top of page

MSG - aditivi - emulgatori

332.jpg

decembar  2019

Da bi večito povećavala svoj profit prehrambena industrija baš kao i duvanska čuva svoju malu prljavu tajnu. U hranu svesno i promišljeno stavlja posebne sastojke, jer ti tajni i u mnogim slučajevima zabranjeni sastojci izazivaju željene efekte kod potrošača.

 

Postoji više od 15.000 toksičnih hemijskih supstanci koje je dopušteno stavljati u namirnice , a ne treba ih navesti u deklaraciji (zahvaljujući dilu sa zakonodavcima)! 

 

Da podsetimo, konačni cilj je uvećanje profita a šta postižu dodavanjem tolikog otrova/aditiva u hranu?

 

Idemo redom:

 

1-Očuvanje hrane – pojedini proizvodi mogu trajati čak i godinama

2-Poboljšanje ukusa i sastava

3-Izazivanje osećaja gladi – više hrane kupujemo – veći profit...

4-Debljanje potrošača – dodaci koji izazivaju debljanje – deblji ljudi više jedu

5-Izazivanje zavisnosti od proizvoda – fizičku i emocionalnu zavisnost

6-Izazivanje bolesti – sprega sa farmaceutskom industrijom

 

I da dodam...hranljiva vrednost današnje hrane je pet puta slabija od one koju su jeli naši preci!

Prirodni lekovi za koje Oni ne žele da vi znate – Kevin Trudo

0004.jpg
0019.jpg
332.jpg

decembar  2019

NE DOZVOLIMO DA NAŠA DECA UNOSE U SVOJE ORGANIZME VEŠTAČKE BOJE, ADITIVE, NITRATE, FOSFATE, VEŠTAČKE ZASLAĐIVAČE I OSTALE OTROVE INDUSTRIJSKOG SMEĆA KOJU ZOVU HRANOM! TO BAR MOŽEMO! - Istraživanje britanskog Asthma and Allergy Research Center (Centra za istraživanje astme i alergije) potvrđuje zaključak da hrana može snažno uticati na ponašanje, raspoloženje, sreću i celokupni kvalitet naših života. Tokom dve sedmice 277 trogodišnjaka hranjeno je voćnim sokom koji je sadržavao četiri veštačke boje ukupne težine 20 mg i konzervans natrijum benzoat. Te  su količine znatno niže od nivoa dopuštenih u piću i hrani za decu. Sledeće dve sedmice deca su dobijala običan voćni sok.

0002.jpg
0034.jpg

Roditeljima nije rečeno tokom koja dve sedmice su deca dobijala običan sok, niti tokom kojeg razdoblja su dobijala sok s dodacima. Od njih je zatraženo da pišu izveštaje o ponašanju svojih trogodišnjaka. Opisali su ponašanja kao što su “prekidanje, koncentracija, ometanje drugih, teškoće s uspavljivanjem, poigravanje s predmetima i izlivi besa.” Podaci su ukazivali na značajne razlike između dva eksperimentalna razdoblja. Zapravo, istraživanjem se zaključilo kako je boja u hrani mogući uzročnik problema svakog četvrtog deteta koje ima napade besa.

Istraživači kažu kako se “značajne promene hiperaktivnog ponašanja deteta mogu postići uklanjanjem boje i aditiva iz ishrane.” Tvrde kako bi “sva deca osetila korist od takve promene, a ne samo deca koja već pokazuju hiperaktivno ponašanje ili koja su sklona alergijskim reakcijama.”

Seme uništenja - Džefri Smit
http://www.cps.org.rs/seme_unistenja.pdf

Ako aditivi i nezdrava hrana mogu tako snažno uticati na decu, učenike i kriminalce na uslovnoj slobodi, koliki deo naših nervoza, manjka koncentracije, nemira, nesanica, besa ili depresija određuje ono što jedemo? Ako molekuli hrane mogu delovati poput hormona u našem organizmu, analogijom postavimo pitanje kako i koliko štetno mogu delovati tek molekuli GM hrane na naše zdravlje? Dosadašnja istraživanja nekorumpiranih i progonjenih naučnika od strane biotehnološke industrije, pokazuju – fatalno!

332.jpg

decembar  2019

MSG - EKSITOTOKSIN E621 - 'Pojačavač ukusa' mononatrijumov glutamat (MSG / u Evropskoj uniji aditiv sa šifrom E621) još je jedan eksitotoksin koji vara mozak da dekodira više ukusa nego što u stvari postoji. Većina navodnog ukusa u industrijski proizvedenoj hrani je prevara mozga. Kada na proizvodu piše da nešto ima 'ukus' sira ili 'ukus' govedine, to znači da u njemu nema ni malo sira ili govedine. 

Sve je hemijski proizvedeno. Istraživanja na životinjama pokazala su da visoki nivoi glutaminske kiseline uzrokuje oštećenja na mozgu u područijima koje ne štiti barijera krv-mozak, koja mozak štiti od toksina. Mnoge od tih hemikalija u hrani i piću mogu uništiti tu barijeru što može imati  i smrtonosne posledice.”

“Svaka osoba u sebi ima ogromne količine toksičnih/otrovnih materija koje uzrokuju bolesti. Jednostavnim čišćenjem debelog creva, jetre/žučne kese, bubrega i bešike, oslobađanjem od  nagomilanih teških metala, otklanjanjem kandide i čišćenjem tela od masnoća, možete apsolutno i zauvek sprečiti pojavu bolesti. Jednostavno čišćenje je jedan od “prirodnih lekova” koje pomno skrivaju od vas.”

 

Prirodni lekovi za koje Oni ne žele da vi znate – Kevin Trudo

https://dlscrib.com/download/kevin-trudeau-prirodni-lijekovi-za-koje-oni-ne-z-780-ele-da-vi-znate_58fba977dc0d607b2f959e8a_pdf

0010.jpg
332.jpg
0003.jpg

EMULGATORI/POLIFOSFATI/NITRATI/GLUTAMINATI I OSTALE KANCEROGENE MATERIJE U SLUŽBI GLOBALNIH TROVAČA - Šunke u crevu i “pica šunke” takođe spadaju u vrlo loše prerađevine koje, ako se dugo i često jedu, mogu da izazovu rak debelog creva. Šunka se pravi od svinjskog buta, čija je cena oko 500 dinara, a ona je duplo jeftinija. A to je zato što na 100 kilograma svinjskog buta ide od 100 do 150 kilograma leda.

332.jpg

decembar  2019

decembar  2019

Da bi se ta masa ujedinila, dodaje se soja, a u to još ulaze i već pomenuti polifosfati, kao i poboljšivači ukusa i glutaminati - priča Miroslav Stojšić, doktor veterinarske medicine i naglašava da tu nije kraj “recepturi”. U masu se dodaje i emulgator karagenan, koji se dobija iz morskih algi i spada u hidrokoloide, materije koje vezuju vodu, pa je takođe kancerogen.

Doktor Stojšić dalje naglašava da za kancerogene materije nema bezbedne granice vrednosti zbog čega i NAJMANJE KOLIČINE MOGU UTICATI NA RAZVOJ I POJAVU RAKA!!! - Ni viršle nisu bezbedne. Isto kao i šunka, upola su jeftinije od mesa od kojeg se prave. U njihov sastav ulaze šija, leđa, trtica i kosti od pilića koji su puni ANTIBIOTIKA, HORMONA, TEŠKIH METALA I BAKTERIJA. 

KAKO ŠUNKA IZAZIVA KANCER


Kada čovek pojede šunku i ona se razloži u digestivnom traktu, karagenin se lepi za sluzokožu debelog creva izazivajući njegovu upalu ili kolitis, a nuspojava je zatvor. Posle pražnjenja debelog creva, na zidovima se prave ranice koje dovode do ulceroznog kolitisa. Nitritna so iz šunke s proteinima iz mesa i soje pravi nitrozoamine, a oni, kada dođu u dodir s ranicama, na sluzokoži debelog creva izazivaju rak - ističe Miroslav Stojišić i dodaje kako se “sad svi čudimo odakle toliki broj obolelih od raka”.

OPASNI EMULGATORI


Prema rečima doktora Stojšića, emulgator je materija koja se dodaje u industrijski proizvedenu 

0011.jpg

hranu da bi ona imala lepši ukus, miris ili boju. Emulgatori se takođe koriste i kao konzervansi. Njihov dugotrajan unos štetan je po zdravlje. U zemljama zapadne Evrope veoma se strogo kontrolišu i gotovo ne koriste. U zemljama koje su nedavno “ušle” u Evropu postoji zakonska obaveza da na etiketi proizvoda bude deklarisano koji su emulgatori dodati i u kojim količinama. Kod nas je ta “politika” u povoju i ima dosta proizvoda nakojima to nije jasno ili nije uopšte deklarisano (čudna mi čuda).

Svakodnevno obraćajte pažnju na proizvode koje kupujete, čitajte deklaracije, ako je potrebno bolje se odreći mesnih prerađevina prepunih ovih otrova, tražite informacije o tome kako se gaje životinje proizvođača mesa, koliko su zbog profita prodali đavolu dušu trujući ljude. Bolje je i jesti manje a kvalitetnije količine hrane, kupujte hranu od individualnih proizvođača koliko je to god moguće, saznajte više o njegovim metodama proizvodnje na svom imanju... 

332.jpg
119.jpg
bottom of page