top of page

leming sindrom

ZLOUPOTREBA LEMING SINDROMA !

Albert Pastore


LEMING SINDROM SINDROM REDUKOVANIH MOZGOVA


"Postoje naravno i oni koji su popustili pod uticajem televizijskih i drugih eksperata i pali u hipnotički trans, jer smatraju ove za autoritete kojima treba verovati. Nenaviknutim na to da sami razmišljaju svojom glavom, ne postoji istina koja može da naruši njihova predubeđenja i kondicionirane reakcije. Takvi će ČAK NEGIRATI ONO ŠTO VIDE SVOJIM VLASTITIM OČIMA. Individue koje su tako kondicionirane mogu samo da kao papagaji ponavljaju mišljenja koja su im sugestijama spolja, implantirana u njihovu svest.

 

Posledica toga je da su milioni mozgova Amerikanaca danas redukovani na intelektualni nivo jednog CD plejera koji vrti jedan implantirani disk, dizajniran od SPOLJNIH sila kojih ovaj uopšte nije ni svestan. Oni onda postaju žrtve psihološkog stanja poznatog kao “Leming Sindrom”. Leminzi su mali glodari poznati po tome što prate jedan drugog kad se strovaljuju sa planinskih litica u ambis. Lemingarstvo je jedan podmukli psihički fenomen koji je prisutan kod većine sisara, a može se primetiti kako kod običnih ljudi tako i kod najobrazovanije intelektualne elite."
 

033.jpg
202.jpg
027.jpg

LEMINGARSTVO U SVRHU NESPOSOBNOSTI OBJEKTIVNOG RASUĐIVANJA

 

"Lemingarstvo nije intelektualni fenomen – nego psihološki, i zbog toga ni jedna socio-ekonomska klasa nije uspjela da ostane imuna njegovom zadavljujućem efektu. Univerzitetski profesor može da bude leming isto toliko koliko i modom opsednuta tinejdžerka. Prvi slepo prati poslednju teoriju koja je “u trendu”, dok ova druga samo prati poslednji modni stil. Da li ima neke razlike? Nijedno od njih dvoje ne može da se odbrani od sile prirode.

 

Sila stapanja pojedinca sa svojom socijalnom sredinom može da bude nesavladiva. Za čoveka – leminga, logika koja stoji iza neke misli nije bitna toliko koliko je bitan autoritet ili popularnost onoga ko ju iznosi. Čovek se kao i leming socijalno ponaša, a drugačije ni ne može. Prirodno, svaka individua mora da ima tu osobinu, jer u suprotnom ne bi se mogao preduzeti ni najmanji korak prema ljudskoj civilizaciji.

 

Lemingarstvo je jedna potrebna sociološka osobina za očuvanje društva, jedan urođeni instikt kod većine ljudi. Međutim, KAO KOD SVIH PRIRODNIH FENOMENA I TAJ SE MOŽE KORISTITI U ŠTETNE SVRHE. Isti leming efekat koji omogućava masama u jednom pravednom društvenom sistemu da naprave jedan zajednički napredak, može istovremeno u u jednom nepravedno vođenom društvu, da učini mase nesposobnim za objektivno rasuđivanje."

 

JESTE LI LEMING ILI NE? HIPNOTISANI ILI?


"Za leminge su negiranje i nipodaštavanje - fundamentalni odbrambeni mehanizam kojeg oni koriste ne samo radi svoje zaštite od neudobne stvarnosti, nego i da potvrde svoju lojalnost svojim pretpostavljenima. Njihova verovanja i stavovi moraju po svaku cenu da budu na “pravoj” strani. Leminzi jednostavno ne mogu da podnesu teret odgovornosti, ili nelagodnost u društvu, koja ide zajedno sa tim kad čovek počne da razmišlja nezavisno od ostalih.

 

Oni su jedino sposobni da PONAVLJAJU ONO ŠTO ČUJU NA TELEVIZIJI ILI PROČITAJU U NOVINAMA. Leminzi ne samo da će koristiti svu svoju energiju da se zaštite od uticaja koji mogu da promene njihove dogme, nego se neće libiti ni da napadnu one koji dovode u pitanje njihova verovanja. Leminzi se užasavaju od pomisli da ih neko nazove ekstremistima ili teoretičarima konspiracija. Ono što je ironično, isti ti leminzi koji ismevaju sve konspirativne teorije su prvi koji progutaju najbesmislenije teorije koje se mogu zamisliti, kad su ove prezentovane od strane vlade i režimskih medija!"

 

332.jpg
119.jpg
bottom of page