top of page

HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program

Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije

332.jpg

maj 2022

KAKO RAZVALITI PRIRODNO OKRUŽENJE - Na vrhuncu „hladnog rata“ šesnaest eminentnih naučnika iz šest zemalja izneli su svoje viđenje budućih ratova, iz ugla njihovih disciplina. Dr Gordon Mekdonald, dizajner i rukovodilac programa HAARP, izneo je predlog „Kako razvaliti prirodno okruženje“, razvojem svojevrsnog hardver i softver projekta za vođenje „tektonskog rata“, tvrdeći da su u ovaj program uključeni CIA, MI6 i Mosad. Od kad je patent prodat Rejtonu 1995, CIA i HAARP započinju eksperimente izazivanjem serije zemljotresa, među kojima je onaj u Japanu (Kobe). Uragan Katrin 2005, kao i zemljotresi u Kini, na Haitiju, Čileu i konačno 2011 veliki Tohoku zemljotres i cunami koji je pogodio Fukušimu. Ove operacije se mogu izvoditi prikriveno: nezapamćene poplave, oluje, suše, zemljotresi, cunamiji. Ovakvi ratovi neće nikada biti objavljeni, a mogu se voditi godinama, sve dok ekonomski toliko ne iscrpu zemlju da se vojna okupacija obavi bez otpora.

ad-composite-haarp-1.webp

Naučnici upozoravaju da je naše poznavanje osnova Tesline nauke i tehnologije krajnje primitivno, a još su primitivnije političke forme i procedure za bavljenje posledicama modifikacije klime. Iskustvo govori da su posledice nepredvidive, a pretpostavke od kojih polazimo najčešće pogrešne.

Leuren Moret, naučnica izuzetne hrabrosti, koja je 1999, nakon napuštanja Livemore laboratorije za nuklearno oružje, postala „zviždač“ iznoseći u javnost detalje „najveće naučne podvale vazane za Juka Mauntin projekat“

332.jpg

decembar 2019

HAARP - NAJPAKLENIJE ORUŽJE NAKON A BOMBE  - Sredinom devedesetih godina (pominju se uglavnom godine 1994. i 95. ali i pre devedesetih, 1989.) na Aljasci je počeo sa radom projekat HAARP. Izgrađen je sistem ogromnih transmitera, antena i radara. Eksperimenti koji se tamo obavljaju su potpuna tajna čak i za Kongres SAD, odnosno deo tih projekata vodi se pod oznakom “crni projekti” i za njega se svake godine izdvajaju ogromne gomile zelenih novčanica.

Ono što je izvesno jeste da američko Ministarstvo odbrane i Armija SAD već godinama usavršavaju metode vođenja rata pomoću kontrole i manipulacije vremenskih prilika, pri čemu su osnova ove visoke tehnologije neki pronalasci našeg Nikole Tesle koje je doradio i usavršio američki naučnik Bernard Estlund. Njegove metode i aparatura za manipulaciju jonosferom bili su klasifikovani pod čuvenu odrednicu “strogo pov.”  Dakle to je ono čuveno Teslino oružije o kojem smo toliko pričali tokom bombardovanja 1999.godine, samo što ga ne poseduje ni jedna država već globalna vlastela koja upravlja njime preko svoje privatne US armije odnosno NATO pakta. 

0012.jpg

Smatra se da je sistem konstruisan tako da je njegova sila apsolutno neprimetna za neprijatelja, na koga se – pomoću simulacije jonosferom rezonantnim oscilacijama – mogu poslati suše ili poplave, tornada, grad veličine pesnice i tako redom. Upućeni tvrde da je pomoću pulsirajuće radio-frekfentne radijacije moguća i manipulacija ljudskim mentalnim procesima na širem prostoru.

Naravno postavljamo pitanje da li je ovo oružije svetske vlastele koja izgrađuje njenu Globalnu uniju već u upotrebi? Da li se klimatske prilike na određenim regionima kontrolišu  i da li je kontrola uma pojedinaca ili naroda kao celine već uspostavljena?

Da li su vam simptomatične sve one katastrofe proteklih petnaestak godina. Cunami koji je odneo stotine hiljada života - pre toga nismo ni čuli za ovaj termin. 

Uragan Katrin nad najvećim crnačkim gradom Nju Orleansom u SAD doneo ogromna razaranja i patnju tamošnjem stanovništvu, nezapamćeni požari ali i poplave u Australiji ali i drugde po svetu, intenzivniji monsuni no ikad na jugoistoku Azije, zemljotres u Japanu – Fukušima incident ali i na Jamajci najsiromašnijoj crnačkoj državi u Karipskom zalivu...i tako redom. Naizmenične suše i poplave često pogađaju Srbiju i region. Da li su pomenuta tragična dešavanja slučajnost, dela ćudi prirode ili manipulacija klimatskim prilikama? 

 

Neki se pitaju zašto HAARP nije udario na Rusiju. Drugi odgovaraju da Rusija poseduje još snažnije emitere (još iz sovjetskog perioda) od onih koje ima HAARP i da se za sada uspešno brani od napada ako ih uopšte ima jer bi odgovor bio sigurno recipročan ili možda suroviji...  

U svakom slučaju sa ovim skalamerijama nam se ne piše ništa dobro jer se nalaze u rukama nedobronamernih. Pomenuti naučnik Estlund upozorava javnost da je HAARP gigantski grejač sposoban za velike promene u jonosferi. U stanju je ne samo da stvara rupe (ozonske behu stvorene globalnim zagrevanjem – aha kako da ne), već bukvalno da zaseca sloj atmosfere koji nas štiti od pogubnog kosmičkog zračenja!

Radi se o najvećem grejaču jonosfere koji je ikada postojao, tvrdi Estlund. Da li ste mogli primetiti na osnovu rečenog da ustvari HAARP pripada sličnoj grupi istraživanja poput onih svojevremeno na izradi prve atomske bombe?   

0005.jpg
332.jpg

decembar 2019

Sasvim je verovatno da je deo Teslinih znanja iz određenih oblasti sklonjen od javnosti, a odgovarajuće tehnologije adaptirane za potrebe specijalnih službi. Primer za to je HAARP projekat.

 

Program Aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (High-frequency Active Auroral Research Program) je projekat istraživanja sa ciljem razumevanja, STIMULISANJA I KONTROLE PROCESA U JONOSFERI. Jonosfera je deo zemljine atmosfere na visini od 50-80 km koji sadrži veliku količinu jona (naelektrisanih čestica) nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa. Oprema je smeštena na površini od 13 hektara u blizini mesta Gakona na Aljasci. Sastoji se od velikog broja uređaja za prijem i slanje ogromnih količina energije, koju čini 180 antena i 6 generatora ukupne snage od preko tri miliona vati. Iako su osnovni ciljevi izučavanje polarne svetlosti i satelitskih radio komunikacija, komuniciranje sa podmornicama u domenu ekstemno niskih frekvencija (ELF), ovaj sistem omogućuje ispitivanje šupljina ispod površine zemlje (pretraživanje skrivenih tunela i podzemnih skrovišta …), ometanje radio komunikacija na odredjenim područjima pa čak i uništavanje neprijateljskih aviona, projektila ili satelita. 

0009.jpg

Ipak, ono što je najvažnije je mogućnost sistema da se promenom hemijske strukture, temperature i vlažnosti viših slojeva atmosfere deluje na klimu i sve prateće klimatske efekte na željenoj teritoriji. Međutim,  najinteresantnija je jedna od mogućnosti ovog sistema koja se ne pominje na listi zvaničnih ciljeva, ali ipak postoji – a to je da se talasima niske frekvencije utiče na rad ljudskog mozga … ( o, pa baš je to na listi prioritetnih želja vrha globalne piramide zla – pojačati i usavršiti proces hipnoze/programiranja umova ionako utučenom roblju!)

332.jpg

decembar 2019

HAARP – izgrađen 1989. godine u mestu Gekon na Aljasci  - koju čini 180 antena i 6 generatora ukupne snage od preko tri miliona vati. – na zahtev i novcem kompanije BRITISH PETROLEUM za potrebe geoloških istraživanja/naftnih i gasnih rezervi. 

(antene emituju talas/zrak širok 19km koji se prostire širom jonosfere, zagreva je i pretvara atmosferski sloj u najveću antenu). Antenska stanica je potom predstavljala praktični deo programa za istraživanje atmosferskih pojava. Tako je, bar rečeno javnosti kada je Kongres SAD odobrio 250 miliona dolara iz budžeta za njegovu dalju nadogradnju. Istraživanja su sprovedena i sprovode se ali nikako u mirnodobske svrhe. Stanicu su posle samo godinu dana kupili, najpre departmani Vojno pomorski i Vojno vazdušni SAD a kasnije uporedo sa Vojno obaveštajnom upravom nad stanicom je preuzela kontrolu CIA i Agencija za nacionalnu bezbednost SAD. Antenska stanica je od tada okružena statusom najvišeg stepena tajnosti.    

332.jpg

decembar 2019

Bernard-Eastlund.jpg

NAJDESTRUKTIVNIJE ORUŽJE/ORUĐE U RUKAMA GLOBALISTIČKE MAFIJE - Tvorac HAARP-a  (High Frequency Active Auroral Research Program) Dr Bernard Istlund (Bernard Eastlund) objašnjava: "Jonosfera je naelektrisani vazdušni sloj koji štiti našu planetu od kosmičke radijacije. Da nije jonosfere, sve živo na planeti bi bilo spaljeno za nekoliko minuta. Svaki "pucanj" antenskog sistema HAARP, delimično uništava jonosferu. HAARP je sposoban uništavati neprijateljske rakete, stvarati interferenciju zemaljske radio elektronske opreme, izazvati klimatske anomalije, menjati klimu, i na kraju potisniti jonosferu dalje u Kosmos a reflektovani zrak može da izazove zemljotrese, cunamie, i da aktivira vulkane. "...

HAARP JE STRAŠNA REALNOST čija upotreba objašnjava mnogobrojne i učestale katastrofalne pojave tokom svih ovih proteklih godina ......intenzivne poplave, suše i požare, razorni uragani (Katrin), sneg i kiša u pustinjskim predelima gde nikada ni kapi nije palo, snažni zemljotresi i cunamiji...(setimo se da je pokojni Hugo Čavez prvi javno ustvrdio da se HAARP-om izazivaju zemljotresi - Haiti itd.

0015.jpg
332.jpg

decembar 2019

HEMTREJLOVI I HAARP NA ISTOM ZADATKU - “Prema Dr. Nicholasu Begichu koji je aktivno uključen u javnu kampanju protiv HAARP-a, radi se o ” Tehnologiji usmeravanja super snažnih radiotalasa koji podižu delove jonosfere fokusiranjem vazduha i zagrejavanjem tih područija. Elektromagnetni talasi tada se odbijaju nazad na zemlju i prodiru u sve – živo i mrtvo.” Moguće je da reflektujući slojevi metalnih čestica u vazduhu (misli se na hemtrejlove na onaj tip koji sadrži aluminijumsku prašinu uz dodatak barijuma i stroncijuma) koje stvaraju hemtrejl služe za usmeravanje ili širenje delovanja energije “ubrizgane” u atmosferu.”

332.jpg

decembar 2019

TIHI NEVIDLJIVI UBICA - Opšti princip rada sistema HAARP-a ukratko izgleda ovako: Moćan zrak radiotalasa se šalje u jonosferu koja se zagreva do tempereture od 2.500 stepeni celzijusovih. 

 

U jonosferi zrak se pretvara u snop niske frekfencije i odbija se nazad, udara u niske slojeve atmosfere. Snop prolazi kroz zemlju i vodu i može otkriti podzemne objekte: raketne baze, tunele, skloništa a u vodi podmornice itd.

“Pri usmeravanju iz antenskog centra podešavajući zrak, na frekfenciju objekta (rezonansa), snop se pretvara u oružje uništenja.” – javno je priznao Dr Bernard Istlund 2002. godine. Ovaj naučnik je obustavio svoja istraživanja kada je saznao da HAARP nije samo sredstvo za odbranu protiv neprijateljskih raketa nego najopasnije oružije za masovno uništenje, potpuno razaranje.

“Uzmimo samo jedan takav aspekt kao što je vrućina – kaže Dr Istlund tvorac HAARP-a – Ovo je veoma efikasan način da se oslobodite starog stanovništva i ljudi sa hroničnim oboljenjima. Nema ubice, nema tragova ubistva....Takođe zemljotres ili cunami može odneti veliki broj života i sve izgleda kao prirodna katastrofa i niko ne postavlja pitanja. Zato sam ja rešio da kažem istinu” , zaključio je Dr Bernard Istlund.

 

Kanadski profesor, direktor Centra za istraživanje globalizacije i autor knjige “Globalizacija siromaštva” Majkl Čosudovski ističe: “Najnoviji naučni dokazi ukazuju na to da je HAARP u punoj radnoj funkciji i potencijalno ima sposobnost da izazove poplave, suše, uragane i zemljotrese. HAARP je oružije za masovno uništenje i to je neosporna činjenica”.

0011.png
332.jpg

HAARP JE MOĆNO klimatsko, geofizičko i psihotrono ORUŽJE, uvereni su mnogi naučnici, istraživači i novinari.

 

“Danas snaga zraka premašuje 1 milijardu vati. Ako predajnik držite uključen duže od jednog sata to će njegova razorna sila prevazići snagu najmoćnije hidrogenske bombe.” – kaže osnivač projekta HAARP – Dr Bernard Istlund.

 

0018.jpg
0013.jpg

Dvanaest godina kasnije Dr Bernard je priznao: “ U početku stanica HAARP-a je izgrađena za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih raketa. Ko bi to mogao znati da će projekat postati najopasnije čudovište u istoriji čovečanstva? 

decembar 2019

U izgradnji HAARP-a korist su našli svi zli geniji čovečanstva. Britiš Petroleum je našao bogate depozite gasa, naučnici velikodušno finansiranje, a vojnici su dobili novu igračku sposobnu da uništi našu planetu.”

332.jpg

decembar 2019

KAKO HAARP IZAZIVA ZEMLJOTRES: Bruks Agnev, naučnik tomograf, jasno objašnjava jednu od funkcija sistema HAARP: “1983. sprovodio sam tomografiju u potrazi za nalazištima nafte uređajem snage svega 30 vati. Uspešno sam našao 26 nalazišta u 9 država i svaki put zrak tomografa po frekfenciji tačno očitava tip zemljišta prodirući daleko u unutrašnjost, čak i kroz čvrste slojeve stena. HAARP, poređenja radi, koristi jednu milijardu vati, šalje zrak visoke frekfencije u jonosferu i potom ga reflektuje duboko u utrobu Zemlje. Zamislite da je svaki sloj zemljišta žica klavira koja ima svoj jedinstven zvuk, kao što svaki sloj zemlje ima određenu frekfenciju. Čitajući frekfenciju sa 30-vatnog tomografa koji je izazvao blago kolebanje tla, naučio sam precizno određivati gde se nalazi gas a gde nafta. Sada zamislite zrak od jedne milijarde vati, zemljište u koje taj zrak udari trešće se kao struna klavira toliko da će početi vibrirati čitav klavir, pa čak i kuća u kojoj se on nalazi. Ta kuća je naša Zemlja”.  

332.jpg

decembar 2019

0021.jpg

"MI HAARP-om SAMO CRTAMO ŠARENE SLIKE...TO JE LEP PRIZOR.." - Direktor HAARP-a za odnose sa javnošću Ričard Garsija u intervjuu za TV FOX, predstavlja rad stanice, skoro kao dečju igru, umetničko delo na nebu: “MI koristimo HAARP u malom obimu i samo tada kada postoje prirodne atmosferske smetnje koje prekidaju komunikaciju s našim satelitima u orbiti. Koristeći HAARP, mi takođe možemo stvarati na nebu šarene slike. To je lep prizor”.

Teško je poverovati da glavni izvođač radova na projektu HAARP – britansko-američka vojna kompanija BAE Sistems  Incorporated već uložila 7 milijardi i 454 miliona funti samo da crtala slike na nebu. I do 2012. BAE planira da izgradi još 60 antena. Dejstvo HAARP-a već donosi razorne rezultate. Tako je tvrdio predsednik Venecuele Hugo Čavez. On je javno optužio SAD da su preuzele ulogu Boga i izazvale veštački zemljotres na Haitiju - ovo je samo jedan mali trening američke vojske.

 

Bivši guverner Minesote, sada poznati američki novinar Džesi Ventura koji već mnogo godina unazad istražuje HAARP, siguran je da je niz nedavnih zemljotresa i klimatskih promena uzrokovano aktivnostima tajne antenske stanice. On je izjavio upravo u prisustvu čuvara stanice HAARP: “Meni bivšem marincu “foki” političaru patrioti, već nekoliko godina nije dozvoljeno prići ni do kapije sa tablom “zabranjena zona”.

332.jpg

decembar 2019

CUNAMI 2004 - DELO HAARP-A? - U zaborav je pao i spektakularni cunami 26.decembra 2004. koji je opustošio obale 11 država indijskog okeana.

Poginulo je 200 000 ljudi. Dakle prilično dobar učinak depopulizacione politike globalnih vlastelina. No te žrtve su bile neka vrsta kolateralne štete. Naravno ljudima širom sveta je plasirana priča o velikom cunamiju kao posledici snažnog zemljotresa negde ispod okeana. Uredu, podizanje ogromnih plavnih talasa velike razorne moći može biti posledica podvodnih zemljotresa ali može li isti biti toliko razoran? Da nije možda potpomognut sistemima poput HAARP-a kojim se neodgovorni naučnici i njihovi pokrovitelji "igraju" već decenijama unazad? Racionalni ljudi koji su istraživali mogućnosti delovanja ovog paklenog oruđa globalističke mafije, dobro znaju da je to i te kako moguće.

 

Upitajte ljude širom sveta da li su uopšte čuli za cunami pre te katastrofe 2004. šta bi većina odgovorila?...iskreno ja sam tek tada, krajem 2004. godine, saznao za ovu “prirodnu pojavu” pod takvim nazivom. Naravno, nakon katastrofe preplavljeni smo silnim dokumentarcima na najpopularnijim TV stanicama u vlastelinskom posedu, koji opisuju odjednom  cunamije kao nešto što se dešavalo tako često u ne tako davnoj prošlosti planete. Međutim, siguran sam kao ljubitelj dokumentarnog programa koji pratim decenijama unazad da japanski termin "cunami" nije upotrebljavan kao i da ne pamtim dokumentarce koji su obrađivali temu visokih plimnih talasa koje tako razorno kilomertima prodiru u i plave kopno. Nije ga bilo u okviru njihovog obrazovnog sistema kroz koji smo prethodno prošli. Dakle, morali su ga naknadno priheftati i po običaju, tako lako ubediti javno mnjenje koje ionako nekritički prihvata sve što mu dođe sa magičnih TV ekrana.

74d8d9c87e34e417f7bce3ef9f40f599.jpg

Do sada smo toliko puta pominjali HAARP. Ne bih sada previše o tehničkim detaljima koji su već istaknuti u mnogim prethodnim postovima već bih ovoga puta samo pomenuo kratku definiciju prema kojoj je HAARP postao izuzetno moćno oružije u rukama globalnih mafijaša, odnosno njihovih poluga, armije SAD, CIA-e i Nacionalne bezbednosti SAD, moćnije i od nuklearnog naoružanja  - moćno klimatsko, geofizičko i psihotrono oružje!

 

U slučaju cunamija iz 2004. HAARP je korišćen  dakle kao geofizičko oružje, i to ne prvi niti poslednji put.

 

Najzanimljivija opažanja stižu iz pera izvesnog Džoa Vialsa, tajanstvenog australijskog publiciste i slobodnog novinara koji je sebi postavio za cilj razotkrivanje svih medijskih laži i manipulacija. 

Po Vialsu suština plana vlastelina bila je da se priobalje 11 država opustoši i razori kako bi moćni svetski oligarsi iz Vol Strita tamo plasirali svoj kapital, kako u vidu kredita, tako i dugoročnim poslovnim ugovorima i investicijama. Poznato je da svaka siromašna zemlja opustošena ratom ili elementarnom nepogodom postaje idealna meta zajmodavaca (lihvara) iz njujorškog Vol Strita. Rat u Avganistanu i Iraku nije im se isplatio, pa je milijardama posrćućeg dolara (odavno bez zlatne podloge) neophodno pogodno tle gde se može u narednih 20 ili 30 godina obrtati "isisavajući" tudji rad, robu i prirodne resurse. 

chi-indian-ocean-tsunami-anniversary-201
pokrajina_aceh_2.jpg

Demonstracija sile kojom se mnogoljudnim nacijama poput Indije i indonezije poručuje šta ih može snaći ukoliko se ne pokore volji lihvara. Indonezija je veliki izvoznik nafte i gasa kojom je bogata. Pre katastrofe je nameravala prodavati ove resurse za evre umesto petrodolara. I Gadafi je nameravao isto, znamo kako je zavšrio. Na kraju je Indonezija ipak ostala verna dolaru...čudna mi čuda...

Povoda za izazivanje ove katastrofe ima još puno a tek koliko ima sumnjivih dešavanja neposredno pre zemljotresa i cunamija. Malo ko zna da je jedan od ciljeva zlikovaca bio i izazivanje nuklearne katastrofe koja je za dlaku izbegnuta. U pitanju je bila nuklearna centrala u indijskoj državi Tamil Nadu. Srećno je izbegla katastrofu, koja je mogla da ima razmere Černobila, samo da je potres za 0,2 stepena bio jači. Ovako, oštećeni su, navodno, "samo" neki uredjaji za hladjenje vode(!?) No svoje namere ove vrste su ostvarili u Fukušimi, prilikom disciplinovanja Japana.

332.jpg

HAITI 2010 - Možda je ipak JEDAN OD NAJBESTIJALNIJIH ZLOČINA GLOBALISTIČKE MAFIJE izvršen prema stanovništvu najsiromašnije države sveta Haitiju 2010. Počinjen takođe oružjem za masovno uništenje HAARP-om!

10.01.2010.g. u 16.00 po UTC vremenu zabeležena je jaka aktivnost Gakona HAARP sistema na Aljasci. Aktivnost emitovanja frekfencija je bila intenzivna u periodu između 9. i14. januara 2010.g.

24 sata pre potresa, američka agencija DISA (Defense Information Systems Agency) koja je pod američkim minisitarstvom odbrane (DoD) dobija naređenje da pokrene simulaciju vežbe za humanitarnu pomoć Haitiju u slučaju uragana?!

 

12.januara 2010.g. u 21.53 po UTC vremenu najveći grad Haitija Port-o-Prens pogađa razorni zemljotres magnitude 7.3 Mwp sa epicentrom na vrlo plitkoj dubini od cca 10km, što označava da nije uzrok pomeranje tektonskih ploča nego HAARP borbeni sistem. Izabran je glavni grad koji ima najveću koncentraciju stanovništva, a stambeni objekti su u veoma lošem stanju, pa je zato stradanje civilnog stanovništa bilo ogromno.

Do danas se ne zna tačan broj poginulih, procena je oko 100.000, iako su mediji odmah prvog dana objavili vesti o par stotina hiljada mrtvih. 

U rekordnom vremenu (prethodno već spremne) američke vojne snage dolaze na Haiti i osiguravaju aerodrome i morske prilaze, i do dana današnjeg efektivno kontrolišu ko i šta ulazi i izlazi sa Haitija.  U prevodu...ponovo je izvršena kolonizacija...porobljavanje crnačkog stanovništva Haitija! O tome mediji mnogo ne talasaju...čudna mi čuda!  

Da vidimo zašto je HAITI napadnut novim vlastelinskim oružjem HAARP za masovno uništenje. Jedan od razloga je geostrateški.

Iako Haiti nema bilo kakvu očiglednu važnost kao siromašna i mala zemlja, njegova geografska pozicija je vrlo strateški primamljiva jer se nalazi relativno blizu Venecuele koja je je jedan od najvećih izvoznika nafte (opet ta nafta), a nesrećnim slučajem  na vlasti u Venecueli je tada bio Hugo Čavez koji je mrzeo Amerikance ( pardon američku administraciju i US armiju jer je čovek svestan kome služe) i koji je shvatio važnost nafte i gasa kao glavnog pokretača današnjeg sveta. Nije ni čudo da se tako često moglo čuti na medijima Sila osovine Zla (svakodnevne TV vesti i novine) neku iskrivljenu priču o tome kako je Čavez lud ili slično. ON SE JEDINI NA SVETU USUDIO JAVNO REĆI DA SAD KORISTE ORUŽJE ZA IZAZIVANJE ZEMLJOTRESA! Dakle znamo sigurno ko nije bio pod kapom vlastelina mafijaša! (Za one koji ne znaju, Čavez je bio meta mnogobrojnih atentata)

0028.jpg

decembar 2019

Situacija je sledeća: nafte u svetu nema dovoljno (bar tako tvrde vlastelini), projekcije pokazuju da od 2010.g. pa nadalje potražnja nafte će rasti brže od ponude jer nema dovoljno novih izvora nafte koji mogu pokriti potražnju. Ova činjenica je brižljivo skrivana tajna za većinu ljudi i zemalja na svetu. Amerikanci su toga svesni već od 2000.g  kada su pod izgovorom borbe protiv terorizma napali i osvojili Irak 2003.g., a potom i Libiju - sada pripremaju teren za napad na Iran. Terorizam, Al Kaida,  potencijalno nuklearno naoružavanje Irana su samo priče za malu decu. Krajnji cilj je kontrolisati ko, kada i koliko nafte može dobijati: ultimativna kontrola nad celim svetom. Par stotina hiljada ili čak miliona mrtvih ljudi je mala cena za ostvarenje ovakvog cilja. Polako ali sigurno zavode svoj Novi svetski poredak a da to ne primećuje većina čovečanstva...

 

Znači scenario je jednostavan: pod okriljem dostave humanitarne pomoći Haićanima, američka vojska će poslati jake formacije u područje Karipskog mora, koje bi inače u mirnodopskim uslovima izazvale uzbunu i jasno nagovestile ratne planove. Po običaju lukavo i podlo! Svedoci smo bili da skoro 20.000 američkih vojnika sa nosačima aviona bilo na putu za Haiti, ali samo s JEDNIM brodom bolnicom!!?? Znači i polu-idiotu je jasno da je američka vojska već stacionirana na Haitiju u svrhu VOJNE operacije, a ne u humanitarne. Da bi naglasili potrebu snažne vojne prisutnosti na Haitiju, mračne vlastelinske sile plasiraju informacije kako ulicama porušenih gradova Haitija haraju lopovi i ubice i jadnim stanovnicima ne daju humanitarnu pomoć koju im hrabri Amerikanci pokušavaju dostaviti. Slikovita tragikomedija!

Tu su i nove informacije: sumnja se da i sam Haiti leži na velikim izvorima nafte, što je samo po sebi dovoljno da privuče američku ratnu mašineriju kao muve na ...                         

                                                                                                                Ivona Živković

Evo još jedne jezive koristi globalnim vlastelinima od porobljenog crnačkog haićanskog stanovništva! Haos koji je nastao nakon zemljotresa je divno tlo za masovnu otimačinu ljudi. Setimo se podatka da samo u SAD godišnje nestane i do 400 000 dece... Nemoćna deca se mogu pretvoriti u robove, ali i kao 'donatori' organa. Mogu se žrtvovati u raznim masonskim obredima. Ma koliko nekome ovo izgledalo nemoguće obzirom na to koliko je odvratno, postoje brojna svedočenja onih koji su prisustvovala ovim obredima u okviru raznih tajnih društava. Ne zaboravite religija globalnih vlastelina je satanizam! Niko neće pitati gde su nestala tolika deca, pretpostavka koju će progutati javnost je da sva leže u nekoj masovnoj grobnici.

Nezavisni istraživaći/novinari su uočili ono o čemu se mnogo nije pričalo, da je izraelski IDF (Israeli Defense Force) u rekordnom vremenu izvršio postavljanje mobilne bolnice u Port-o-Prensu (Da podsetim - Izrael se nalazi skoro na drugom kraju sveta) sa raznim savremenim uređajima, vrhunskom tehnologijom koju retko koje klinike mnogih država inače ne poseduju, dok se istovremeno doktorima bez granica zabranjivalo spuštanje aviona sa medicinskom pomoći u Port-o-Prensu. Inače je i ranije Izraelski IDF je optuživan da je namerno ubijao Palestince kako bi im vadio organe. Previše mračno za mnoge, ali na žalost istinito.

Isto tako mnogi nisu mogli poverovati u vest da su u tamo nekoj žutoj kući na severu Albanije, monstruozni umobolnici kasapili zarobljene Srbe, pa se ipak ispostavilo da je to ipak jeziva istina i da na ovom svetu postoje takve spodobe koje hodaju na dve noge pukim slučajem i samo liče na ljude!

haiti_histclo_540.jpg
images.jpg
332.jpg

novembar 2019

images (1).jpg

MANIPULACIJE KLIMATSKIM PRILIKAMA, IZAZIVANJE ZEMLJOTRESA JE VEĆ ODAVNO NAŠA SUROVA REALNOST! - Pentagon je već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. USAF je još 2005. godine saopštio da “generiše padavine, maglu i oluje na Zemlji” i da će “stvaranje veštačkih vremenskih prilika biti rezultat niza tehnologija”.

 

Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a “indukovala jonosferske modifikacije”. SAD navodno koriste HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

 

“HAARP sistem je u potpunosti operativan. Iako nema dokaza da se koristi u vojne svrhe, dokumenti avio snaga pokazuju da je HAARP sastavni deo militarizacije prostora”, objavio je list “The Ecologist” u decembru 2007. godine.

 

Ben Livingston, bivši fizičar američke mornarice, tvrdi da Pentagon koristi tehnike meteorološkog ratovanja još od Vijetnama, gde su stvarani veštački uragani. “Livingston tvrdi da je kontrola uragana bila nacionalni prioritet vlade tokom 1960-ih. godina. Oni su to mogli učiniti još pre 40 godina”, napisao je Paul Joseph Watson 2005. godine.

Američki sekretar odbrane William Cohen izjavio je u aprilu 2007. da se američka vlada “upušta u eko-terorizam putem kojeg može uticati na klimu, izazivajući zemljotrese i erupcije vulkana pomoću elektromagnetnih talasa”.

332.jpg

novembar 2019

Zvanični TEHERAN OPTUŽIO SAD DA VODE SPECIJALNI RAT PROTIV IRANA UZ POMOĆ ORUŽJA NIKOLE TESLE, izazivajući najgore suše u poslednjih 40 godina

 

“Sumnjive su mi suše na jugu zemlje”, izjavio je Hasan Musavi, direktor organizacije za kulturno nasleđe i turizam Irana. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad “koristi specijalnu opremu” kako bi “sprečio kišne oblake da stignu do zemalja u regiji, uključujući i Iran”.

 

On je upozorio narod da zapadne zemlje planiraju da izazovu suše u Iranu. Međutim, mnogo više od ovih tvrdnji, javnost je zaintrigirala teza o postojanju oružja koje tako nešto omogućava. U moru teorija koje su preplavile internet jedno je zajedničko – svi su uvereni da bi takvo oružje moralo da bude zasnovano na Teslinim zamislima.

dete.jpg

Iran se suočava s najgorom sušom od 1964. godine, koja je uticala na više od 37 miliona ljudi, navode agencije. Zbog suše je smanjen prinos pšenice i drugih poljoprivrednih kultura. Snažne peščane oluje takođe dovode do desertifikacije tla.

 

SAD i Izrael vode tajni rat protiv Irana u poslednjih nekoliko godina. Pored otvorenih pretnji, ove dve zemlje pokušavaju potkopati nuklearne težnje Irana uz pomoć dva sofisticirana virusa “Flame” i “Stuxnet”.

 

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:389772-Iran-SAD-nas-napada-Teslinim-oruzjem

332.jpg

ХААРП КАО УЛТИМАТИВНО ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ - ИЗ ПЕРА  МИШЕЛА ЧОСУДОВСКОГ

Уводне напомене аутора - Технике модификовања природног окружења за војне потребе представљају, у тренутним околностима, ултимативно оружје за масовну деструкцију. У дебатама које се воде на тему глобалних климатских промена ретко се обзнањује чињеница да временски услови могу бити коришћени као део нове генерације софистицираног електромагнетног оружја. Како Русија, тако и Америка, развиле су технике за манипулацију климе у војне сврхе.

Технике модификације природног окружења САД примењује више од пола века. Амерички математичар Џон фон Нојман, у вези са америчким министарством одбране, започео је са истраживањима модификовања временских услова крајем четрдесетих година у јеку Хладног рата, предвидевши „неслућене могућности различитих форми климатског рата“. Током рата у Вијетнаму коришћене су технике сејања облака, почев од тзв. пројекта Попај, са циљем да се пролонгира сезона монсуна и блокирају руте за снабдевање непријатеља намирницама поред Хо Ши Мина.

novembar 2019

wp-1472158898421.jpeg
0019.jpg

Америчка војска је развила напредне могућности које пружају могућност селективне промене временских шаблона. Технологија, која је била усавршена под High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) – високофреквентни активни аурорални истраживачки програм – представљала је додатак Стратешкој одбрамбеној иницијативи „Звездани ратови“ (the Strategic Defense Initiative – ‘Star Wars’). Са војне тачке гледишта, ХААРП је оружје за масовно уништење, које делује из атмосфере и које има моћ да дестабилизује агрикултурне и еколошке системе широм света. У документу Америчког ратног ваздухопловства (AF 2025 Final Report) стоји следеће: „пружа ратној страни широк спектар могућности, опција за победу односно за принудну промену непријатељских околности, на пример: изазивање поплава, урагана, суша или земљотреса; модификовање временских услова постаће део унутрашње и међународне сигурности и може бити покренуто унилатерално… Могло би да служи како у офанзивне, тако и у дефанзивне сврхе. Способност да се стварају магле, падавине, олује на Земљи, или да се мења време у свемиру део је интегрисаног скупа (војних) технологија“.

 

Године 1977. Генерална скупштина УН је ратификовала међународну конвенцију којом је забрањена „војна или друга непријатељска употреба техника модификације временских услова са дуготрајним или тешким последицама“. Тада су „технике модификовања окружења“ дефинисане као „било које технике којима могу да се мењају – кроз намерну манипулацију природним процесима – динамика, композиција или структура Земље, укључујући и литосферу, хидросферу и атмосферу, или свемир“, према Конвенцији за забрану војне или било које друге непријатељске употребе техника модификовања природног окружења (УН, Женева, 18.5.1977. године). И док је суштина конвенције из 1977. године била поново потврђена на Конвенцији УН о климатским промена, на самиту у Рију, 1992. године, дебата о временским модификацијама у војне сврхе постала је научни табу. Војни аналитичари и научници остају неми на ову тему. Метеоролози не истражују ово питање, нити је могућност климатских манипулација као дела војне и обавештајне агенде тема у широј дебати око климатских промена коју организује УН. 

Док је дискусија о војној примени климатских и временских услова као дела стратегије САД после Хладног рата и даље остала табу тема, америчко ваздухопловство је, било како било, објавило стратешку важност техника модификације климе као дела неконвенционалног рата на модерном ратном попришту, укључујући и спровођење, од непријатеља скривених, „тајних“ операција модификовања временских услова. У овом тренутку наше историји, америчке и НАТО снаге су распоређене широм света.

САД и њени савезници не циљају само на Сирију, Иран и Северну Кореју, већ прете и Русији и Кини.

Пентагон је формулисао контуре глобалне војне агенде, „дуги рат“ – рат без граница.

„Рат временским условима“ је ултимативно оружје за масовно уништење са потенцијалима да дестабилизује непријатељев екосистем, уништи му пољопривреду, онемогући мреже за комуникацију. Другим речима, технике за модификовање времена могле би да поткопају читаве економије држава, осиромаше милионе људи и „униште нације“ без распоређивања војних трупа и тешке артиљерије. Текст који следи, са изузетком малих измена, први пут је био објављен у септембру 2004. Тај чланак се надовезивао на претходну студију коју је аутор назвао „Вашингтонско оружје Новог светског поретка има способност да покрене климатске промене“ (Washingtons New World Order Weapons Have the Ahility to Trigger Climate Change), http://www.globalresearch. ca/articles/CH0201A.html.

Овај есеј је посвећен Розали Бертел, која је на самом почетку открила дијаболичну природу пројекта ХААРП, као дела неконвенционалног оружаног програма: „ХААРП је везан за педесет година интензивног и веома деструктивног програма да се разуме и контролише горња атмосфера. ХААРП је интегрални део дуге историје истраживања свемира. Војне импликације комбиновања ових пројеката су алармантне. Способност да ХААРП- Spacelab комбинација испоручи огромну количину енергије, у поређењу са нуклеарном бомбом, било где на Земљи, путем ласера или зракова честица, застрашујућа је. Овај пројекат ће, по свему судећи, бити „продат“ јавности као свемирски штит против евентуалне употребе оружја, односно, за оне лаковерније, уређај за поправљање озонског омотача.“

Искрено се надам да ће овај чланак обновити дебату о опасностима рата временским условима, и да ће допринети постизању ширег циља – светског мира – за који ће бити неопходно да се истог момента „разоружа“ САД-НАТО војни апарат.

0001.jpg

Рат временским условима

Значајна експанзија америчког арсенала за ратовање временским условима, приоритета Министарства одбране, није предмет дебате или дискусије. Док еколози криве Бушову администрацију што није потписала Кјото протокол, питање „временског рата“, тачније, манипулација временским шаблонима у војне сврхе никада се не помиње. Америчке ваздухопловне снаге имају могућност да манипулишу климом било у сврхе тестирања, било у потпуно војно-обавештајне сврхе. То значи да располажу постројењима којима могу да изазивају поплаве, урагане, суше и земљотресе.

Последњих неколико година америчко Министарство одбране издваја значајне своте новца у сврхе даљег развоја и усавршавања ових постројења. И, док не постоје чврсти докази да су постројења за рат временским условима америчког ваздухопловства заиста намерно намењене за модификацију временских околности, за очекивати је да би макар, уколико би се ове околности развиле у војне сврхе, могле бити објекат рутинског тестирања много више и на исти начин као и тестирање нових конвенционалних и стратешких оружаних система.

Сувишно је рећи да је главна ствар научни табу. Могућност климатских и еколошких манипулација као део војне и обавештајне агенде никад није уважавана као релевантна.

12pUUwChN1y4NSVY7SgoAXQ.jpeg

Иронично, Пентагон се, препознајући способност модификације светске климе у војне сврхе, придружио консензусу глобалног загревања. У својој великој студији Пентагон је до детаља анализирао импликације различитих сценарија глобалног загревања. Пентагонски документ је згодна маска. Ни једном једином речју се не спомиње његов главни програм за рат временом: „Високофреквентни активни аурорални истраживачки програм“, The High-Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), са базом у Гокони, Аљасци, којим удружени управљају америчко ратно ваздухопловство и морнарица. Постоји неколико објашњења намењених широким народним масама, везаних за време и климатске промене, од којих ниједно у потпуности не објашњава веома необичне и непредвидљиве климатске промене, да не помињемо људске жртве и разарања које су довеле до дестабилизације читавих пољопривредних и екосистема. Не треба рећи да ова објашњења никада не покривају питања климатских манипулација у војне сврхе.

Климатске манипулације америчке војске: програм ХААРП

ХААРП постоји још од 1992. То је део нове генерације софистицираног наоружања под америчком стратешком одбрамбеном иницијативом (US Strate- gic Defense Initiative, SDI). ХААРП представља систем моћних антена којима се могу креирати „контролисане локалне модификације јоносфере“ (горњег дела атмосфере):

„ХААРП ће бити коришћен да изазива мале локализоване промене јоносферске температуре, што ће резултирати физичким реакцијама које би се могле проучавати било да су близу или на самој области где је лоциран ХААРП“ (информација са сајта ХААРП-а). Николас Бегич, који је активно укључен у кампању против ХААРП-а, описује ХААРП као: „супермоћну радиоталасно- зрачећу технологију која подиже делове јоносфере усмеравајући зрак и загревајући те делове. Електромагнетни таласи тада одскачу. Светски призната научница др Розали Бертел описује ХААРП као „гигантски грејач који може да проузрокује огромне поремећаје у јоносфери, стварајући не само рупе, већ и дуге резове у заштитном слоју који задржава смртоносну радијацију да не бомбардује планету“. Према Ричарду Вилијамсу, физичару и консултанту лабораторије „Дејвид Сарноф“ у Принстону, ХААРП представља „један неодговорни акт глобалног вандализма“.

Он и многи други боје се сцене број два, у којој би ХААРП „одашиљао много већу количину енергије у јоносферу. То би могло изазвати озбиљне поремећаје у горњем слоју атмосфере, на једној локацији, на којој би били произведени ефекти који би се годинама брзо ширили Земљом“. ХААРП је јавности представљен као програм научног и академског истраживања. Амерички војни документи, ипак, наговештавају да је главни циљ ХААРП-а да се „експлоатише јоносфера за потребе Министарства одбране“. Без експлицитног указивања на програм ХААРП, студија америчког војног ваздухопловства указује на употребу „индукованих јоносферских модификација“ као средства за мењање временских образаца, као и за ометање непријатељске комуникације и радара.

EC7ZegPXkAANGBj.jpg

ХААРП такође има способност да покрене искључења електричне енергије и наруши системе електричне енергије читавих региона.

Анализа изјава које долазе од стране америчког војног ваздухопловства указује на незамисливо: прикривена манипулација временским обрасцима, комуникационим системима, електричном енергијом као оружје за глобални рат пружа могућност Америци да поремети и доминира читавим регионима широм света.

Временски рат: корпоративна игра

ХААРП је активан од раних 1990-их година. Систем антена је у Гакони у Аљасци иницијално био заснован на технологији коју је патентирао Advanced Power Technologies Inc. (APTI), заправо грана корпорације Atlantic Ritchfield (ARCO). Прву фазу ХААРП-а, Инструмент за истраживање атмосфере, Ionospheric Research Instrument (IRI), завршио је APTI. Системи iri антена били су прво инсталирани 1992, гране British Aerospace Systems (BAES), који су користили APTI патент. Антене зраче у атмосферу користећи систем бежичних високофреквентних одашиљача.

Године 1994. ARCO је продао APTI, заједно са патентима и уговором за конструкцију друге фазе, тајанственим високотехнолошким војним Е-системима (E-Systems), који су повезани и са Централном обавештајном агенцијом (http:// www.crystalinks.com/haarp.html). Е-системи су специјализовани у производњи електронске ратне опреме, машинерије за навигацију и извиђање, укључујући и „високософистициране уређаје за шпијунирање“: „Е-системи представљају једну од највећих сауговорника у обавештајне сврхе на свету, обављају послове за ЦИА, одбрамбене обавештајне организације, и друге. 1,8 милијарди долара њиховог годишњег прихода делом је и од ових организација, заједно са 800 милиона долара за тзв. црне пројекте – пројекте који су толико тајни да се чак ни из америчког Конгреса не може сазнати колико се новца издваја за њих (http://www.eart- hpulse.com/haarp/vandalism.html)“. „Поменута компанија је опремала такве војне пројекте као што су тзв. План судњег дана – систем који практично допушта председнику да покрене нуклеарни рат – и Операција Пустињска Олуја http:// www.princetonreview.com/cte/profiles/in ternshipGenInfo.asp?internshipID=998″. – Купивши APTI, Е-системи су добили технологију за стратешко ратовање временским условима, као и права на патенте, укључујући и амерички Патент бр. 4,686,605 Бернарда Џ. Истлунда, под називом „Метод и апаратус за мењање региона у атмосфери Земље, јоносфере и/или магнетосфере“. Важно је поменути да су патенти које су урадили APTI и Истлунд базирани на истраживањима која је радио Никола Тесла (чије су многе идеје биле украдене од стране америчких корпорација). Истлунд је своју смртоносну технологију описао као способну „да изазове /…/ тотални прекид комуникација преко огромне површине наше планете, уништење ракета или авиона, њихово скретање са путање или конфузију/…/ модификацију времена…“

Не изненађује што је претходно овај патент био запечаћен и означен као строго поверљив наређењем Владе. Једва годину дана након што су Е-системи откупили APTI технологију за рат временом, Е-системе је купио Raytheon, четврти по величини сауговорник америчке војске. Кроз ове операције обртања новца, Raytheon је постао највећа фирма на свету у „одбрамбеној технологији“. У међувремену, ARCO, који је APTI продао Е-системима, сам је био купљен од стране BP-AMO- CO нафтног конзорцијума, тиме се интегришући у највећу нафтну компанију на свету (ВР).

Raytheon сада, кроз своју компанију Е-системи, поседује патенте за развијање постројења ХААРП временског рата у Гакони, Аљасци. Raytheon је такође укључен и у друге области истраживања временских прилика у војне сврхе, укључујући и активности његове поткомпаније на Антарктику – Raytheon Polar Services.

0006.jpg

„Поседовање времена“ – кретање ка финалној сцени

Најављено ја да ће се ХААРП антене и предајници градити у неколико различитих фаза (http://www.haarp.alaska.edu/ haarp/phases.html):

развојни прототип ДП – Developmental Prototype (DP) (http://www.haarp.alaska. edu/haarp/dp.html);

пун ДП – Filled DP (FDP);

ограничен ИРИ – Limited IRI (LIRI);

пуни или финални ИРИ – Full size or final IRI (FIRI) http://www.haarp.alaska. edu/haarp/fdp.html.

За време Клинтонове администрације тзв. Пун ДП-систем, састављен од низа од четрдесет осам активних антена са повезаним бежичним одашиљачима – био је инсталиран и комплетиран на ХААРП постројењу 1994. (види тачку 1 испод); под иницијалним развојним прототипом (DP) само је осамнаест од четрдесет осам одашиљача било повезано. Бернар Истлунд је у интервјуу из 1997. рекао да ће овај спектар антена у својој финалној фази бити највећи грејач јоносфере који је икада био саграђен. Ипак, према Истлунду, овај систем од четрдесет осам антена није довољно снажан (1997.) да све његове идеје из патента оствари. „Ипак, близу су остварења, то је веома моћан уређај, нарочито ако буду стигли до проширене фазе.“ Проширена, финална фаза, према Истлундовој визији, оствариће максимални капацитет да манипулише временским шаблонима на планети, сада је и постигнута. Под Бушовом администрацијом, главни партнер фирме Raytheon, који поседује патенте, у конструкцији и развојној фази спектра ХААРП антена, јесте British Aero- space Systems (BAES), који је био укључен и у почетну инсталацију антена почетком деведесетих година. Уговор вредан више милиона долара је гарантован од стране Канцеларије за поморска истраживања, са BAES -ом 2003. године ,кроз поткомпанију BAE Systems Advanced Technologies Inc. Уговор је потписан тек два месеца пре англо-америчке инвазије на Ирак. Користећи технологију Raytheon-а, BAES је требало да развије ИРИ – инструмент ХААРП-а за истраживање јоносфере до његових пуних капацитета (горепоменути OMPM).

Априла 2003. године, BAE Systems Advanced Technologies уступају производњу и инсталацију антена корпорацији Phazar (http://www.phazar.com/), корпорацији која је специјализована за напредне бежичне антене за војне потребе. (Phazar поседује корпорацију за производњу антена, http ://www. antennaproducts.com, у Тексасу). Phazar је добио задатак и да произведе и инсталира сто тридесет две укрштене диполне антене за ХААРП постројење. (http://www.antennaproducts.com/News%20Release%2004-18-03.pdf). Априла 2004, само годину дана касније, била је покренута финална фаза експанзије ХААРП постројења (Министарство одбране, 19.4.2004). Ова фаза састојала се од опремања свих сто осамдесет антена са високофреквентним одашиљачима. BAE Systems Advanced Technologies били су награђени још једним лукративним уговором, овога пута на 35 милиона долара.

haarp.png

Јула 2004. Phazar је испоручио инсталирао сто тридесет две укрштене диполн антене, укључујући и структуре за подршку антенама, као и систем надгледање са земље у ХААРП постројењу, повећавајући број антена са четрдесет осам на сто осамдесет.

У међувремену, BAE Systems Advanced Tec hnologies склопили су уговор са фирмом која се бави одбрамбеном електроником и чије је седиште у Џерзију – DRS Technologes Inc. Уговор је био „тежак“ 11,5 милион долара, и подразумевао је производњу и уградњу високофреквентних радио-одашиљача за систем ХААРП антена. Даље се у том уговору наводи да је ДРС у обавези да произведе и инсталира „више од шездесет модела Д616Г 10-киловата дуалних одашиљача“, који ће се ко ристити са антенама из ХААРП систем; (из компанијских изјава не може се јасно утврдити да ли би свих сто осамдесет антена требало да буде опремљено са по једним одашиљачем, што би довело до потпуног опремања ИРИ система).

Тестирање ХААРП опреме (2003-2004.)

Вредно је помена да је проширење (од 2003. до 2004.) захтевано у делу уговора постигнутог између BAE Systems Advanced Technologies и његових различитих саговорника рутинско тестирање инсталиране опреме за временски рат. Међуфаза ФИРИ (видети горе) била је да оперише од 2004. након што је комплетиран систем од сто осамдесет антена у уговору Phazar -а, док се још чекало на преостале виокофреквентне одашиљаче.

По овом питању, могли смо видети извештај који је објавио руски парламент, Дума, 2002. године, где се наводи да је америчка војска планирала да тестира технике модификације временских услова на територији Аљаске, као и на два друга места: „Одбори су известили да су САД планирале да тестирају три постројења ове врсте. Једно од њих лоцирано је на војној области за тестирање у Аљасци и тестирања у пуном опсегу треба да почну почетком 2003. Друго је на Гренланду, а треће у Норвешкој. Када ова постројења буду лансирана у свемир из Норвешке, Аљаске и Гренланда, биће створена затворена контура са заиста фантастичним потенцијалом за утицај на Земљу.

images.jpg
0009.jpg

Амерички планови да се спроведе велики подухват научног експеримента под програмом ХААРП које глобално друштво неће моћи контролисати, створиће оружје способно да прекине линије радио-комуникације, опреме инсталиране на свемирским бродовима и ракетама, изазове озбиљна оштећења на електричним мрежама и нафтним и гасним цевоводима, и имаће негативан утицај на ментално здравље људи у читавим регионима“ (пренела новинска агенција Интерфакс, 8.8.2002). Било да је овај извештај руске Думе о тестовима „који почињу 2003.“ тачан или не, са америчком администрацијом треба се суочити на свим нивоима, политичким и дипломатским, националним и интернационалним, на седницама УН-а и америчког Конгреса, треба да то учини и међународна научна заједница, еколози, антиратни покрети… Будућност човечанства је у опасности због коришћења техника модификовања временских услова. Штавише, да би се повела ефикасна кампања, неопходно је предузети поткрепљивање научне истраге о необичним временским појавама уоченим у последњих неколико година (а нарочито од почетка 2003). Ова истрага би требало да буде далекосежна, са прикупљањем релевантних података, откривајући везу између специфичне временске појаве на примећену активност антена са Аљаске, као и са две друге области, итд. 

Фаза ФИРИ, описана као „максималне величине од 180 антена поређаних у 15×12 редова“, по распореду је требало да буде завршена средином 2006. (под претпоставком да су постављени преостали дуални одашиљачи) и у том тренутку би ХААРП достигао свој пуни капацитет, што тачније значи да ће имати способност да за војне сврхе селективно мења временске шаблоне било где у свету.

Ратовање временским приликама против „Непослушних држава“
 

Необичне климатске промене у Сједињеним Државама и Западној Европи су опширно документоване. Међутим, оно што су медији пропустили да назначе јесте број необичних и драматичних климатских промена које су се догодиле претходних година у земљама које су означене као потенцијалне мете од стране администрације у Вашингтону, а у складу са њеном доктрином превентивног рата.

Обрасци временских прилика у Северној Кореји, на пример, од средине деведесетих су обележени серијом суша које прате поплаве, што за резултат има уништење целокупног пољопривредног система. На Куби, образац је веома сличан поменутом у Северној Кореји (види табелу 3). У Ираку, Ирану и Сирији разорна суша догодила се 1999. У Авганистану четири сушне године претходиле су инвазији америчких снага 2001, доводећи притом до потпуног уништења руралне привреде и масовне глади. Иако не постоје докази да су ове временске појаве резултат климатског рата, Phillips Geophysics Lab, која је партнер на ХААРП пројекту, нуди курс војном особљу у војној бази Hanscom у Мериленду под називом „Технике модификације временских прилика“. Курс експлицитно предвиђа нацрт за покретање олуја, урагана и сл. за војну употребу. Манипулација временским приликама представља врхунско оружје у превентивном рату. Може бити уперено против непријатеља, али и против „пријатељских земаља“, без њиховог знања. Рат временским условима представља тајни облик превентивног рата. Манипулисање климатским приликама може бити коришћено да се дестабилизује економија непријатеља, екосистем или пољопривреда (нпр. Северна Кореја или Куба). Непотребно је рећи да може да изазове хаос на финансијским и робним тржиштима, и потенцијално се може користити као инструмент „повлашћене трговине“ зарад стицања финансијске користи. Има способност дестабилизације институција једне земље. Истовремено, поремећај у пољопривреди ствара већу зависност од помоћи у храни и увоза жита из САД и других западних земаља. Бушова администрација је изјавила да задржава право да превентивно нападне ове земље, са циљем да се осигура безбедност САД.

Вашингтон је претио неколицини земаља, укључујући Кину и Русију, превентивним нуклеарним ударима. Може се претпоставити да циљање ових непокорних држава постоји и када је у питању и употреба техника модификације временских прилика.

Иако не постоје докази о употреби овакве врсте рата против тзв. „отпадничких држава“, смернице политике „технике интервенција помоћу временских прилика“ су успостављене и технологија је у потпуности оперативна.

Необични климатски логађаји – Северна Кореја, Куба, Авганистан и Ирак

Северна Кореjа

Понављање поплава у суша, често у истој години, погађа Северну Кореју од 1995; према подацима Пјонгјанга, 220.000 људи је умрло од глади која је наступила. Према подацима САД број умрлих од глади се процењује на 2 милиона. Прва велика поплава се догодила 1995. Било је поплава и суша и 1999 год. Озбиљна несташица воде која је наступила после суше 1999 довела је до уништења усева. „Температура воде у пиринчаним пољима иде и преко 40 степени и стабљике пиринча добијене од младица пропадају. Посебно године 2001, дошло је до велике суше где је проценат падавина био на само 10% од нормалног нивоа, која је служила да се наруше пољопривредни усеви. А онда неколико месеци касније, у октобру, дошло је до обилних поплава које су довеле до даљњег уништења жетве пиринча и кризе у дистрибуцији хране. Званичници у Кангвон провинцији – области која већ трпи несташице хране – кажу да је утицај јаких киша и поплава поражавајући. Нормална количина падавина за октобар треба да буде око 20 мм. Али у најгоре погођеним подручјима 400 мм кише је пало у само 12 сати. ‘То су биле најгоре поплаве од када је почела да се води евиденција од 1910’, изјавио је Ким Сонг Хван, шеф владиног комитета за санацију поплава у региону“.

before-and-after-haarp.jpg

Куба

Неколико година Куба је била погођена периодичним сушама; 1991, количина падавина у источној Куби је била на најнижем нивоу још од 1941. „Тим Уједињених нација је проценио да је 539.000 људи, од тога 280.000 фармера, директно погођено смањеном доступности хране или смањењем прихода због губитака у производњи. Неке од забележених појава су: глад у појединим деловима земље, губитак и до 14% приноса шећерне репе која је посађена лани и смањење приноса пролећне сетве, количина кише није била довољна да би семе проклијало (што ће смањити принос за следећу годину); губици до 42 % у појединим културама као што су: коренасто поврће, пасуљ, банана, и пиринач у пет источних провинција; смањење сточног фонда, живине и губици у производњи јаја.“ Године 2003. разарајућа суша је погодила западни део Кубе.

Године 2004, у периоду мај-јуни, земља је била погођена најгором сушом у историји.„Тешка суша која је погодила источни део Кубе еродирала је 40% обрадивог земљишта, изгладнела хиљаде грла стоке и приближно 4 милиона људи довела у ситуацију да буквално броје сваку кап воде за пиће“. Суша је описана као најгора у последњих четрдесет година.

„Суша је смањила ниво подземних вода за отприлике 10 стопа (3 метра) у последњих десет година, исушујући притом 5.000 бунара у провинцији“, изјавио је геолог Леандро Бермудез, потпредседник кубанског Националног института за водопривредна истраживања.

Градови остају без воде. Према писању часописа Индипендент, „Суша је бацила Кубу на колена“.

Незапажено од стране светске јавности, најдужи сушни период у претходних неколико деценија је бацио је већи део Кубе на колена. Да ли је то криза која ће коначно уништити Фиделову револуцију? „Широм централне и источне Кубе, сви, од пољопривредника до владиних званичника, покушавају да се изборе са сушом која је почела пре десет година, а интензивирала се у последње две године. У Холгину је више од 12.500 грла стоке угинуло, само у 2004. години, док је производња млека опала 20%. Цене пасуља, житарица и других намирница су у приватним маркетима подивљале.“ Суша је изазвала губитке у милионима долара, а званичници троше још више милиона како би копали нове бунаре, градили цевоводе и друге мере које би могле олакшати кризу – што су све огромне суме за осиромашену државу која се бори са тешким економским временима и са Сједињеним Државама. Такође су предузели мере и премештања стоке на плодније тле, а раде и на цевоводу од тридесет две миље којим би требало да повежу град Холгин са највећом кубанском реком Кауто. Цевовод који кошта пет милиона долара могао би бити комплетиран следећег месеца, писало је у Chicago Tribune, 29. јула 2004. Овај извештај је био објављен непосредно пре него што су кубанску обалу погодили урагани, што је било праћено јаким кишама.

Авганистан и бивше совjетске републике у централноj Азији

Најгора суша у историји Авганистана догодила се у три узастопне године које су претходиле инвазији коју је предводила Америка, од 1999. до 2001. Пољопривредни опоравак 1990-их година са почетка авганистанско-совјетског рата био је заустављен.

У освит Америком предвођене инвазије 2001. године, Сједињене Државе су снабделе Авганистан генетски модификованим житом и пригодним врстама ђубрива, које би се користило са ГМ житом, за које је речено да је високоотпорно на сушу. Међутим, донација ГМ жита је такође довела и до дестабилизације мале сеоске економије јер ове генетски модификоване врсте нису могле да се репродукују локално.

download.jpg

Године 2002. дошло је до глади која је буквално покосила земљу, док су о томе медији јако оскудно извештавали. Слични, иако мање озбиљни услови, превагнули су и у бившим совјетским републикама: Казахстану, Киргистану, Таџикистану, Туркменистану и Узбекистану. „Као и Авганистан, и Таџикистан је имао своју инфраструктуру која је била уништена продуженим грађанским ратом са муслиманским фундаменталистима. Отада, најгора суша у региону у претходне 74 године је уништила усеве у већем делу земље, остављајући готово 6,2 милиона људи рањиве пред претњом глади и болести, са цифре од 3 милиона претходне године. Једини део економије који је остао нетакнут јесте трговина дрогом. Таџикистан је транзитна рута за 65 до 85% хероина кријумчареног из Авганистана, највећег светског произвођача.“

Изазвани најнижим степеном падавина (2001) који се памти, огромне површине Ирана, Узбекистана, Пакистана и Таџикистана претворене су у пустињу. Чини се да криза испуњава алармантна предвиђања о климатским променама, сугеришући да ће се државе дуж старог Пута свиле суочити са стрмим порастом температуре више него у било ком другом региону на планети. До краја века, биће за 5 степени Целзијуса топлије, што ће значити да жива у термометру редовно бити изнад 40 степени. Студија коју је објавио Центар за истраживања климатских промена Тиндал на универзитету East Anglia, предвиђа да ће се азијске земље, од Казахстана до Саудијске Арабије, загрејати два пута брже него друге. „Неколико држава“ наводи се у извештају, „укључујући и Узбекистан, Таџикистан,Авганистан и Иран – на ру-бу су глади.“

0020.png

У Таџикистану су Уједињене нације апеловале да се избегне катастрофа. „Потребна је хитна помоћ или ће доћи до огромне глади“, рекао је Метју Кахан, координатор хуманитарне помоћи УН-а, обраћајући се из главног града Таџикистана. „У земљи је пало најмање кише у односу на последњих седамдесет пет година. Породице које су прошле године преживеле тако што су продавале своје краве и пилиће, сада више немају начин да издрже. Нека домаћинства продавала су и стакло из прозора и дрвене греде из кровова само да би прикупила новац за храну.“

Ирак

Године 1999. Ирак је прошао кроз најгору сушу века, чија је последица била још већа зависност од увезеног жита у програму „нафта за храну“. Дошло је до пада од готово 70 % у жетви пшенице, јечма и других житарица, што је послужило да се додатно ослаби привреду, која је већ била осакаћена економским санкцијама и рутинским бомбардовањима савезничких летелица изнад зоне забране летова. Слична, иако мање озбиљна ситуација, догодила се и у Сирији и у Ирану, обележена значајним падом пољопривредне производње.

332.jpg
119.jpg
bottom of page