sunčevih pega raste, pa tako i temperature. Sunčeve pege su fenomen Sunčevog magnetnog polja i ogromne su. Mogu biti veličine Zemlje a ponekad i Jupitera, dok njihov broj potvrđuje veću ili manju solarnu aktivnost. Ovo dolazi do naše atmosfere putem solarnih vetrova.

1.jpg

O istraživanju dr. Solankija o Sunčevim pegama i temperaturama izveštava londonski Daily Telegraph:

 

Otkrili su da manjak Sunčevih pega pokazuje hladan period koji može trajati i do pedeset godina, međutim poslednjih nekoliko vekova broj se povećao, dok klima na Zemlji postupno postaje toplija. Naučnici su takođe uporedili podatke iz uzoraka leda skupljenih prilikom ekspedicije na Grenland 1991.

Najnoviji uzorci sadrže najmanji zabeleženi nivo berilijuma 10, u poslednjih više od 1000 godina. Berilijum 10 je čestica koju stvaraju kosmički zraci čija se se koncentracija smanjuje kako se magnetna energija Sunca povećava. Naučnici mogu pratiti nivoe berilijuma 10 unazad 1150 godina.

Vesti National Geographica objavile su, nedugo nakon što je IPCC-ev propagandni dokument objavljen 2007. da su se temperature povećale i na Marsu, isto kao i na Zemlji. Isto je zapaženo i na ostalim planetama. Šta je moglo prouzrokovati istovremeno zagrevanje na Marsu i drugim planetama? Pa...  da nije možda Sunce?

 

Habibullo Abdussamatov, vođa svemirskih istraživanja s Astronomskog opservatorijuma Pulkovo u St. Petersburgu u Rusiji govori očiglednu stvar kada kaže da su podaci s Marsa dokaz kako je aktuelno globalno zagrevanje na Zemlji posledica promena na Suncu. "Dugotrajno povećanje solarnog zračenja zagrejava oboje, i Zemlju i Mars", objašnjava.

Godine 1893. britanski astronom Edward Maunder zapazio je da na Suncu jedva ima koja pega, što je postalo poznato kao Maunderov minimum. On se podudara s vrlo hladnim razdobljima, a grafikoni predstavljaju očiglednu potvrdu direktne povezanosti između aktivnosti Sunčevih pega i temperature na Zemlji.

 

Danski meteorološki institut započeo je 1991. godine studiju s ciljem da istraži povezanost Sunčevih pega i temperature, te su otkrili neverovatno blisku uzajamnu spregu. Profesor Eigil Friis-Christensen pri Danskom nacionalnom svemirskom centru kaže da su pročešljali astronomske arhive unazad 400 godina i otkrili istu priču. Sunce a ne u ugljen dioksid ili C02 - upravlja klimatskim promenama.

Solarni fizičar Piers Corbyn izumeo je (ponovo otkrio) tehniku dugoročne prognoze vremena nakon što je proučio Sunčeve pege i uočio njihov uticaj na vremenske prilike. Mesecima je zarađivao novac klađenjem na svoje vremenske prognoze protiv onih službenih iz Londonske meteorološke kancelarije. "Sunce rukovodi klimatskim promenama, C02 je nebitan", kaže. Ne izaziva samo velika vrućina Sunca posledično zagrevanje nego postoji i učinak solarnog zračenja na vremenske sisteme. Zemlju bombarduju čestice zvane kosmički zraci koji u sprezi s vodenom parom stvaraju kapljice i oblake. Što je  jače Sunčevo zračenje, vidljivo kao Sunčeve pege, manje čestica dopire do Zemlje pa se tako stvara i manje oblaka. Uz manje oblaka prodire više Sunčeve toplote.

lHrk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b
332.jpg

oktobar 2019

KLIMA SE ODUVEK MENJALA I MENJAĆE SE BEZ UTICAJA ČOVEKA - Tzv. naučnicima o klimi je potrebno pumpanje jednog takvog problema kao što je “globalno zagrevanje” ne bi li iskamčili finansijsku podršku. Činjenica je da desetine hiljada radnih mesta danas zavise od održavanja ove globalne laži u žiži javnosti. Cela farsa je postala veliki biznis, nova industrija koja donosi nekima ogromne profite. A oni se tog profita neće tako lako odreći – zato se podgrevanje nepostojećeg problema fanatično nastavlja.

Putem proturanja priče o globalnoj klimatskoj katastrofi, globalna vlastela, na primer, želi zaustaviti vitalni industrijski progres u nerazvijenom svetu – postoji neko ko želi ubiti afrički san – a afrički san je – razvoj – kažu upućeni Afrikanci. Dakle sprečavaju napredak zemalja u razvoju. Ovo je samo jedan u nizu mnogobrojnih razloga.

Pune nam glavu svojim informativnim i dokumentarnim sadržajima kako se klima menja, kao da su otkrili još koji put Ameriku...naravno da se menja, klima planete Zemlje se oduvek menjala, menja se i menjaće se. Neki ljudi su tokom hiljada godina bili više a neki manje svedoci tih promena, nama je zapalo da budemo baš svedoci rasta prosečnih temperatura, šta je tu je, ali najgore u celoj priči je što mešetari žele okriviti čoveka i nabaciti mu osećaj krivice za te promene ni krivom  ni dužnom samo da bi profitirali ili ostvarili neke od svojih nečasnih ciljeva.

0005.gif

U dugoj istoriji planete Zemlje bilo je bezbroj perioda kada je bilo mnogo toplije ili mnogo hladnije nego što je danas. Tada je većina naše planete bila prekrivena gustim tropskim šumama odnosno debelim naslagama snega i leda. I ono što je najvažnije klima se menjala i menjaće se bez uticaja čoveka – opustite se, nismo mi krivi...sve se menja , sve teče (pa i klima i priroda) samo je promena stalna, reče jednom Heraklit. Poslušajmo njega a ne pokvarene umove i isprazne globalističke duše.

Primera radi, časni klimatolozi svojim naučnim metodama bez problema prate liniju  zagrevanja odnosno hlađenja, ili rast odnosno pad temepratura na planeti! Pa tako kažu kako u poslednjih 200 godina temperatura raste, odnosno kako se temperaturna kriva  penje. Krećući se unazad iza tih 200 godina, beleži se pad temperatura, temperaturna kriva se spušta a to nas vodi ka veoma hladnom razdoblju koje klimatolozi nazivaju “Malo ledeno doba” sa središtem u 14.veku. 

Kada se krene vremeplovom dalje u prošlost, opet imamo rast temperatura. Tada su temperature bile mnogo više no što su danas! Klimatolozi ga nazivaju “Srednjovekovni topli period”. I tako redom..imamo non stop temperaturnu klackalicu!

332.jpg

oktobar 2019

MALO LEDENO DOBA KADA JE TEMZA BILA OKOVANA DEBELIM LEDOM “Studija harvardskog tima koja sadrži nekih 240 naučnih izveštaja takođe potvrđuje da je pre otprilike 700 godina postojalo "malo ledeno doba" kada je došlo do dramatičnog zahladenja pre nego su temperature ponovo porasle. Možda je nastupio srednjovekovni Al Gor i, zatvorivši fabrike, naterao sve da koriste javni prevoz.

 

Tokom malog ledenog doba koje je počelo u 15. veku Temza se toliko zamrzla da su se na njoj održavali "sajmovi na ledu", a prizore iz tog vremena još uvek možemo naći na nekim božićnim čestitkama.

 

Klima na Zemlji stalno se menja, postoje razdoblja kada je toplije i kada je hladnije. Upoređivanje današnjih temperatura s razdobljem malog ledenog doba, što je slučaj u mnogim izveštajima, preuveličava i značenje onog što se dogada danas. Harvardski tim kaže kako njihovi nalazi pokazuju da je verovanje u temperature "bez presedana" jednostavno posledica proučavanja temperaturnih kolebanja u prekratkom vremenskom rasponu.

                                                                                                                Dejvid Ajk

463900347-01aaed5.jpg

Poslednje mini ledeno doba dogodilo se između 1645. i 1715. godine i uzrokovalo je da temperature u severnoj Evropi dramatično padnu, pri čemu se londonska reka Temza ledila tokom zime dok se morski led širio kilometrima oko britanskih ostrva. Dugotrajno prisustvo hladnoće je bilo povezano sa smanjenjem broja sunčevih pega što su naučnici primetili u to vreme. 

332.jpg

VLASTELINIMA JE NEPRIJATELJ ČOVEČANSTVO... - Aurelio Peccei, osnivač globalističkovlastelinskog Rimskog kluba, dela mreže njihovog Okruglog stola, u publikaciji te organizacije Prva globalna revolucija iz 1991. godine napisao je sledeće:

 

“U potrazi za novim neprijateljem koji će nas ujediniti došli smo na ideju da bi se zagađenje, pretnja od globalnog zagrevanja, nestašica vode, glad i slično dobro uklopili...Sve je ovo izazvano ljudskim uticajem ... Pravi neprijatelj je, prema tome, samo čovečanstvo. “ I tako i bi...

oktobar 2019

332.jpg

oktobar 2019

LAŽNA MANTRA KOJA TRAJE - AL GOpRevara  - Jedna od najvećih prevara globalističkih vlastelina nakon one nazvane “borba protiv terorizma” jeste tzv. “borba protiv globalnog zagrevanja” . Operativac iluminata/globalnih vlastelina koji je zadužen da povede ovu kampanju jeste Al Gor. To je marioneta koja se poslušno povukla iz predsedničke borbe 2000-te koju je vodio sa još jednom takvom marionetom Džordžom Bušom Mlađim i pored upadljivo nameštenih izbora. Al je postao vodeće lice globalnog zagrevanja 2006. nakon prikazivanja svog filma “Neudobna istina” u produkciji Paramounta. Dakle vlastelinski agent snima film uz pomoć vlastelinske filmske kompanije i postaje treći najuspešniji dokumentarac u istoriji američkih bioskopskih blagajni  i što je bilo predvidljivo dobio nagradu vlastelinskog bratstva Oskar za najbolji dokumentarni film. Suština dokumentarca je u sledećem: 

  “Ako se povećava količina CO2 u atmosferi , stvara se  tzv. efekat staklene bašte koji uzrokuje globalno zagrevanje, odnosno povećanje prosečne temperature na planeti što  dovodi do klimatskih promena.” –  “Aktivnostima ljudi na planeti dolazi do povećanja CO2, dakle ljudi su krivi za globalno zagrevanje” -  to je mantra koja se godinama unazad ponavlja od strane nasankanih i naivnih ljudi pa i onih dobronamernih iz ekoloških pokreta...ko se drzne da predstavi argumente protiv ove mantre ...poznato je biva skrajnut...

Postoje planovi za "trgovanje emisijama CO2" prema kojima kompanije koje žele zagađivati više nego što su to njihove vlade odobrile mogu kupovati "ugljenikove kvote" od onih koji proizvode manje ugljen-dioksida. Zvuči komplikovano? Ne brinite, Al Gor (operativac iluminata/globalnih vlastelina zadužen za rasplamsavanje kampanje o globalnom zagrevanju koju je prouzrokovao čovek)  je na sve mislio.

 

Ne samo što predstavlja glas ugljendioksid prevare već je osnovao i kompaniju koja vam pomaže da kupite svoju ugljendioksid neutralnost. Reč je o kompaniji Generation Investment Management sa sedištem u Londonu koju je 2004. godine osnovao zajedno s Davidom Bloodom, bivšim izvršnim direktorom Goldman Sachsove kompanije za upravljanje imovinom. Sve sami časni operativci globalnih vlastelina...

332.jpg

oktobar 2019

PREVARA VLASTELINSKIH TRANSNACIONALNIH KORPORACIJA - Razume se, zagađenje koje stvaraju automobili, avioni i fabrike nije dobro i bilo bi dobro da manje toga udišemo, međutim to ovde nije poenta. Mi se trebamo zapitati utiču li oni na globalnu temperaturu, zato što se to koristi kao izgovor za veće oporezivanje naših prihoda i drakonsko kresanje sloboda. Čujem kako beznadežni naivci govore kako moćne naftne kompanije takođe govore da nema dovoljno dokaza, što znači da ih po definiciji podržava svako ko kaže istu stvar. Sila koja stoji iza vlada i Al Gora ujedno kontroliše transnacionalne korporacije, pa na kraju sav novac ide u isti džep, bilo da ga je pokupila manipulativna vlada ili manipulativna korporacija. Sve je to igra, film koji prikazuje različite "strane" iako se na vrhu piramide nalazi samo jedna jedina. Globalno zagrevanje njihova je poslednja megaprevara nakon "hladnog rata" nakon "rata protiv terorizma" i ostalog.

 

                                                                                                                                                   Dejvid Ajk

0002.jpg
0012.jpg
332.jpg

oktobar 2019

CO2 NIJE UZROČNIK GLOBALNOG ZAGREVANJA - NIJE ZAGAĐIVAČ VEĆ PRIJATELJ PRIRODE I ČOVEKA -  Ispuštanje ugljen dioksida ne uzrokuje klimatske promene, to je i više nego jasno. On jeste jedan od stakleničkih gasova koji hvata toplotu Sunca i onemogućava njen izlazak iz Zemljine atmosfere, i dobro je što se to događa zato što bi bez efekta staklenika Zemlja bila prehladna za život.

 

No, profesor Tim Bali ističe kako C02 zauzima vrlo mali deo Zemljine atmosfere. U smislu promena, meri se deset delova na milion. U filmu Velika prevara globalnog zagrevanja Bali kaže da izraženo u postotcima u odnosu na ostale gasove - kiseonik, vodonik, itd. - u atmosferi ima 0,054 posto C02. "To je neverovatno mala količina kojoj moramo pridodati i onaj deo koji dodaju ljudi, što je glavno žarište zabrinutosti, a koji je još manji." C02 uglavnom je beznačajan staklenički plin u odnosu na 95 posto stakleničkog efekta uzrokovanog vodenom parom. Ugljen dioksid prirodni je gas koji proizvode sva živa bića i koji omogućuje rast života. Ljudi proizvode manje količine C02, u čemu ih nadmašuju vulkani, životinje, bakterije, truljenje bilja u obliku opalog lišća, na primer, i daleko najveći izvor ugljen dioksida - more.

images (3).jpg

Glavna poenta Ala Gora prilikom prodaje službene verzije globalnog zagrevanja proizlazi iz merenja jezgra lednika gde se dubinskim bušenjem utvrđuje koje su temperature prevladavale u razdobljima većim od sto hiljada godina. Gor kaže da u rasponu od 650.000 godina jezgra lednika ukazuju na povezanost C02 i temperature. "Kada ima više ugljen dioksida, temperature rastu", tumači Gor. Istina je da jezgra lednika pokazuju povezanost zagrejavanja i C02, a pitanje je zašto?

 

Profesor Ian Clark, vodeći arktički paleoklimatolog, koji je proučavao temperature na Zemlji unazad milione godina, kaže da postoji veza između zagrevanja i C02, ali da je pogrešno shvaćena. C02 ne uzrokuje zagrejavanja nego zagrejavanje uzrokuje C02. Njegove studije jezgra lednika pokazuju da porast temperatura vodi povećanju C02 nakon otprilike 800 godina. "Tako je očigledno da ugljen dioksid ne uzrokuje ta zagrevanja", ističe Clarke i dodaje:

„ustvari možemo reći da je zagrevanje uzrokovalo veću pojavu ugljen dioksida. Clark kaže kako je jasno daje C02 proizvod temperatura, što pokazuje da je temeljna pretpostavka službene priče o globalnom zagrevanju pogrešna.

332.jpg

oktobar 2019

POLITIČKI PLAN HOHŠTAPLERA MORA BITI SPROVEDEN - Profesor Frederick Seitz, bivši predsednik Američke akademije nauka, u svom pismu časopisu The Wall Street Journal otkriva da je IPCC (Komisija o klimatskim promenama pri UN) cenzurisao komentare naučnika i uklonio petnaest ključnih stavki u naučnim poglavljima zato što nisu u skladu sa POLITIČKIM PLANOM da se klimatske promene pripišu emisiji ugljenika. Profesor Seitz kaže: "... taj izveštaj ne predstavlja verziju odobrenu od strane naučnika koji su sarađivali, a navedeni su na naslovnoj strani".

0006.jpg

Zdrav razum nema pravo glasa u "raspravi" o globalnom zagrevanju, a svako ko odbija prihvatiti smešno versko pravoverje biva napadan, opozvan ili osramoćen. Profesor Tim Bali kaže: "To postaje vrlo teško, vrlo neprijatno i vrlo lično. Bilo je pretnji smrću, svakakvih stvari, zato to, po meni, nije zdravo".

 

Sa druge strane tzv. naučnicima o klimi je potrebno pumpanje jednog takvog problema kao što je “globalno zagrevanje” ne bi li iskamčili finansijsku podršku. Činjenica je da desetine hiljada radnih mesta danas zavise od održavanja ove globalne laži u žiži javnosti. Cela farsa je postala veliki biznis, nova industrija koja donosi nekima ogromne profite. A oni se tog profita neće tako lako odreći – zato se podgrevanje nepostojećeg problema fanatično nastavlja.

Kada se globalističko bratstvo nakani sprovesti globalnu laž zarad svojih interesa koji svakako nisu u korist čovečanstva, po običaju spremni su na sve!

332.jpg

oktobar 2019

MILIJARDE DOLARA VREDNO TRŽIŠTE LAŽI - Glavnu struju 'nauke' pretežito motiviše novac umesto nepristrasne potrage za istinom. Kada je neko spreman bacati enormne svote u istraživanje koje bi dokazalo da je porast temperatura prouzrokovan emisijom ugljen dioksida, naći će mnoštvo "naučnika" voljnih ispružiti ruku i dati mušterijama ono što traže. Državni se novac davao za tražena otkrića o C02, što je izrodilo celu granu naučnika, naučnih sektora, "novinara ekologa" i administratora koji većinu, a često i sav svoj prihod, duguju upravo formuli koja izjednačava ugljen dioksid i globalno zagrevanje.

 

Nigel Calder, bivši urednik časopisa New Scientist, kaže da je nakon 1990. ukoliko je hteo tražiti sredstva za, na primer, proučavanje veverica, trebao reći da želi istražiti način na koji veverice skupljaju orahe s posebnim osvrtom na učinak globalnog zagrevanja. Na taj je način mogao dobiti novac, a da je zaboravio spomenuti globalno zagrevanje verovatno ga ne bi dobio.

money-sharks-and-greens-3a-web.jpg

Profesor Richard Lindzen kaže da su sredstva namenjena klimi i naukama koje se odnose na klimu iznosila oko 170 miliona dolara godišnje, "što je razumno u odnosu na veličinu područja istraživanja". Međutim, otkako je otac Bush postao predsednik, cifra je skočila na 2 milijarde dolara pa su se ljudi koje istraživanje klime inače ne zanima uvukli u čitavu priču sledeći pare. – a pare će dobiti isključivo ako ponavljaju mantru koja se nalogodavcima dopada i kojom obmanjuju ljude – a to je da CO2 izaziva globalno zagrevanje  - a ko ustvrdi da je uzrok klimatskim promenama Sunce, ne samo da neće dobiti novac već će biti diskreditovan, ismejan i progonjen na druge načine...po starom receptu...  

 

Dužnost vrištećih glasova pobornika teorije globalnog zagrevanja, pripadnika ugljenikovog kulta, da postanu još više histerični i ekstremniji u nastojanju da privuku još sledbenika i propovednika u vladi, privredi, "obrazovanju" i nauci koji će osigurati dotok novca i ovekovečiti laž.

Putem proturanja priče o globalnoj klimatskoj katastrofi, globalna vlastela na primer želi

zaustaviti vitalni industrijski progres u nerazvijenom svetu – postoji neko ko želi ubiti afrički san – a afrički san je – razvoj – kažu upućeni Afrikanci. Dakle sprečavaju napredak zemalja u razvoju.

Na jednoj konferenciji o klimatskim promenama u Nairobiju učestvovalo je šest hiljada delegata kojima su bili plaćeni troškovi, a među temama je bilo "globalno zagrejavanje i seksizam". U međuvremenu, najsiromašnijim ljudima na svetu rečeno je da ne mogu dobiti osnovne usluge dostupne u bogatim zemljama, niti da mogu iskorišćavati prirodne resurse i to zbog opasnosti od ugljen dioksida.

 

Kako li je sve to bahato i glupo, ipak, ljudi koji zarađuju manje od jednog dolara dnevno uvek mogu od Ala Gora kupiti kvote za emisije ugljen dioksida...

332.jpg
119.jpg
bottom of page